
به گزارش «جوان» وزير خارجه انگليس سه شنبه شب با صدور بيانيهاي ضمن استقبال از نهايي شدن زمان و مكان دوره آتي مذاكرات ايران و گروه ۱+۵ تصريح كرد: ما با پيشنهادي به روز شده و معتبر براي ايران در مذاكرات آلماتي (قزاقستان) شركت خواهيم كرد. ويليلم هيگ همچنين بر اينكه انگليس به عنوان عضوي از گروه ۳+۳ به راه حلي ديپلماتيك براي مسئله هستهاي ايران متعهد است، تأكيد كرد و نياز به حصول پيشرفت در اين مسئله را داراي فوريت فزايندهاي دانست. وي اظهارداشت: ما ميخواهيم با احترام متقابل درباره اقدامات ملموسي كه نگرانيهاي جدي جامعه بينالمللي را درباره برنامه هستهاي ايران مدنظر قرار دهد، با ايران همكاري كنيم.
وزير امور خارجه انگليس به رغم اين اظهارات مصالحهجويانه دست از ادبيات اتهام افكنانه غرب عليه برنامه هستهاي ايران برنداشت و مدعي شد كه ادامه روند غنيسازي توسط ايران بر خلاف قطعنامههاي سازمان ملل بوده و در مقياسي است كه هيچ توجيه غيرنظامي براي آن وجود ندارد.
در حالي كه گزارشهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي هيچ مدركي مبني بر انحراف برنامه هستهاي ايران ارائه نميدهد و رويه ايران براي همكاري با بازرسان آژانس و اعلام آمادگي براي مذاكرات با قدرتهاي جهاني حاكي از عزم ايران براي اطمينانبخشي به نگراني اصولي حقوقي است، هيگ در بيانيه خود گفت كه اكنون مسئوليت برعهده ايران است تا اعلام آمادگي براي مذاكره درباره برنامه هستهاي خود را تبديل به اقدامي ملموس كند.
بانك صادرات عليه تحريم رأي گرفت
دادگاه اروپايي درخواست بانك صادرات مبني بر ابطال تصميمات اتحاديه اروپا در خصوص تحريم بانك را پذيرفت. به گزارش مهر، پس از برقراري تحريمهاي اتحاديه اروپا عليه بانك صادرات ايران، اين بانك با انجام پيگيريهاي حقوقي مداوم توانست حقانيت خويش را اثبات و با رأي دادگاه اروپايي از ليست تحريمها خارج شود.
بر اساس اين رأي، دادگاه اروپايي درخواست بانك صادرات مبني بر ابطال تصميمات اتحاديه اروپا در خصوص تحريم بانك را پذيرفت.
چند روز پيش هم بانك ملت ايران توانست با همين روش و پس از دوسال پيگيري حقوق از دادگاهي در لوكزامبورگ عليه تحريمهاي خود رأي بگيرد.
حدود يك ماه قبل پايگاه خبري امريكايي ال مانيتور از قول برخي ديپلماتها نوشته بود كه شايد امريكا براي احتراز از فشار لابي صهيونستي در راستاي پيشبرد مذاكرات، به جاي آنكه خودش تحريمها را كمتر كند، به اروپاييها بگويد كه تحريمها را كمتر كنند. صدور اين رأي اروپايي در همان روزي كه دور ديگر تحريمهاي مالي امريكا عليه ايران آغاز شده است را ميتوان مؤيد چنين تحليلي دانست. بر اساس دور جديد تحريمهايي كه از ديروز اجرايي شد، كشورهاي خريدار نفت ايران فقط ميتوانند در ازاي وجه آن كالا به ايران بدهند.
در مجموع سابقه چندين دور مذاكرات قبلي نشان داده است كه قدرتهاي غربي بيش از آنكه به مذاكرات به عنوان راه مصالحه بينديشند، معمولاً آن را نوعي امتيازگيري تلقي ميكنند.
چرا قزاقستان؟
يك عضو تيم مذاكرهكننده هستهاي كشورمان با ۱+۵ درباره خبر نصب نسل جديدي از سانتريفيوژها در سايت غنيسازي نطنز اظهار داشت: پيشرفتهاي فني ايران در عرصه هستهاي رو به جلو است.
به گزارش ايسنا، سيدعباس عراقچي، معاون آسيا و اقيانوسيه وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤال ايسنا مبني بر اينكه چرا قزاقستان به عنوان محل مذاكرات بعدي ايران و ۱+۵ انتخاب شد؟ با بيان اينكه كشورهاي اجرا كننده تحريمهاي يكجانبه امريكا و اروپا را بيطرف در موضوع هستهاي ايران نميدانيم، اظهار كرد: قزاقستان از جمله كشورهايي است كه تحريمهاي يكجانبه امريكا را اجرا نميكند.
معاون وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سؤال ديگر ايسنا كه آيا نصب نسل جديد سانتريفيوژها در سايت نطنز را تأييد ميكنيد؟ گفت: اصل اينكه پيشرفتهاي فني ايران در تمامي عرصهها از جمله عرصه هستهاي ادامه دارد و رو به جلو است، نكته درست و مورد تأييد است، اما درباره جزئياتش بايد از مسئولان مربوطه سؤال كنيد.
كم و زياد كردن طرفهاي مذاكره بازي است
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه بحث تغيير و اصرار بر تغيير رفتار در دولت دوم اوباما پررنگ مطرح ميشود، خاطرنشان كرد: شرط مذاكره با امريكا احترام به طرف مقابل و مذاكره با شرايط برابر است.
رامين مهمانپرست، در نشست امنيت ملي و سياست خارجي كه در نمايشگاه دستاوردهاي نظام اسلامي در پرتو قانون اساسي در مصلي برگزار شد، اظهار كرد: ما در مواردي مانند عراق و افغانستان با امريكا مذاكره كرديم اما نتيجه آن اين بود كه با وجودي كه نقش ايران در ايجاد ثبات و امنيت انكارناپذير است و همه بر آن تأكيد دارند، رئيسجمهور وقت امريكا به فاصله كوتاهي ايران را عضو محور شرارت اعلام كرد. ما قبلاً مذاكرات موضوعي داشتهايم، اما آنها اينگونه رفتار كردهاند. وي گفت: تحريمها به بهانه قطعنامههاي شوراي امنيت به خاطر فعاليتهاي صلحآميز كشورمان است، در حالي كه تا الان يك سند عليه فعاليتهاي صلحآميز هستهاي ايران وجود ندارد. تنها دليلي كه آنها اين اقدامات خصمانه را عليه ايران انجام ميدهند اين است كه ميگويند ممكن است در آينده به سمت فعاليتهاي غيرصلحآميز انحراف پيدا كنيم كه بحثي غيرمنطقي است.
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: ما قطعنامههاي غيرقانوني و غيرمنطقي شوراي امنيت را قبول نداريم، به ويژه مصوباتي كه امريكا و اروپا به تنهايي عليه ايران تصويب كرده و به اجرا در ميآورند.