کد خبر: 614331
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۶
وزير راه و شهرسازي:
سياست جديدي با كمك وزارت اقتصاد در حال پايه‌ريزي است كه مدت زمان اجاره افزايش يابد.
وزير راه و شهرسازي با بيان اينكه در اسرع وقت تكليف پروژه‌هاي مسكن مهر را روشن مي‌كنيم، گفت: سياست جديدي با كمك وزارت اقتصاد در حال پايه‌ريزي است كه مدت زمان اجاره افزايش يابد.
عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي كه در دو ماه گذشته بيشترين دغدغه‌اش رفع مشكلات مسكن مهر و كنترل قيمت‌ها در بازار بوده، روز گذشته در حاشيه مراسم توديع و معارفه رئيس سازمان ملي زمين و مسكن، از طرحي سخن گفت كه در صورت تصويب مدت زمان اجاره مسكن افزايش خواهد يافت.
وي در جمع خبرنگاران افزود: وزارت راه و شهرسازي در حال طي كردن يك سياست جديد با كمك وزارت امور اقتصادي و دارايي است، تا نظام مالياتي را به نفع طولاني شدن مدت اجاره پي بگيرد، اين موضوع هم به نفع مستاجر است و هم به نفع مالك كه بتواند به يك مشتري جديد، بلند مدت نگاه كند.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه مجري اين سياست دولت خواهد بود يا خير، گفت: اتحاديه مشاوران املاك مجري اين سياست خواهد بود.
آخوندي در خصوص مسكن مهر تأكيد كرد: بخاطر اينكه پروژه مسكن مهر دچار هيچ گونه توقفي نشود، يك پست جديد را در وزارت راه و شهرسازي با عنوان مشاور وزير در امور مسكن مهر منصوب كردم، تا در اسرع وقت تكليف تك تك پروژه‌هاي مسكن مهر روشن شود.  وزير راه و شهرسازي خاطرنشان كرد: در حوزه مسكن مهر دنبال اين هستيم كه با سياست‌هاي مكمل كيفيت واحدهاي مسكوني را ارتقا دهيم و افرادي كه اين خانه‌ها را خريداري مي‌كنند حق انتخاب‌هاي جديد را ايجاد كنيم، البته شايد اين انتخاب‌هاي جديد باعث ايجاد هزينه‌هاي جديد شود.
آخوندي در مورد باز پرداخت اقساط مسكن مهر كه گفته مي‌شد، از 15 سال به 20 سال افزايش يافته، گفت: در هيچ‌كدام از مصوبات قبلي مسكن مهر تجديد نظر صورت نگرفته است و آنچه بانك مركزي ابلاغ كرده است، اجرا مي‌شود.
وي ادامه داد: هنوز هيچ مصوبه جديدي از سوي بانك مركزي ابلاغ نشده است، بنابراين اگر بازپرداخت اقساط مسكن مهر 15 ساله است، همان مي‌ماند و دولت حق ندارد براي بانك مركزي تعيين تكليف كند.

 پايبندي دولت به واگذاري مسكن مهر
وزير راه و شهرسازي در خصوص واگذاري واحدهاي مسكن مهر گفت: دولت پايبند به تعهدات خود است، بنابراين وزارت راه و شهرسازي در حوزه مسكن مهر تلاش خواهد كرد، تمام تعهدات خود را پاسخ دهد و به آنها پايبند باشد.
وي ادامه داد: من خلف وعده نخواهم كرد، بنابراين بايد ما خود را جاي متقاضي قرار دهيم تا با واگذاري‌هاي مسكن مهر رضايت‌مندي افراد را ايجاد كنيم.
وي گفت: بايد به بحث مديريت زمين توجه ويژه‌اي داشت و بايد با برخي از افرادي كه فشارهاي زيادي وارد مي‌كنند، تا كنترل‌ها را بشكنند با آنها برخورد شود.
وزير راه و شهرسازي در پاسخ به اين سؤال كه آيا براي اخذ ماليات از واحدهاي خالي از سكنه برنامه داريد يا خير، گفت: دنبال يك سياست مالياتي هستيم كه اگر فردي بيش از يك واحد مسكوني داشته باشد و حالت كسب و كار پيدا مي‌كند، ماليات كسب و كار را هم پرداخت كند.
 ماليات روي كاسبي روي زمين و مسكن وضع شود
آخوندي درباره اخذ ماليات از معاملات زمين و مسكن افزود: زمين در ايران عمدتاً ابزار حفظ ارزش پول بوده است، بنابراين هر وقت كه اقتصاد دچار تلاطم مي‌شود، پول به سمت زمين و مسكن يا سكه و طلا مي‌رود.
وي ادامه داد: بنابراين در حوزه زمين قطعاً بايد سياست‌هاي مالياتي به نحوي باشد كه افراد اگر خواستند با زمين يا مسكن كاسبي كنند، ماليات اين كاسبي را پرداخت كنند و هر كسي از ماليات دادن فرار كرد، با آن برخورد شود.  وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: از رئيس سازمان ملي زمين و مسكن مي‌خواهم يك گروه اقتصادي تشكيل دهد، تا با هماهنگي وزارت اقتصاد به مدلي جديد برسيم كه ماليات از كاسبي زمين و مسكن اخذ شود. آخوندي در خصوص اخذ ماليات از اجاره‌نشيني نيز گفت: سياست‌گذاري ما اين است كه هر چقدر طول دوره اجاره‌نشيني طولاني شود، مستأجر از رفاه برخوردار مي‌شود و موجر به عنوان كسب و كار بادوام و قابل اتكا به آن مي‌پردازد. وي ادامه داد: بنابراين اگر دوره اجاره‌نشيني افزايش يابد، موجر ماليات كمتري پرداخت مي‌كند. آخوندي اضافه كرد: برخي دوست دارند، پول را به ملك يا اجاره‌داري ببرند سرمايه‌گذاري كنند بنابراين ما بايد امكان سرمايه‌گذاري را فراهم كنيم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار