کد خبر: 462664
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۱ - ۰۱:۵۶
مهر: حفاران غیرمجاز به محوطه‌ای باستانی برمک بنای بازمانده از دوره‌ی عیلامی که در جنوب شهر رامهرمز واقع شده هجوم آورده و به قصد دستیابی به گنجینه زیورآلات تونلی با ابعاد چهارمتر عمودی و بیست متر افقی حفاری کرده‌اند.
در حفاری انجام شده آثار تخریب سفال توسط حفاران نیز دیده شده است. حفاران و قاچاقچیان به سفال توجهی نشان نداده و به دنبال زیورآلات هستند. به احتمال زیاد کشف گنجینه‌ای در سال ۱۳۸۶ منجر به جلب توجه هرچه بیشتر حفاران به این محوطه شده است. اکنون تعدادی از حفاران شناسایی شده و بازداشت شده‌اند.

نقره داغ شدن گردشگران نوروزی
تعطیلات نوروزی برای عده ای از سودجویان که در مناطق گردشگری و تاریخی به سر می برند فرصتی بود تا از مسافران نوروزی وجه نقد طلب کنند تا شاید جبران یکسال خلوتی مسافر را در آن محدوده باشد.

یکی از مناطقی که در ایام عید حسابی از خجالت گردشگران در آمد باغ فین کاشان بود. مسئولان باغ فین کاشان برای ورود گردشگران به محوطه باغ و بازدید از حمام ها و عمارت یک ورودی با قیمت ۵۰۰ تومان می گرفتند اما در ایام نوروز برای هریک از بخشها شامل عمارت و حمام بلیت جداگانه فروخته می‌شد.

روستای ابیانه و ماسوله نیز از آن روستاهایی است که به دلیل نبود نهاد نظارتی در آن به مکانی تبدیل شده که هر حرکت گردشگر در آن از عکس گرفتن از خانه های تاریخی و لباس محلی گرفته تا دریافت خدمات معمولی بهانه ای برای دریافت پول از گردشگران می شود. با این حال در ایام عید حدود ۶۰ شکایت از مراکز خدمات گردشگری شده بود که سازمان به آنها رسیدگی کرد.

پر گردشگرترین شهرها در ایام نوروز

در مدت ایام نوروز ستاد تسهیلات سفرهای کشور که مرجع اعلام آمار بازدید کنندگان بناهای تاریخی و ورود گردشگران است از بازدید ۵۵ هزار و ۵۰۲ نفر از تخت جمشید خبر داده است.

همچنین آرامگاه فردوسی و هارونیه در شهر توس با ۶۵ هزار و ۹۵۳ نفر در رتبه بعدی از نظر تعداد گردشگر قرار دارند.

در این مدت پربازدیدترین مناطق آزاد: چابهار، کیش و انزلی، پر بازدیدترین جاذبه گردشگری: تخت جمشید، آرامگاه فردوسی و آستان قدس رضوی، پر ردشگرترین شهر: مازندران، گیلان، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، پرتردد ترین مسیرهای گردشگری: جاده چالوس و کندوان، هراز و قم ، پرترددترین استانهای کشور:مازندران، تهران، البرز، اصفهان ، گیلان و فارس، پرمخاطب ترین وسیله حمل و نقل: خودروی شخصی، اتوبوس، قطار، بیشترین مدت اقامت: یک هفته در شهرهای شمالی و پر مخاطب ترین اماکن اقامتی: هتل و منازل استیجاری بوده اند.

ازدحام گردشگران در محوطه‌های تاریخی

در ایام عید حضور بی هدف و غیرقابل کنترل گردشگران در محوطه های تاریخی دیده می شد با این حال برخی از گردشگران بر این باورند که محوطه های تاریخی در کشور با حضور گردشگران روح دوباره ای می‌گیرد اما اگر تجمع گردشگران در یک منطقه گردشگری بدرستی مدیریت نشود نه تنها به توسعه گردشگری محوطه های میراثی کشور کمکی نمی کند بلکه باعث آسیب زدن به بناهای تاریخی نیز شود.

یکی از موارد مخرب حضور گردشگر در محوطه های تاریخی یادگار نویسی هایی است که بر پیکره بناهای تاریخی با هر وسیله ای حک می شود.

بهره‌برداری از هتل فرودگاه امام در تابستان امسال

هتل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) درحالی با ۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در تابستان امسال به بهره برداری می رسد که سرمایه گذاران آن پیش بینی می‌کنند ۳۰ درصد آن توسط مسافران ایرانی اشغال شود.

هتل فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) در زمینی با زیربنای تقریبی ۴۸ هزار متر مربع در سال ۸۹ آغاز شده که ۷۰۰ میلیارد ریال در آن سرمایه گذاری شده و یکی از بانکهای داخلی ایران ۴۷۰ میلیارد ریال برای این پروژه تسهیلات پرداخت کرده است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار