کد خبر: 512688
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۵
همسفران شهيد قهاري را بشناسيم
احسان شادماني
در طول دوران دفاع مقدس و بعد از آن، حماسه‌سرايان بسياري، گمنام آمدند و رشادت‌ها نموده و در نهايت گمنام رفتند. از جمله اين شهداي بزرگ بابصيرت همراهان شهيد سعيد قهاري بودند كه پس از خلق حماسه‌هاي به ياد ماندني سرانجام مزد عاشقي‌شان به معبود را دريافت كرده و آسماني شدند. آنچه در پي مي‌آيد تنها بهانه‌اي براي آشنايي و يادكرد از همسفران شهيد سعيد قهاري است كه در چهارم اسفند ۱۳۸۵ بال گشودند و آسماني شدند.

شهيد پژمان يزدان‌فر
بسيجي دلاور
پژمان يزدان‌فر در سال ۱۳۵۶ در شهرستان مهاباد در خانواده‌اي مذهبي به دنيا آمد. ايشان پس از گذراندن تحصيلات و دريافت مدرك سوم راهنمايي در سال ۱۳۸۴ به عنوان بسيجي وارد سپاه شد و در چهارم اسفند سال ۱۳۸۵ به همراه شهيد سعيد قهاري و يارانش، به دعوت حق لبيك گفت و آسماني شد.

شهيد سروان نوذري
يادگار روزهاي فراق

بسيجي شهيد نوذري فرزند شهيد خالد نوذري در سال ۱۳۶۵ در شهرستان مهاباد ديده به جهان گشود. وي پس از اخذ مدرك سوم دبيرستان در سال ۱۳۸۴ به عنوان بسيجي وارد سپاه شده و سرانجام در چهارم اسفند ۱۳۸۵ به درجه رفيع شهادت نائل شد. از شهيد يك فرزند دختر به يادگار مانده است.

كادر فني پرواز شهيد وحيد سليماني‌منش
آخرين مأموريت

در ۲۴ ارديبهشت ۱۳۶۰ در محله ۲۲ بهمن شهر كرمانشاه، در خانواده مذهبي و متوسط فرزند پسري به دنيا آمد كه والدينش او را وحيد ناميدند. شهيد بزرگوار وحيد سليماني‌منش دوران تحصيل را يكي پس از ديگري با موفقيت سپري نمود.
وحيد آخرين فرزند خانواده بود. وي جواني دلسوز و مهربان و نسبت به پدر و مادر خويش فرزندي قدردان، مؤدب و بااحترام بود.
در زمينه مسابقات ورزشي همچون ساير زمينه‌ها پيشرو بود، به طوري كه در سال ۱۳۸۰ توانست مقام اول مسابقات آمادگي جسماني پايگاه‌هاي هوانيروز كشور را به خود اختصاص دهد. شهيد پس از گذراندن دوره فني در مركز آموزشي شهيد وطن‌پور، به پايگاه كرمانشاه منتقل شد و در تاريخ ۲۴ آذر ماه ۱۳۸۴ ازدواج كرده و زندگي مشترك خود را آغاز نمود. شهيد وحيد سليماني‌منش در آخرين مأموريت خويش كه به جاي يكي از همكاران اعزام شد، از همه دوستان و آشنايان حلاليت طلبيده و راهي شد. شهيد وحيد سليماني‌منش در اين مأموريت و پس از انجام وظيفه نداي ارجعي معبود را لبيك گفته و آسماني شد.

كادر فني پرواز شهيد مصطفي كرمي
اسارت و شهادت

در روز ۱۲ اسفندماه سال ۱۳۶۴ در محله جعفرآباد كرمانشاه و در ميان خانواده متوسط و مذهبي به دنيا آمد. در سال ۱۳۷۹ به جمع ارتشيان دلاور پيوسته و دوره فني هوانيروز را در مركز آموزشي شهيد وطن‌پور اصفهان با كسب رتبه سوم گذراند و به انتخاب و درخواست خود به پايگاه كرمانشاه منتقل شد. از ويژگي‌هاي برجسته عقيدتي ايشان ولايتمداري ايشان و علاقه خاص ايشان به امام خامنه‌اي اشاره نمود به طوري كه در اين زمينه زبانزد شده بود. در زمينه ورزش‌هاي رزمي از استعداد بالايي برخوردار بود به طوري كه در رشته كنگ‌فو موفق به كسب مقام استاني شده بود. مصطفي علاقه و احترام خاصي براي خانواده خويش قائل بود. رابطه بسيار صميمي مصطفي و پدر در حدي بود كه حدود دوسوم طول مدت آموزشي را كه در اصفهان سپري نموده بود، ايشان نيز در كنار فرزند خويش حضور مداوم داشتند. پدر مصطفي نقل مي‌نمودند كه مقرر شده بود كه مصطفي پس از آخرين مأموريتي كه اعزام شده بود ازدواج كرده و زندگي مشتركي را آغاز نمايد كه اين امر ميسر نشد. شهيد والامقام مصطفي كرمي پس از انهدام بالگرد در محل درگيري، در بند اشرار گرفتار آمده و پس از چند روز اسارت به توفيق شهادت نائل آمد و جان به جان آفرين تسليم كرد. اين شهيد بزرگوار در بين نيروه‌هاي دلاور پايگاه هوانيروز به شهيد مظلوم شناخته شده است.

كمك خلبان شهيد مهدي اميري
در حسرت زيارت امام حسين(ع)

در چهارم آبان‌ماه سال ۱۳۵۷ در محله چوب‌فروش‌هاي كرمانشاه به دنيا آمد. وي به رغم علاقه وافري كه به تحصيل در رشته پزشكي داشت از رشته پذيرفته شده انصراف داد و به دليل لزوم اعزام به خدمت مقدس سربازي از اين علاقه خود چشم پوشيده و عازم سربازي شد. دوره آموزشي را در پادگان آموزشي شهيد درويش (ناجا) اهواز طي نموده و در پاسگاه بابك كرمان و پاسگاه حافظيه كرمانشاه دوران خدمت مقدس سربازي را سپري نمود. اين شهيد بزرگوار در ادامه به منظور طي مدارج بالاي علمي در سال ۱۳۷۹ در آزمون دانشگاه امام علي(ع) پذيرفته شد و دوره مقدماتي را در مركز آموزشي شهيد وطن‌پور (هوانيروز) طي نمود و موفق به اتمام دوره با رتبه سوم گرديد و به تقاضاي شخصي، محل خدمت را در پايگاه كرمانشاه، محل سكونت خانواده انتخاب نمود. در سال ۱۳۸۴ با خانواده‌اي از اصفهان وصلت نموده و پس ازگذراندن دوره ترانزيشن بالگرد ۲۱۴ در آذرماه سال ۱۳۸۵ مجدداً به كرمانشاه مراجعت نمود. شهيد اميري كمك به ايتام و بچه‌هاي بي‌بضاعت را بسيار مهم مي‌دانست. علاقه و احترام خاصي براي پدر و مادر خويش قائل بود و هميشه آرزو داشت ايشان را به توفيق زيارت كربلاي معلي برساند. علاقه و محبت به سرور و سالار شهيدان همه ساله او را در هر كجا بود، در ايام محرم به كرمانشاه مي‌رسانيد تا در مراسم عزاداري و سوگواري ابا عبدالله الحسين(ع) حضور يابد. در نهايت روح و جسم اين شهيد بزرگوار پس از سه ماه مراجعت از اصفهان، آخرين پرواز وصال و رهايي خود را در تاريخ ۴/۱۲/۱۳۸۵ انجام داد و سرافرازانه به سوي رحمت واسعه الهي عروج نمود.

شهيد پاسدار موسي قديري
مطيع امر رهبري

در سال ۱۳۴۳ در روستاي نيارق از توابع شهرستان اردبيل ديده به جهان گشود. ايشان به لطف و عنايت الهي در دامن مادري مذهبي و پدري زحمتكش پرورش يافت. اين نوجوان دلاور در جريان انقلاب اسلامي از سربازان راستين نهضت اسلامي شد و پيام رهبرش را در دل خويش نگاشت و با جان و دل مطيع فرمايشات امام(ره) گشت و با شوق و كسب رضايت آفريدگارش در جبهه‌ها حضور مي‌يافت. ايشان در سال ۱۳۶۶ به عضويت رسمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در مي‌آيند و لباس زيباي سبز سپاهيان اسلام را در زينت وجود پاك خود مي‌كند و تا روز شهادت همواره در مسئوليت‌هاي مختلف كنار ديگر همزمان در جبهه آبادان، خرمشهر، شلمچه، هورالعظيم و كردستان عاشقانه با آروزي رسيدن به معشوق حضور مي‌يابد.
حضور مداوم و چندين ساله اين شهيد در جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل او را به چهره‌اي آشنا به تمام مناطق عملياتي از شمال غرب گرفته تا جنوبي‌ترين نقطه مرزي ساخته بود. اين شهيد بزرگوار در تاريخ چهارم اسفند ۱۳۸۵ در درگيري با عناصر متجاوز پ.ك.ك در منطقه مرزي شهرستان خوي (جهنم دره) به ملكوت اعلي پيوست و به سوي برادر شهيد خويش عادل قديري كه در كربلاي شلمچه در عمليات رمضان به درجه رفيع شهادت نائل آمده بود، پرواز كرد.

سروان پاسدار شهيد ميرهاشم موسوي
دلبسته انقلاب امام خميني

شهيد سيدهاشم موسوي در روستاي تپه از توابع شهرستان گرمي در سال ۱۳۵۲ در خانواده‌اي ساده و بي‌آلايش به دنيا آمد. در دوران كودكي و در سن چهار سالگي مادرش را از دست داد.
ايشان ضمن تحصيل، در كار كشاورزي به پدرشان (ميريونس) كمك مي‌كرد. از همان دوران كودكي نسبت به مسائل عبادي و اخلاقي حساسيت داشتند. به انقلاب و آرمان‌هاي آن دلبستگي فراواني داشت تا جايي كه در همان دوران نوجواني با پيگيري مسائل انقلاب در دفاع از آن با مخالفان وارد بحث و مناظره مي‌شد. در طول دوران جنگ تحميلي به رغم سن كم بي‌تاب حضور در جبهه بود و دائماً جهت اعزام، به حوزه بسيج مراجعه كرد.
سرانجام پس از پيگيري‌هاي فراوان توانست رهسپار جبهه‌هاي نبرد گردد. ايشان پس از اعزام به دوره‌هاي آموزشي لازم در سال ۱۳۷۰ به جمع دلاور مردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامي پيوست و در طول خدمت رشادت‌هاي فراوان از خود نشان داد. سرانجام در چهارم اسفندماه ۱۳۸۵ در منطقه عملياتي مبارزه با اشرار منحرف در منطقه مرزي شمال غرب كشور (جهنم دره) نداي حق را لبيك گفت. پيكر پاك آن سيد بزرگوار با حضور امت شهيدپرور شهرستان گرمي در لاله‌زار شهدا ميعادگاه عاشقان به خاك سپرده شد.

سروان پاسدار شهيد محمد قلي‌زاده
عاشقانه‌هاي زيارت عاشوراي حسيني

شهيد محمد قلي‌زاده در سال ۱۳۵۰ در روستاي القاب از توابع شهرستان گرمي چشم به جهان گشود. او پس از طي دوران كودكي تحصيلات ابتدايي را در همان روستا به پايان رسانيد. دوران راهنمايي ايشان مصادف با جنگ تحميلي ايران و عراق بود.
پس از شروع جنگ تحميلي آماده اعزام به جبهه‌ها شدند ولي هر بار به علت سن كم با اعزام او موافقت نمي‌شد. شهيد محمد قلي‌زاده در سال ۱۳۶۷ به عضويت سپاه پاسداران درآمد و طي حضور در جبهه‌هاي مختلف تجربيات زيادي كسب نمود و به رزمنده‌اي خستگي‌ناپذير مبدل شد. سرانجام پس از سال‌ها مبارزه خستگي‌ناپذير و آگاهانه با دشمنان در چهارم اسفندماه ۱۳۸۵ در عمليات مبارزه با عناصر متجاوز پ.ك.ك در منطقه شمال غرب (جهنم دره) نداي حق را لبيك گفت.
پيكر پاك اين شهيد با حضور مردم شهيدپرور شهرستان گرمي در لاله‌زار شهدا، ميعادگاه شهيدان به خاك سپرده شد.
همرزمانش مي‌گويند: بعد از نماز مغرب و عشاء زيارت عاشورا خوانده شد، حال و هواي خاصي به فضاي گردان بخشيد. در حين قرائت زيارت عاشورا گريه بلند شهيد محمد قلي‌زاده همه نيروها را متوجه خود ساخته بود. از اين عاشق به معشوق رسيدن دو گل پاك محمدي (مهدي و علي) به يادگار مانده است.

سرگرد پاسدار شهيد مير بهروز كريمي
مجاهدي صبور

شهيد ميربهروز كريمي فرزند ميرغلام در چهارم دي‌ماه ۱۳۵۰ در روستاي قوري درق از توابع مغان به دنيا آمد. آثار هوش و ذكاوت و استعداد از همان دوران طفوليت در رفتار و كردار او آشكار بود.
او با اوج‌گيري جنگ تحميلي در سال ۱۳۶۴ راهي جبهه‌هاي غرب كشور شد و اولين حضور خود را در دفاع از كيان اسلامي به ثبت رسانيد.
شهيد كرمي در سال ۱۳۶۶ به عضويت سپاه پاسداران درآمد. از آن به بعد ديگر او مجاهدي صبور و خستگي‌ناپذير شده كه دائماً در حال حضور در جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل بود. وي با ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي و علاقه به ورزش‌هاي رزمي او را مردي با اراده ساخت. سرانجام لحظه موعود ميربهروز كه سخت مشتاق و منتظر آن بود فرارسيد و او را در چهارم اسفندماه ۱۳۸۵ در درگيري با عناصر منحرف ضدانقلاب در شمال غرب كشور (جهنم دره) مرغ جانش در آسمان لايتناهي عشق پر كشيد و پيكر مطهرش در گلزار شهداي اردبيل به خاك سپرده شد.

سروان پاسدار شهيد بهرام مهدوي
غريب كردستان

شهيد پاسدار بهرام مهدوي در سال ۱۳۴۵ در روستاي هاچه‌سو شهرستان شاهين‌دژ ديده به جهان گشود. ايشان در سال ۱۳۶۹ پس از گذراندن دوران تحصيلات وارد سپاه شد و حضوري فعال در جبهه‌هاي كردستان داشت. وي با بيش از ۱۴۶ ماه حضور در مناطق عملياتي كردستان سرانجام در چهارم اسفندماه سال ۱۳۸۵ به درجه رفيع شهادت نائل آمد.

پاسدار شهيد سيدمجتبي نعمتي
باباي شهيد

پاسدار شهيد سيدمجتبي نعمتي در سال ۱۳۴۵ در شهرستان زنجان به دنيا آمد و پس از گذراندن تحصيلات و اخذ ديپلم در سال ۱۳۸۱ به عضويت سپاه درآمد. وي به عنوان افسر همراه سرانجام در چهارم اسفندماه سال ۱۳۸۵ به درجه رفيع شهادت نائل آمد. از شهيد دو فرزند پسر به يادگار مانده است. فرزند دوم حدود يك ماه پس از شهادت اين بزرگوار به دنيا آمده است.

شهيد كمال پرويني
سربازي خستگي‌ناپذير

سرهنگ خلبان شهيد كمال پرويني در روستاي مرنگلوي بزرگ اروميه در خانواده متدين و مذهبي به دنيا آمد. وي از همان دوران كودكي بسيار بااستعداد بود. در سال ۱۳۶۴ براي انجام دوران مقدس سربازي وارد كميته انقلاب اسلامي شد و بلافاصله به شهرستان سنندج اعزام شد. در سال ۱۳۶۵ با قبولي در كنكور وارد دانشكده افسري شد و در سال ۱۳۶۸ پس از اتمام براي تكميل تحصيلات خويش عازم شيراز شد و دوره‌هاي چتربازي، تكاوري و... را با موفقيت به پايان رساند. در بهار سال ۱۳۶۹ ازدواج نمود و ثمره اين ازدواج دو فرزند دختر بود. در مهرماه سال ۱۳۶۹ همزمان با شروع زندگي مشترك براي انجام دوره آموزش خلباني عازم اصفهان شد و در سال ۱۳۷۱ اين دوره را نيز با موفقيت پشت سر نهاد. وي در تيرماه سال ۱۳۸۵ به پايگاه هوانيروز كرمانشاه منتقل شد. در مردادماه همان سال عازم منطقه اروميه شد و در عمليات‌هاي متعددي عليه اشرار شركت نمود و سرانجام در چهارم اسفند سال ۱۳۸۵ به درجه رفيع شهادت نائل آمد.

سرهنگ پاسدار شهيد حسين زمانلو، فرمانده جنگ الكترونيك (جنگال) شمالغرب كشور
«به سپاه برو»

سرهنگ پاسدار شهيد حسين زمانلو در روز تاسوعاي حسيني به سال ۱۳۴۳ در يكي از روستاهاي شهرستان خوي به نام چاوشقلي پا به اين دنيا نهاد. وي در ابتداي دوران پيروزي انقلاب اسلامي ۱۵ سال داشت و به همراه دوستان در راهپيمايي‌ها شركت مي‌نمود و در سال ۱۳۶۲ همراه جمعي از دوستان خويش به جبهه‌هاي جنوب اعزام شد. در سال ۱۳۶۳ به منطقه كردستان رفت و در همانجا بر اثر بمباران شيميايي سردشت مجروح گشته و پس از يك‌سال مداوا به رغم قبولي در آزمون استخدامي بانك سپه در پي خوابي كه در عالم رؤيا خواب امام خميني را ديده بود كه فرموده بودند: «مي‌خواهي مرا تنها بگذاري؟ به سپاه برو.» وي در پي اين خواب و براي لبيك به نداي امام خويش به عضويت سپاه درآمد. وي در طول خدمت مسئوليت‌هايي همچون رابط و تأمين تداراكات قرارگاه مقدم، فرمانده گردان جنگال گروه مخابرات ظفر، فرمانده گردان جنگال گروه مخابرات قدس و در سال ۱۳۸۳ به عنوان فرمانده مخابرات تيپ حضرت اباعبدالله الحسين(ع) معرفي شد. ايشان در طول خدمت با توجه به علاقه‌اي كه به ادامه تحصيل داشتند پس از اتمام تحصيلات دبيرستاني وارد دانشگاه شده و موفق به اخذ مدرك ليسانس در رشته حقوق شدند اما روح بلندش در چهارم اسفندماه سال ۱۳۸۵ به ديدار حق شتافت و آسماني شد.
شهيد زمانلو در سال ۱۳۸۳ به عنوان فرمانده مخابرات تيپ اباعبدالله منصوب شد. روحش شاد و يادش گرامي باد.

شهيد حاج محمد حنفيه درستي از شهداي جهنم‌دره
فرمانده شجاع لشكر دوم ابا عبدالله الحسين(ع)

سردار سرتيپ پاسدار حاج محمد حنيفه درستي در اواخر تابستان ۱۳۳۷ در روستاي قوروق شهرستان خوي به دنيا آمد. وي پس از خدمت سربازي به دليل شرايط حساس منطقه شمال غرب كشور و حضور گروهك‌هاي ضدانقلاب از تاريخ ۲۳ اسفندماه ۱۳۵۷ به مدت يك‌سال به عنوان چريك در يگان‌هاي لشكر۶۴ پياده اروميه خدمت نمود تا اينكه در ۱۳ خردادماه ۱۳۵۹به خيل سپاهيان پيوست. او جزو افرادي بود كه پس از پايان دوره آموزشي در جهت برقراري امنيت در منطقه عملياتي صونور خوي حضور يافته و پس از اندك مدتي به دليل تجربه و لياقتي كه از خود نشان داد، سرپرستي اردوگاه عملياتي به او سپرده شد و از آن به بعد تا روز شهادتش در مناطق عملياتي حضور مداوم داشت.
جاي‌جاي مناطق عملياتي، حنيف را به ياد دارد و مردم خوي قاطعيت و شجاعت و ايثار او را در ذهن دارند كه چگونه ضدانقلاب را از آن مناطق ريشه‌كن كرد و امنيت را در همان اوايل انقلاب به مردم مؤمن هديه داد. حنيف رزمنده‌اي دلاور و فرماندهي با درايت بود و همين لياقت او باعث شد تا مسئوليت‌هاي مختلفي را بر عهده داشته و دوشادوش رزمندگان اسلام حافظ حريم و حرمت اسلام و مردم باشد. زندگي حنيف هيچ وقت رنگ آرامش را نديد و هميشه در فكر مبارزه و در كنار آن همت خود را جزم كرد تا فرزندان اين مرز و بوم را براي دفاع از اسلام و كشور آماده كند. حنيف فرماندهي را تكليفي الهي مي‌پنداشت و بدين جهت به قبول مسئوليت‌هاي مختلف گردن نهاد و در طول زندگي پرافتخار رزمندگي‌اش مسئوليت‌هاي زيادي را تقبل كرد تا قدمي در دفاع از اسلام عزيز برداشته باشد. سرپرستي اردوگاه عملياتي در صنونورجاده قطور خوي، فرماندهي گروهان در پيرانشهر، فرماندهي گروهان در تيپ ۲۷ محمد رسول‌الله(ص) در جنوب، جانشيني و مسئوليت عمليات سپاه خوي، فرماندهي گردان جندالله خوي، مسئوليت واحد آموزش نظامي سپاه خوي، فرماندهي گردان حضرت ابوالفضل(ع) تيپ ابا عبدالله الحسين(ع)، فرماندهي گروه رزمي شهداي مكه، معاونت عمليات لشكر۳ و فرماندهي تيپ‌هاي سوم و دوم لشكر۳ بخشي از نشانه‌هاي ايثار و فداكاري اين شهيد بزرگوار است. طي اين مدت چهار بار مجروح گشته و به افتخار جانبازي نائل آمده بود. او در كنار رزم در ميدان‌هاي نبرد به تحصيل علوم مختلف پرداخت و تحصيلات عالي را در دانشگاه امام حسين(ع) سپري نمود. حيف تاب ماندن در اين دنياي فاني را نداشت و به همراه يار ديرينش سردار قهاري و سردار زمانلو و ديگر همرزمانش شهادت را در آغوش كشيده و به ملكوت اعلي عروج كرد و در كنار ديگر همرزمانش آرام گرفت.

سروان پاسدار بهرام مهدوي
شهيد سروان پاسدار بهرام مهدوي در ۱۲ فروردين‌ماه ۱۳۴۵به دنيا آمد. پس از حضور در مناطق عملياتي و رشادت‌هاي بي‌شمار سرانجام در محور جهنم دره خوي با گروهك تروريستي پژاك درگير شده و به درجه رفيع شهادت نائل شد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسن امامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۵
0
0
شهید مهدوی واقعا غریب کردستان
ای کاش میشد از رشادت هایشان نوشت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار