کد خبر: 622726
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱
اصغر زارعي، كارشناس مسائل سياسي در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين»
در حالي كه برخي از منابع خبري از نزديك شدن توافقات ايران با گروه 1+5 خبر مي‌دهند اما برخي از كارشناسان از آينده مبهم اين مذاكرات سخن مي‌گويند. دكتر اصغر زارعي، كارشناس مسائل سياسي در اين خصوص به گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» پرداخت.
جوان‌آنلاين:دكتر اصغر زارعي، كارشناس مسائل سياسي در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به مذاكرات هسته‌اي ايران با گروه 1+5 در ژنو گفت: به رغم اينكه از شب گذشته پالس‌هايي مبني بر انجام يك توافقات حداقلي از صورت گرفته اما همچنان اختلافات جدي بين طرف مذاكره كننده ايران و گروه 1+5 موجود است.
 
زارعي در ادامه افزود: آخرين خبرها مبني بر اين بود كه گروه 1+5 حق غني‌سازي ايران را به رسميت شناختند. اما آيا اينكه اين مسئله به صورت مكتوب در توافق‌نامه وارد شود يا خير؟ هنوز روي اين موضوع ابهام وجود دارد. ضمن اينكه طرف‌هاي گروه 1+5 مسئله نحوه فعاليت‌هاي هسته‌اي آب سنگين راكتور اراك و همينطور عدم استفاده از سانترافيوژ‌هاي نسل جديد آي آر ام تو ساخت جمهوري اسلامي ايران را به عنوان موانع جدي در پيشبرد مذاكرات مطرح مي‌كنند. اين در حالي است كه در بحث اورانيوم غني‌ شده‌ آنها معتقدند  كه ما بايد اورانيوم هاي غني‌ شده 20 درصد خود را در واقع از اين ميزاني كه موجود است، كاهش دهيم و آنها را به اورانيوم 5 درصد يا اكسيد اورانيوم به ميله‌هاي سوخت تبديل كنيم.
 
 وي با تاكيد بر اينكه هنوز پيشرفتي حاصل نشده است، اظهار كرد: متاسفانه طرف‌هاي غربي روي اين موارد اصرار دارند و بنابراين هنوز پيشرفتي صورت نگرفته است. از سوي ديگر طرف ايراني هم در خصوص كاهش تحريم‌ها و همينطور نوع تحريم‌ها و مسائلي كه از سوي آنها بايد انجام شود پالس مثبتي دريافت نكرده اند. لذا اختلافات همچنان پابرجا و جدي است. در حالي كه آخرين خبرها حاكي از اين است كه آقاي فابيوس، وزير خارجه فرانسه و آقاي هيگ، وزير خارجه انگليس به رغم اينكه در ژنو حضور پيدا دارند، اما طي مصاحبه‌اي اعلام كردند ما براي امضاي توافق‌نامه به ژنو نيامده‌ايم، ما براي كمك آمده‌ايم تا در مذاكرات پيشرفتي حاصل شود.
 
اين كارشناس ادامه داد: طرف غربي اعلام كرده فعاليت‌هاي هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران را تهديدي براي ثبات خاورميانه است. در مجموع اين مباحث حاكي از اين است كه اختلافات همچنان جدي است و چشم‌انداز بسيار مبهمي نسبت به رسيدن به توافق ديده مي‌شود.
زارعي با بيان اينكه حق غني‌سازي بايد به رسمت شناخته شود، افزود: آنچه به عنوان خط اول توافق وجود دارد اين است كه طرف‌هاي غربي بايد حق غني‌سازي و چرخه سوخت را براي جمهوري اسلامي ايران به رسميت بشناسند و اين را در مقدمه توافق‌نامه تصريح كنند در حالي كه هنوز روي اين مسئله موافقت نكردند. بحث دوم هم موضع فعاليت‌هاي اراك است كه آن هم باز موضوع اختلافي است. البته موارد اختلافي ديگري هم وجود دارد كه آنها هم حاكي از اين است كه همچنان اختلافات پا برجاست.     
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار