کد خبر: 477504
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
گفت‌وگو با مجري اجراي نقاشي‌هاي سه بعدي در بوستان‌هاي پايتخت
بيژن سوراني
 افزايش نشاط و شادابي در فضاهاي تفريحي عمومي و فضاهاي شهري با گنجاندن اينگونه تصاوير، نه تنها زمينه را براي حضور هر چه بيشتر شهروندان در اين مكان‌ها فراهم مي‌سازد بلكه سبب مي‌شود تا شهروندان فقط اينگونه فضاهاي مجازي را در اينترنت مشاهده نكنند و بتوانند آن را در فضاهاي عمومي محل زندگي نيز مشاهده و تجربه كنند. به منظور آگاه شدن از چگونگي اجرا و انتخاب فضا براي به تصوير كشيدن نقاشي‌هاي سه بعدي مصاحبه كوتاهي با علي فولادوند، مجري اين طرح انجام داده‌ايم كه مي‌خوانيد.

چه شد كه ايده نقاشي سه بعدي در فضاهاي عمومي را به اجرا در آورديد؟
سال‌هاست كه نقاشي سه بعدي در برخي كشور‌ها از جمله كشورهاي اروپايي و امريكايي مورد استفاده قرار مي‌گيرد و از آنجايي كه اجراي اينگونه طرح‌ها مي‌تواند علاوه بر زيباسازي فضاهاي عمومي براي مخاطبان نيز جالب توجه باشد سراغ اجراي اين نقاشي‌ها در فضاهاي شهري و فضاهاي سبز رفتيم. 

چرا نقاشي سه بعدي؟
اگر ما بتوانيم در فضاهاي عمومي و تفريحي با توجه به وجود معضلات شهري و استرس‌هاي شهرنشيني، فضايي را ايجاد كنيم كه هيجان، شادابي و نشاط شهروندان را افزايش دهد به نوعي به شهروندان كمك كرده‌ايم تا مسائل شهري را راحت‌تر تحمل كنند.
دادن نشاط و شادابي به هر شكل ممكن به شهروندان مي‌تواند روحيه آنان را تقويت كند كه اين امر لازمه زندگي شهري است و اين اقدام چون در فضاهاي عمومي و مورد استفاده خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان به اجرا‌ در مي‌آيد به نوعي سبب شادي دسته جمعي مي‌شود. 

اين نقاشي‌ها با كيفيت‌هاي بهتر و پيچيدگي‌‌هاي بيشتري در فضاهاي مجازي قابل دسترس است چرا سعي كرديد آن را در معرض ديد عموم قرار دهيد؟
اينكه بتوان اين نقاشي‌هاي سه بعدي را در فضاي واقعي مشاهده كرد لذت و جذابيت بيشتري دارد. 

از چه زماني كار را شروع كرديد؟
از سه سال پيش كار را با يك گروه از افرادي كه در رشته‌هاي مختلف هنري تخصص دارند آغاز كرديم و به نوعي مي‌توان گفت كه شهرداري يكي از بهترين حاميان ما در اجراي اين طرح است. 

چرا بيشتر طرح‌هاي سه بعدي شما را فنجان قهوه و يك برند تشكيل مي‌‌دهد؟
انتخاب طرح از سوي سازمان زيبا سازي شهرداري صورت مي‌گيرد و ما فقط آن را به اجرا در مي‌آوريم و تاكنون اين طرح را در ۱۶ نقطه از بوستان‌هاي شهر تهران به اجرا در آورده‌ايم كه اولين آن پارك فدك بود.
 
واكنش‌هاي شهروندان با ديدن تصاوير سه بعدي چه بود؟
پس از آنكه اين طرح روي سنگفرش پارك فدك اجرا شد و شهروندان توانستند آن را مشاهده كنند ابتدا با كنجكاوي فراوان آن را وارسي كرده و تا مدت‌ها عده‌ بسياري در اطراف اين طرح جمع مي‌شدند.
بيشتر استفاده‌كنندگان پارك، سري به اين نقاشي‌هاي سه بعدي مي‌زدند و به صورت فردي يا خانوادگي عكس دسته جمعي با آن مي‌گرفتند. 

كمي در رابطه با اجراي نقاشي سه بعدي بگوييد.
اين نقاشي با توجه به جانمايي صورت گرفته با طراحي اوليه و با حضور هنرمندان به صورت سه بعدي برگرفته از طرح اوليه نقاشي مي‌شود. البته شيوه‌هاي مختلفي براي اجراي آن وجود دارد. ماندگاري اين طرح در برابر عوامل جوي حدود دو سال است كه در اين مدت هنرمندان سري به آن زده و آن را ترميم و بازسازي مي‌كنند؛ چرا كه اين طرح، يك نقاشي به حساب مي‌آيد كه روي زمين و كف پوش به اجرا در مي‌آيد و طراحي و اجراي آن از پيچيدگي خاصي برخوردار است. 
به واقع در اجراي اين نقاشي سه بعدي از شيوه استيكر استفاده مي‌شود. البته فضاي اين نقاشي بايد در سايه به اجرا در ‌آيد تا بهتر بتوان آن را مشاهده كرد و سايه فرد روي نقاشي نيفتد. 

چطور مي‌شود اين نقاشي را بهتر مشاهده كرد؟
همه نقاشي‌هاي سه بعدي از نقطه‌اي مشخص قابل مشاهده كامل است و مي‌توان از آن نقطه عكس گرفت كه در عكس زوايه و حجم و بعدهاي آن كاملاً مشخص مي‌شود.
براي اين نقاشي‌ها يك مسافت ۱۷۵ سانتي‌متري در نظر گرفت‌ شده تا يك فرد با قد استاندارد آن را مشاهده كند و اگر فرد كوتاه قدي بخواهد آن را مشاهده كند بايد به تصوير سه بعدي نزديك‌تر شود و بالعكس.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار