کد خبر: 419712
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۸
انقلاب بزرگی که آقای معاون از آن سخن گفته است مایه بروز نگرانی هایی در میان کارکنان وزارت نفت و شرکت های متبوعه شده است.
به گزارش نفتنا،صنعت درطول سال های گذشته به قدری درگیر مسائلی همچون خود کفایی در تولید بنزین ، توسعه میدان های نفتی و گازی، واگذاری فازهای پارس جنوبی، افتتاح مجتمع های پتروشیمی ، خط لوله صلح و ... بوده که کمتر کسی به منابع انسانی توجه کرده و اگر هم گوشه چشمی به این مقوله داشته است به بعدها واگذار شود.
استراتژی جدیدی در معاونت توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت تدوین شده است که گوشه ای از آن در گفته های علیرضا میرصادقی ، معاون وزیر نفت در رسانه ها منتشر شده و مابقی آن در هاله ای از ابهام قرار دارد . انقلاب بزرگی که آقای معاون از آن سخن گفته است مایه بروز نگرانی هایی در میان کارکنان وزارت نفت و شرکت های متبوعه شده است.
این استراتژی شامل 3 بخش کجا بودیم ، کجا هستیم و کجا خواهیم بود است که در آن به تعداد نیروهای صنعت نفت اشاره شده است . در بخش اول این برنامه ، تعداد کل نیروهای انسانی در سال 78 بیس از 114 هزار نفر آورده شده که 80 درصد این نیروها دارای مدارک تحصیلی دیپلم و زیر دیپلم بوده اند.این در حالی است که یک بررسی 10 ساله نشان می دهد که در پایان سال 88 این تعداد به 50 درصد کاهش یافته است.
این کاهش در تعداد نیروهای انسانی نیز قابل مشاهده است به طوری که رقم 114 هزار و 809 نفر به 91 هزار و 451 نفر تنزل یافته است که با توجه به توسعه صنعت نفت ، کاهش نیروهای انسانی بسیار تعجب برانگیز است.
البته نباید از این نکته عبور کرد که سهم 5/13 درصدی کارکنان دارای مدرک لیسانس و بالاتر اکنون به بیش از 35 درصد رسیده است که حاکی ازکیفی سازی نیروی انسانی درنفت است.بر اساس این گزارش،سازمان مصوب موجود صنعت نفت در پایان سال 88 دارای 112 هزار و 25 سمت است که 34 درصد از سمت های صنعت نفت دیپلم پذیر و پایین تر ، 9/26 درصد سمت ها دارای شرایط احراز تکنیسینی ، 1/34 درصد لیسانس پذیر، 1/2 درصئ فوق لیسانس پذیر و 2 درصد سمت ها نسز فاقد شرایط احراز هستند.
همچنین از مجموع 4 هزار و 39 سمت لیسانس ، فوق لیسانس و دکترا (غیر پزشکی )پذیر،بالاترین میزان مربوط به مشاغل طراحی- فنی مهندسی با 25 رصد کل و پس از آن مشاغل بهره برداری با 18 درصد است.مشاغل تعمیرات نگهداری 12 درصد ، اداری و خدماتی 12 درصد ، بازرگانی و بازار یابی 8 درصد ،مشاغل مطالعتی و برنامه ریزی 7 درصد ، مشاغل بهداشت و درمان و مشاغل پژوهشی – آزمایشگاهی 4 درصد را یه خود اختصاص داده اند.
کارمندان رسمی صنعت نفت هم تا پایان سال 88 ، 91 هزار و 454 نفر می باشند که جمعیت زنان بالغ بر 4 هزار و 410 نفر است.همچنین طی بررسی انجام شده ، 15 هزار و 255 نفر از نفت خارج شده و 18 هزار و 449 نفر جذب شده اند که از این تعداد بیش از 5 هزار نفر دارای احصیلات دانشگاهی هستند.پیش بینی می شود 12 هزار و 495 نفر به طور عادس از صنعت نفت خارج شوند که باید فکر مناسبی برای این میزان کارمند و کارگر با تجربه کرد چرا که توسعه صنعت نفت تابعی از جذب متبع انسانی کار آمد است.
جالب این که طبق پیش بینی ها 41 درصد این افراد دارای مدرک زیر دیپلم و 36 درصد آن دیپلمه هستند که نشان می دهد این افراد از کارمندان با سابقه هستند که از لحاظ تجربه، اندوخته بسیار بزرگی برای نفت هستند.
از این تعداد نیرویی که در 5 سال آینده از نفت خارج می شوند 53 در صد در مشاغل فنی و مهندسی،بهره برداری و تعمیرات و نگهداری به شمار می روند.از آنجایی که تامین نیازهای نیروی انسانی صنعت نفت به جهت استمرار عملیات جاری ، از اولویت های اساسی برنامه ریزی نیروی انسانی می باشد لذا بررسی و برآورد نیازها بر مبنای مولفه های اولیه شامل سازمان بلا تصدی مصوب موجود،خروج نیروی انسانی و نیاز طرح های توسعه ای طی 5 سال آینده را اجتناب ناپذیر می کند.
این اساس ، 53 درصد نیروهای مورد نیاز باید لیسانسه و بالاتر، 30 درصد فوق دیپلم و ما بقی دیپلمه و زیر دیپلم باشند.
آن چه که در استراتژی جدید وزارت نفت دیده می شود توجه ویژه مسولان به کیفی سازی است به طوری که دانش کاربردی به عنوان مبنای اصلی جذب و نگهداری کارکنان به شمار می رود و تجربه و مهارت ،بهینه سازی دانش کاربردی و مهارت و تولید روش های نوین در مرحله بعد قرار دارند لذا برای تحقق این هدف طراحی و اصلاح ساختار، متناسب سازی مقررات اداری و استخدامی مربوطه و .. در دستور کار نفتی ها قرار دارد.
به کارمندان و کارگران صنعت نفت توصیه می شود برای جلوگیری از تنزل درجه ، تعدیل و یا اخراج به سرعت ادامه تحصیل را در پیش گیرند.با این وضعیت اخراجی های نفت سهم بیشتری از پیش بینی آقای میر محمد صادقی خواهد گرفت.


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
عبدالصمد طلاوری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
5
1
برخی از کسانی در شرکت نفت هستند که خدایی باید گفت مدرک چندانی ندارند ولی تحربه بالایی دارند که هر کدام ۳۰به بالا سابقه دارند که وزیر باید قدر آنها را بداند اگر شرکت نفت در دست یک مشت جوان بی تجربه بی افتد که....
اکبر ابوالحسنی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۴
0
1
سلام واله آگه واقعا میخواهید خدمتی کنید چرا زحمات امثال ما که بعد از 30 سال سابقه عدم بیشرفت نداشتن مدرک گفتند حالا که مدرک گرفتیم تعدیل نمیشه بخاطر بار دوم بخدا اطلاع نداشتم با کلی بدبختی مدرک اخذ کردم آخرش کی جوابگو هست آیا صحیح است سال 95 مدرک تحویل دادم مصاحبه و2 نیم درصد گرفتم حالا یادشان آمد بخدا تمام اسرار بنده امتیاز مدرک جهت مسکن است بخدا ریالی پست و سمت نخواستم چطوری بگم وجدانان درست است 32 سال سابقه 9سال مانده بازنشستگی امتیاز مسکن من بدون مدرک تا آخر مسکن تعلق نمی‌گیرد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار