کد خبر: 493842
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۵:۵۳
گاهی گذرگاه‌های نمناک بخصوص در ورودی شهرها از معابر کاملا خیس و شسته‌شده خطرناک‌تر است. دوده خروجی از اگزوزها، جرم‌های حاصل از آلودگی هوا و... به سبب آغشته شدن به لایه‌های چرب و روغنی با اولین نم باران سطوح عبور را چنان لغزنده و لیز می‌کند که تلفیق سرعت و ترمز بشدت خطرآفرین می‌شود.

در گذرگاه‌های پوشیده از آب و بویژه چاله‌ها آرام برانید تا آب بر سر و روی عابران نپاشد، هیدروپلنینگ (قرار گرفتن لایه آب بین لاستیک و سطح آسفالت و در نتیجه کاهش شدید اصطکاک) ایجاد نشود، احتمال پاشیدن و نفوذ آب به قسمت‌های موتور و خاموش شدن خودرو نیز کاهش یابد.

خطوط وسط و گذرگاه‌های عابر پیاده پوشیده از رنگی است که هنگام بارندگی بشدت لغزنده می‌شود؛ نزدیک یا روی آنها ترمز نکنید.

وقتی باران آنقدر شدید است که سرعت برف‌پاک‌کن هم چاره‌ساز نیست یا جلوی دید مناسب را می‌گیرد، عینک آفتابی بزنید! تعجب نکنید؛ عینک‌های آفتابی ضد انعکاس نور، اعوجاج حاصل از قطرات باران را خنثی می‌کند و باعث دید بهتر می‌شود.

اگر خودروی شما مجهز به سیستم کروز کنترل یا تثبیت سرعت خودکار است به هیچ وجه از آن حین حرکت روی گذرگاه خیس یا از آن بدتر، در یخبندان استفاده نکنید. البته در برخی خودروها استفاده از کروز هنگام روشن بودن برف‌پاک‌کن به صورت پیشفرض، ناممکن است.

حتی اگر هوا روشن است و دید خودتان هم عالی، چراغ‌ها را روشن کنید تا رانندگان جلويي شما را در آینه و از پشت شیشه‌های بخار گرفته ببینند و احتمال تصادف و اتلاف وقت کاهش یابد.

به چراغ ترمز خودروی جلو اعتماد نکنید. برای افزایش زمان عکس‌العمل با فاصله بیشتر و بدون عجله و آرام برانید.

در رانندگی بخصوص زیر باران لجبازی نکنید. راه را برای خودروهایی باز بگذارید که به هر دلیل منطقی یا غیرمنطقی عجله دارند. شاید خبر یا اتفاقی ناگوار هر ثانیه را برای راننده بظاهر و به نظر شما عجول، ارزشمند کرده باشد.

از راهنما استفاده کنید و از تغییر مسیر ناگهانی و گرداندن سریع فرمان روی زمین خیس به سبب افزایش احتمال سر خوردن و تصادف بپرهیزید.

هنگام گرفتن ترمز، ابتدا فاصله خودروی پشت سر را در آینه بسنجید، سپس آرام و پیاپی ترمز کنید تا خاموش و روشن شدن چراغ‌های ترمز، راننده پشت سر را نیز از قصدتان آگاه کند.

با اندکی پایین کشیدن شیشه‌ها یا باز کردن مجرای گردش هوای خودرو، از بخار کردن شیشه‌ها و کاهش دید جلوگیری کنید.


منبع: جام جم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار