کد خبر: 473644
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
حسن گوهرپور
در ستايش كتاب و كتابخواني جمله‌هاي فراواني تا به حال خوانده يا شنيده‌ايم، اما باز هم برخي از آنها را با هم مرور مي‌كنيم تا بار ديگر بر الزام خواندن كتاب و تأثير آن بر زندگي و سرنوشت انسان‌ها تأكيدي كرده باشيم، ولي پيش از خواندن اين جمله‌ها به اين نكته حتماً توجه داشته باشيد كه متن پيش رو درباره گران شدن ۲۰ درصدي قيمت كتاب نسبت به سه ماه نخست سال در نسبت با سال گذشته است!
 
و فكر نكنيد مي‌خواهيم فوايد كتاب و كتابخواني را براي چند هزارمين بار تأكيد كنيم. مسئله اين نيست كه خريد كتاب چقدر گران تمام مي‌شود، مسئله اين است كه اگر كتاب نخواني چقدر برايت گران تمام مي‌شود. كيفيت زندگي شما را دو چيز تعيين مي‌كند: كتاب‌هايي كه مي‌خوانيد و انسان‌هايي كه ملاقات مي‌كنيد. كتاب، بزرگ‌ترين اختراع بشر است. اگر مادر نباشد جسم انسان ساخته نمي‌شود و اگر كتاب نباشد روح بشر پرورش نمي‌يابد. كتاب راستين همان است كه پا به تنهايي ما مي‌گذارد. كتاب، سفينه‌اي است كه اقيانوس بيكران زمان را درمي‌نوردد. خواندن كتاب‌هاي خوب، در حكم مكالمه با انسان‌هاي شرافتمند گذشته است. ستون تمدن، كتاب و مطبوعات است. 

راستگوترين، بي‌توقع‌ترين، مفيدترين و هميشگي‌ترين رفيق براي هر كسي كتاب است. مطالعه كتاب يعني تبديل ساعت‌هاي ملالت‌بار به ساعت‌هاي لذت‌بخش. در دنيا لذتي كه با لذت مطالعه برابري كند، وجود ندارد. هرچه بيشتر كتاب بخوانيد، بيشتر از زندگي حقيقي برخوردار خواهيد شد. چشمداشتي كه بايد از يك كتاب داشت، اين است كه شفاف باشد و نور را بازتاباند. مطالعه، يگانه راهي است براي آشنايي و گفت‌وگو با بزرگان روزگار كه قرن‌ها پيش در دنيا به سر برده و اكنون در زير خاك منزل دارند. مطالعه، انديشيدن با ذهن ديگري است. 

كتابي كه مي‌خواني، نبايد به جاي تو فكر كند، بلكه بايد تو را به انديشيدن وادارد. خوشبخت، كسى است كه به يكى از اين دو چيز دسترسى دارد يا كتاب‌هاى خوب يا دوستانى كه اهل كتاب باشند. جامعه وقتى فرزانگى و سعادت مى‌يابد كه مطالعه، كار روزانه‌اش باشد. كتاب را زياد مطالعه كنيد تا بفهميد كه هيچ نمى‌دانيد. 

خريد كتاب چقدر گران تمام مي‌شود!؟
تمام جمله‌هايي كه خوانديم به نوعي ارتباط انسان را با كتاب به گونه‌اي ترسيم مي‌كرد كه سعادتمندي را در پي‌داشت، به بيان ديگر اگر انسان بتواند با كتاب همنشين باشد مي‌تواند از دريچه آن به فضايلي برسد كه برايش سعادت را به همراه خواهد داشت. در تمام اين جمله‌ها چيزي در مورد «قيمت كتاب» و اينكه يك خانواده كارمند چگونه بايد كتاب در سبد خانوار به صورت ماهانه داشته باشند ذكر نشده بود! اين جمله‌ها كه البته تمام آنها قابل تأييد است تنها در يك مورد به قيمت كتاب اشاره داشت و البته آن هم به انسان توصيه مي‌كرد كه كتاب هر چقدر هم گران شد تهيه كنيد چون نخواندن كتاب بيشتر براي انسان گران تمام مي‌شود. با تمام اين تفاصيل بايد كتاب در بخش قيمت تمام شده به گونه‌اي باشد كه اهل كتاب بتواند به راحتي آن را تهيه كند.
 
نبايد قيمت كتاب با اقلام ديگر و تورم جاري در كشور مقايسه شود. كمااينكه مدير‌عامل خانه كتاب در يك گفت‌وگو اعلام كرده بود كه «گراني ۲۰ درصدي كتاب همپاي گراني كاغذ بوده و به نسبت تورم كمتر است.» اما طبق آماري كه از خبرگزاري‌ها بيرون آمده و منتشر شده «انتشار كتاب در دو ماهه نخست سال جاري در مقايسه با سال گذشته ۴ درصد رشد داشت، در همين گزارش شمارگان كتاب به نسبت سال گذشته تنها يك درصد افزايش يافته بود و البته نكته قابل توجه اينجاست كه قيمت كتاب‌ها در دو ماه نخست امسال در مقايسه با سال گذشته رشد ۲۰ درصدي داشته است.» 

راهي براي آشنايي و گفت‌وگو با بزرگان روزگار گذشته
آيا تا به حال با دقت به اين موضوع انديشيده‌ايم كه غرب چگونه از تمام امكاناتش براي رسيدن به مقاصد خود استفاده مي‌كند؟ آيا تا به حال به اين انديشيده‌ايم كه غرب وقتي قرار است بازتاب دهنده و حامي يك ايدئولوژي باشد چگونه براي آن برنامه‌ريزي‌ دقيق مي‌كند؟ آيا تا به حال به اين انديشيده‌ايم كه غرب چقدر با ظرافت ادبيات، سينما، نقاشي، تئاتر، موسيقي و... را در خدمت مي‌گيرد تا ايدئولوژي ويژه‌اي را كه در ذهن دارد به كشورهاي ديگر انتقال دهد؟ 

بسيار اتفاق افتاده كه اثري سينمايي، يك كتاب، موسيقي يا يك بازي رايانه‌اي به يكباره در جهان مطرح شده و تمام رسانه‌ها درباره آن حرف مي‌زنند، اين «پروپاگاندا»ي رسانه‌اي غير از هنري كه توسط آن اثر قرار است ارائه شود، مي‌خواهد فضايي فكري را هم به جوامع ديگر تزريق كند. حالا ما اگر بخواهيم در مقابل اين جريانات بزرگ بايستيم بايد آن ابزارهايي كه ما را به سمت دانايي فرهنگي و انديشه‌اي مي‌برند آسان در اختيار مردم قرار دهيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار