
در حالي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي ختم غائله ميان معترضين و عوامل فيلم «من يك مادر هستم» از اعمال تغييرات در برخي سكانسهاي اين فيلم خبر داده بود اما «من مادر هستم» همچنان بدون هيچگونه جرح و تعديلي در حال نمايش است تا انصار حزبالله اين بار طي بيانيهاي جديد از وارد شدن اعتراضات خود به فاز جديدي سخن بگويند كه پيشبيني ميشود اين بار سر و شكل متفاوتتري داشته باشد.
روز گذشته از جمله روزهاي پر حاشيه سينماي ايران بود. به طوري كه بر خروجي خبري اكثر منابع خبري كشور، اخبار جديد پيرامون فيلم «من مادر هستم» به چشم ميخورد، فيلمي كه برخلاف برخي انتظارات هنوز از پرده سينماها پايين نيامده است. انصار حزبالله اين اقدام وزارت ارشاد را به مثابه زمان خريدن براي تكميل فرآيند نمايش اين فيلم ميدانند. به همين خاطر بيانيه جديد اين گروه سر و شكل متفاوتتري از بيانيه اول دارد. انصار حزبالله در اين بيانيه كه در پايگاه خبريشان منتشر شده اعلام كردهاند: «بدينوسيله به اطلاع ميرساند دقايقي پيش از ساعت ۱۱ صبح روز ۱۱ آذر امت حزبالله براساس وعده قبلي و به دنبال عدم توقف نمايش عمومي فيلم سراسر ابتذال «من مادر هستم» براي تحصن در برابر ساختمان وزارت ارشاد در خيابان كمالالملك حاضر شدند و بر اين اساس بخش اول از ترتيبات بند «م» وصيتنامه امام خميني(ره) توسط متدينين به اجرا درآمد.
لازم به ذكر است براساس تجارب قبلي و به دنبال اينكه مسجل گرديد مسئولان سازمان سينمايي وزارت ارشاد به دنبال خريد زمان براي تكميل فرايند نمايش اين فيلم هستند. بنا به صلاحديد مرحله مراجعه به مسئولان در همين مقطع زماني متوقف و براي محصور نماندن ميدان عمل امت حزبالله، برنامه تحصن نامحدود پس از اقامه نماز ظهر و عصر پايان يافته اعلام گرديد.
براين اساس سازمان اجرايي انصار حزبالله اعلام ميدارد درصورت عدم توقف نمايش عمومي فيلم «من مادر هستم»، در راستاي اجراي بخش دوم بند «م» وصيتنامه امام خميني(ره) متدينين را با اطلاع رساني از مبادي رسمي خود به ميدان عمل دعوت و اقدام مقتضي در جلوگيري از اشاعه رسمي فحشا انجام خواهد شد. لذا به اطلاع عموم متدينين ميرساند برنامههاي بعدي متعاقباً از مبادي رسمي اطلاع رساني انصار حزبالله اعلام خواهد شد.»
از محتواي اين بيانيه ميتوان پيشبيني كرد كه اقدام آتي معترضين به فيلم «من يك مادر هستم» سرسختانهتر و جديتر خواهد بود.
اما در سوي ديگر ماجرا فريدون جيراني تلاش روز گذشته خود براي دفاع رسانهاي از فيلمش را به گفتوگو با يكي از خبرگزاريها اختصاص داد. جيراني با حضور در دفتر خبرگزاري ايسنا كه به نظر ميرسد از حاميان اين فيلم باشد «من مادر هستم» را منطبق با گفتمان انقلاب اسلامي دانست و رسماً ادعا كرد كه در فيلمش به هيچ وجه تابوشكني نكرده است. اين در حالي است كه به عقيده بسياري از منتقدان و تماشاگراني كه فيلم را ديدهاند مسائل غيراخلاقي و بيبندو باري به شكلي مطرح ميشود كه تا كنون در هيچ فيلم ديگري به اين وضوح مطرح نشده است.
جيراني همچنين در بخشي از دفاعيات خود از فيلمي كه در اغلب سكانسهايش صحنههايي از مشروب خواري به نمايش در ميآيد به ايسنا گفته است: «دوستان ميگويند در فيلم مشروبخواري نمايش داده شده در حالي كه شما در برخي سريالهاي تلويزيوني هم اين را ميبينيد. تأكيد من اين است كه ما براي اولين بار مشروبخواري را به نمايش نگذاشتهايم كه يك تابوشكنياي در اين زمينه كرده باشيم، من بر اين موضوع تأكيد دارم.»
وي يادآور شده است: در سريال «مرگ تدريجي يك رؤيا» يا سريال «در چشم باد»، ميبينيم كه خانوادههاي مرفه لائيك، مشروب ميخورند. در همين سريال «كلاهپهلوي» هم ميبينيد كه مشروب استفاده ميشود. طبيعتاً وقتي شما ميخواهيد بگوييد كه مشروب خوردن چيز بدي است و چه اتفاقات بدي را رقم ميزند، بايد نشان بدهيد كه مصرف ميشود. ضمن آنكه در «من مادر هستم»، من اصلاً استفاده ابزاري از مشروبخواري نكردم.»
در عين حال به فاصله اندكي پس از درج اين خبر در ايسنا بود كه خبرگزاريهاي فارس و مهر از احضار جواد شمقدري، رئيس سازمان سينمايي و نيز سازندگان «من مادر هستم» به دادگاه خبر دادند؛ احضاري كه گفته ميشد در پي شكايت سازمان اجرايي انصار حزبالله ايران به شعبه ۹ دادسراي فرهنگ و رسانه صورت گرفته است. هفتم آذر امسال مخالفان اكران اين فيلم اعلام كردند، با استناد به ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامي از جواد شمقدري رئيس سازمان سينمايي وزارت ارشاد اسلامي به عنوان مسئول ارائه مجوز به چهار فيلم «برف روي كاجها»، «پل چوبي»، «من مادر هستم» و «منهمسرش هستم» و نمايش عمومي آن در سينماهاي كشور به دادستان تهران شكايت ميكنند.
بر اين اساس حتي پايگاه خبري انصار حزبالله خبري مبني بر دستور ارجاع نسخهاي از فيلم «من مادر هستم» به دادسراي فرهنگ و رسانه كاركنان دولت را در خروجي خبر خود قرار داد و در ادامه اين خبر چنين عنوان شد كه بازپرس حجتالاسلام منصوري رأس ساعت ۸ صبح روز گذشته در حضور تهيه كننده فيلم به بازبيني نسخه ارسالي اين فيلم پرداخته است اما از سوي ديگر به رغم انتشار اين خبر در خبرگزاريهاي مهم و مرجع كشور، شبكه ايران در روز گذشته بر اساس گفتوگويي با تهيهكننده فيلم، خبر احضار عوامل فيلم و شمقدري به دادسراي فرهنگ و رسانه را تكذيب كرد. به نقل از اين منبع خبري غلامرضا موسوي، تهيه كننده فيلم «من مادر هستم» كه نامش در ميان افراد احضار شده به دادسراي فرهنگ و رسانه به چشم ميخورد در اين گفتوگو ادعا كرده است كه اين ماجرا بيشتر به يك شوخي شبيه است و تا به اين لحظه هيچ احضاريهاي به دستش نرسيده است.
بر اساس پيگيريهاي «جوان» فيلم «من مادر هستم» در روز گذشته بدون هيچ جرح و تعديلي به نمايش در آمد و به نقل از يك منبع آگاه در سينما آفريقا هنوز دستوري مبني بر توقف نمايش فيلم در اين سينما صادر نشده است. پيشتر انصار حزبالله بر اساس بخش اول بند «م» وصيتنامه امام خميني(ره) تجمع در مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را به هر گونه اقدام تعجيلي ديگر ترجيح داده بودند هر چند به نظر ميرسد بيانيه جديد اين حزب كه به منزله آماده باشي براي اجراي بخش دوم بند «م» وصيتنامه امام(ره) ميماند روزهاي پر حاشيهتري را براي آخرين ساخته جيراني رقم بزند.