کد خبر: 206995
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۱۶
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک گفت: بر اساس پیش بینی افزایش تقاضای جهانی نفت خام و در نتیجه افزایش قیمت این کالا، تعیین قیمت نفت در محدوده 60 دلار در لایحه بودجه 89 کل کشور از منظر کارشناسی قابل دفاع و معقول است.
محمدعلی خطیبی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا در توضیح گفت: متوسط بهای نفت در سال 2009 میلادی با وجود منفی بودن تقاضای نفت در بازار و وقوع بحران اقتصادی، 61 دلار در هر بشکه بود و نزدیک به 1.5 تا 2 میلیون بشکه در روز کاهش تقاضا داشتیم و این در حالی است که بر اساس پیش بینی ها، تقاضای جهانی نفت خام در سال 2010 میلادی افزایش می یابد.
وی با بیان این که پیش‌بینی شده است در سال 2010 میلادی به طور متوسط تقاضای نفت خام بین یک میلیون بشکه تا یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز افزایش یابد، افزود: پیش بینی می‌شود بهای نفت در نیمه دوم سال 2010 افزایش یافته و از متوسط سال گذشته بیشتر شود، در همین حال با فرض بدبینانه‌ترین حالت و افزایش نیافتن تقاضای نفت در بازار جهانی، متوسط بهای نفت درسال 2010 میلادی در سطح 60 دلارخواهد بود.
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک ادامه داد: علاوه بر بررسی وضعیت عرضه و تقاضا، قیمت نفت در بودجه کشورهای عضو و غیر عضو در اوپک بررسی و به طور معمول در مطالعات علمی، رقم‌های بسیار بالا یا پایین از مبنای محاسبه خارج می‌شود.
خطیبی تصریح کرد: در بررسی یاد شده، قیمت نفت در بودجه اغلب کشورها در محدوده 55 تا 60 دلار بوده است که این موضوع نیز بر کارشناسی بودن قیمت نفت در بودجه سال آینده کشور دلالت دارد.
به گزارش شانا، معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نیز پیش تر اعلام کرد: مبنای محاسبه بودجه سال آینده بر اساس فروش هر بشکه نفت به قیمت 65 دلار است و گزارش کارشناسان نشان می‌دهد قیمت نفت در سال آینده نوسان چندانی نخواهد داشت که بتواند بر بودجه تنظیم شده با نفت بشکه‌ای 65 دلار، تاثیر زیادی داشته باشد.
ممبینی یادآور شد: ظرفیت‌های خوبی در اقتصاد کشور پیش بینی شده تا در صورت کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، کشور دچار بحران نشود.
وزیر نفت نیز پیش از این پیش بینی کرده بود، بهای هر بشکه نفت در بودجه سال آینده حدود 65 دلار باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار