کد خبر: 626104
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۰
مصيب نعيمي در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين»:
يك كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه رفتار جديد امريكايي‌ها و وضع تحريم‌هاي جديد عليه ايران نوعي سر باز زدن از توافق ژنو و به نوعي فرار از حقيقت است، گفت: اين مسائل نشان مي‌دهد كه امريكا و غرب در رابطه با ايران سر در گم و دچار التهاب است.
جوان‌‌آنلاين: مصيب نعيمي در گفت‌وگو با «جوان‌آنلاين» اظهارداشت: اقدام جديد امريكا پس از تفاهم‌نامه ژنو در قراردادن نام برخي از شركت هاي ايراني در ليست تحريم ها قبل از آنكه بخواهد تاثيري بر تفاهم نامه داشته باشد، عدم صداقت و بي اعتمادي به امريكا در محافل بين المللي را نشان مي دهد.
 

وي با اشاره به اينكه تناقضات مقامات امريكايي نشان مي دهد كه امريكايي ها به پيمان هايي كه مي بندند پايبند نيستند، افزود: بدترين حالت اين است كه ما فرض كنيم در امريكا اهرم‌هاي حكومتي متعدد است كه برخي آن را 16 اهرم مي دانند يعني مي گويند كه لابي صهيونيستي يك اهرم قدرت و كنگره يك اهرم ديگر، كاخ سفيد، بنگاه‌ها و كارتل هاي اقتصادي، سازمان سيا و تشكيلات اطلاعاتي و حتي دستگاه نظامي هم از اهرم هاي قدرت در امريكا هستند كه معمولا رئيس جمهور را به عنوان امضا كننده قبول دارند نه بيشتر كه اگر هم اين باشد باز هم ضعف بزرگتري را نشان مي دهد كه امريكا از يك حاكميت واحد برخوردار نيست.
 

اين كارشناس مسائل بين الملل با بيان اين مطلب كه اقدام امريكايي‌ها نسنجيده بوده و اين نسنجيده بودن در جهت تضعيف خود امريكاست، تصريح كرد: در ايران اتفاق خاصي رخ نداده و همه چيز سر جاي خودش است، همه‌ي تجهيزات ما در جايگاهش است و فعاليت هاي صلح آميز هسته‌اي قطعا مي تواند ادامه پيدا كند.
 

به گفته وي، در حقيقت ايران توانسته در اين برهه زماني به دنيا نشان دهد آنهايي كه مدعي قانون مداري هستند اينگونه عمل مي كنند و اين مسئله مي تواند براي ايران نقطه قوتي باشد.
نعيمي در ادامه افزود: نكته دوم بحث مجموعه‌ي 1+5 و آن 6 كشور هستند كه تكليف‌شان را بايد روشن كنند، اگر اين‌ها همه با امريكا هم سو هستند كه بايد مشخص كنند و اگر نگران‌اند كه ظاهرا اينگونه دارند بروز مي دهند بايد نگراني شان را به امريكا ابراز كنند.
 

اين كارشناس مسائل سياست خارجي با اشاره به اينكه اين به هم ريختگي و تحريم هاي جديد امريكايي ها نوعي سر باز زدن و فرار از حقيقت است، اظهاركرد: اين مسائل نشان مي دهد كه خود امريكا و غرب در رابطه با ايران سر در گم است مخصوصا در ايام مذاكرات ژنو ديديم كه آنها طي دو هفته دو عضو وزير خارجه شان را به محل مذاكرات كشاندند كه نشان مي دهد براي رسيدن به توافق با ايران خيلي التهاب دارند.
 

وي تاكيد كرد: در هر صورت جمهوري اسلامي ايران چيزي از دست نداده و مي توانيم براي قضاوت افكار عمومي بگوييم كه اين ما بوديم كه با پايبندي به اصول بين المللي و اصرار به حقوق قانوني مان پيمان بستيم نه اينكه زود عهدشكني كنيم.
 

نعيمي با اشاره به اينكه به نظر مي رسد امريكايي ها با كمك صهيونيست ها نگراني شان بالا گرفته است، بيان داشت: اگر توافقي بر سر مسائل هسته اي ايران رخ دهد محدوديت هايي كه ايجاد مي شود قطعا بايد در مرحله بعدي رژيم صهيونيستي را در بر بگيرد، اين نيست كه اين رژيم بتواند تا ابد خارج از همه‌ي ضوابط و اصول عربده كشي و هرگونه سلاح كشتار جمعي را توليد كند و بقيه از داشتن تكنولوژي مسالمت آميز در محدوديت باشند.
 

اين كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه نمي شود در درازمدت فعاليت هاي غيرقانوني رژيم صهيونيستي را پذيرفت، افزود: يكي از ابعاد قضيه و به هم ريختن اين است كه اگر اتفاقي رخ دهد مي تواند دامن رژيم صهيونيستي را هم بگيرد كما اينكه ما ديديم هنوز توافق ايران و 1+5 اجرا نشده بود كه بسياري از كارشناسان انگشت را به سوي رژيم صهيونيستي دراز كردند كه بالاخره اين آخرين عنصر ايجاد خطر در منطقه و جهان فعاليتش بايد محدود شود.
 

وي اضافه كرد: بنابراين آن چيزي كه به نظر مي آيد خيلي با عقلانيت نيست چرا كه اگر منافع امريكايي ها را در نظر بگيريم گذشتن از اين پرونده و رسيدن به پرونده هاي، اقتصادي، سياسي و نظامي مانند افغانستان كه دارد موقعيت امريكايي ها را در دنيا متزلزل مي كند.
 

نعيمي يادآور شد: اين‌ها مسائلي‌ست كه بايد در روزهاي آينده ديد به چه سمت و سويي پيش مي رود؛ ما نمي توانيم بگوييم كه اين توافقنامه در حال حاضر شكست خورده است زيرا آنها بايد شكستش را اعلام كنند چرا كه جمهوري اسلامي ايران جز تعهدي كه داده و اخلاقا هم اجرا كرده است، چيزي براي از دست دادن ندارد و همه‌ي نيروگاه‌ها طبق اصول و قوانين جاري بين المللي فعال هستند و آنها هستند كه الان بايد بدهي‌هايشان را بپردازند و حداقل پول‌هاي بلوكه شده را بپردازند.
 

اين كارشناس سياست خارجي تصريح كرد: در مجموع مي توان گفت كه توپ در زمين غرب است و بخشي‌اش بر مي گردد به اينكه روسيه هم مخالفت جدي خود را با حركت‌هاي ايضايي امريكا اعلام كرده است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
سیدامیری
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
0
0
درمقابل قول ازادسازی جه رملیارد از پولنفت تمام فعالیتهای هسته ایرا متوقف کردند اقایان بدانند امریکا باین چیزها راضی نمیشه وخواستش اینه که مثل قذافی... تمام تاسیسات رابارکنیم ببریم امریکا تازه بعدشم بهانه های جدید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار