کد خبر: 460110
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۱
گزارش «جوان» از شور و نشاط تبليغات انتخاباتي در سراسر كشور

با آغاز رسمي فعاليت‌هاي تبليغاتي، تمامي حوزه‌هاي انتخاباتي در سراسر كشور رنگ و شكل انتخاباتي گرفتند و فضاهاي شهري و عمومي نيز لباس انتخابات به تن كرد تا با اطلا‌ع‌رساني و تبليغات نامزدها و با رعايت اخلاق انتخاباتي شاهد رقابتي سالم براي حضور حداكثري مردم در پاي صندوق‌هاي رأي باشيم.


با آغاز مهلت تبليغات از روز پنج‌شنبه چهارم اسفندماه، مراكز شهري و روستايي شاهد تكاپوي نامزدها و مردم است. در اين ميان فضاهاي عمومي به دليل آنكه با زندگي مردم گره خورده است، شاهد تبليغات بيشتر است به گونه‌اي كه از ساعات اولين آغاز مهلت قانوني تبليغات توزيع پوسترها و نصب بنرها شروع شده است تا كانديداها برنامه‌ها و شعارهاي تبليغاتي خود را به اطلاع مردم برسانند.
در اين ميان برخي از دستگاه‌هاي متولي در سراسر كشور همچون شهرداري‌ها به منظور ساماندهي فضاهاي تبليغاتي و اطلاع‌رساني عمومي، امكانات و فضاهاي از قبل آماده شده در اختيار نامزدهاي انتخاباتي قرار داده‌اند.
نصب ۴ هزار سازه تبليغاتي در پايتخت
طرح اختصاص فضا و امكانات ويژه براي تبليغات و اطلاع‌رساني انتخابات نهم مجلس شوراي اسلامي در همه جاي كشور مد نظر مسئولان به ويژه مديران شهري قرار گرفته است.
در اين زمينه حسين كلخوراني، معاون خدمات شهري شهرداري تهران گفت: تاكنون ۴ هزار سازه براي تبليغات و آماده‌سازي در اختيار نامزدها و هواداران آنها قرار داده شده است. بنا به گفته وي، به منظور رونق بخشيدن به انتخابات، فضاهاي موجود به صورت برابر و براي همه نامزدها و گروه‌ها در اختيار آنان قرار داده شده است. اين مسئول تأكيد كرد: سازه‌ها به گونه‌اي انتخاب شده‌اند كه قابليت بازيافت داشته و پس از پايان برگزاري انتخابات با پاكسازي عمومي در شهر، مواد به چرخه توليد باز مي‌گردد.
تبليغات روي وسايل نقليه عمومي «ممنوع»!
همچنين در اين زمينه بنا بر گفته‌هاي سيدمحمدجواد شوشتري، مدير عامل سازمان زيباسازي شهر تهران، تبليغات روي تاكسي‌ها و بدنه وسايل نقليه عمومي همچون اتوبوس‌ها ممنوعيت قانوني دارد. بر اين اساس، بنا بر دستور وزارت كشور تبليغات نامزدهاي انتخابات مجلس نهم نبايد روي هيچ‌ يك از وسايل نقليه عمومي درج شود و طبق قانون، كانديداها تنها مجاز به استفاده از مكان‌هاي مشخص شده هستند و در صورتي كه تبليغات در غير از مكان‌ها نصب شود، پاكسازي صورت مي‌گيرد.
نشاط انتخاباتي براي حضور حداكثري
استفاده از فضاها و سازه‌ها براي تبليغات و اطلاع‌رساني در ايام انتخابات مجلس نهم اگر توأم با رعايت اخلاق‌مداري و رقابت‌ سالم صورت گيرد، نه تنها در افزايش آگاهي مردم از نامزدها تأثيرگذار خواهد بود، بلكه شرايط افزايش شور و نشاط انتخاباتي براي حضور حداكثري در پاي صندوق‌هاي رأي را فراهم مي‌سازد.
پرهيز از تبليغات روي اعصاب مردم!
در برخي موارد پيش‌ مي‌آيد در روزهاي منتهي به پايان فرصت براي تبليغات و اطلاع‌رساني انتخابات، هواداران برخي از نامزدها از فرصت زماني باقي‌مانده استفاده مي‌كنند تا تبليغات خود را روي تبليغات ساير نامزدها بچسبانند يا سر چهارراه‌ها هواداران انتخاباتي برخي نامزدها پشت چراغ قرمز يا پس از سبز شدن چراغ راهنمايي، پوستر‌هاي تبليغاتي را به داخل اتومبيل‌ها مي‌اندازند يا اينكه برخي‌ها اتومبيل‌هاي خود را به فضاي تبليغاتي سيار تبديل كرده و روي شيشه جلو و عقب و سطح بدنه اتومبيل انواع نوشته‌هاي تبليغاتي را درج مي‌كنند.
همچنين از در، ديوار، درخت و تابلوهاي شهري گرفته تا صندوق‌هاي پستي نيز از تبليغات در امان نمي‌ماند و اگر صبح يكي از اين روزها به جاي نامه پستي از صندوق پست،‌ پوستر تبليغاتي برخي نامزدها يا گروه‌ها را دريافت كنيم، جاي تعجب ندارد! با اين حال بديهي است كه اهميت تبليغات و اطلاع‌رساني نبايد به گونه‌اي پيش برود كه سبب دلزدگي افكار عمومي شود يا به تعبير بهتر، نبايد تبليغات از سوي هواداران روي اعصاب مردم راه برود.
همچنين برخي از نامزدها و هواداران گاهي فراموش مي‌كنند به گروه‌هاي تبليغاتي خود آموزش دهند كه تبليغات و اعلام برنامه كه به انداختن يا چسباندن تعداد زياد پوسترها نيست؛ بلكه اين به كارگيري شيوه‌هاي صحيح تبليغات و اطلاع‌رساني است كه مي‌تواند توجه افكار عمومي را به برنامه و شعارهاي انتخاباتي جلب كند.
تأكيد دادستان بر رعايت اخلاق انتخاباتي
رعايت اخلاق انتخاباتي، حفظ ارزش‌ها، عمل به هنجارها، حفظ حرمت‌ها و پرهيز از ريخت و پا‌ش‌ها مصداق اسراف براي جلب توجه رأي‌دهندگان، بنياد يك انتخابات سالم است. عباس جعفري دولت‌آبادي، دادستان تهران هم روز گذشته به رسانه‌ها و نامزدهاي انتخاباتي توصيه كرد قوانين و مقررات انتخاباتي را به صورت كامل رعايت كنند و رسانه‌ها از انتشار مطلب يا آگهي عليه نامزدها پرهيز كنند چرا كه مصداق جرم است.
تبليغات ارزش‌مدار، موتور محركه مشاركت حداكثري
نامزدهايي كه در حال حاضر در عرصه تبليغات انتخابات نهم مجلس فعال هستند قرار است كه نمايندگان ملت در عرصه قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي قانون باشند، از اين رو، افكار عمومي رفتار كانديداها را با حساسيت‌ تجزيه و تحليل مي‌كنند و اين تبليغات ارزش‌مدار نامزدهاست كه مي‌تواند موتور محركه مشاركت حداكثري هموطنان در انتخابات ۱۲ اسفند باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار