جوان آنلاین: از خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا سهشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشستی خبری افزود: موضع دولت آمریکا این بود که ایران نباید سلاح هستهای داشته باشد و این موضوع در چارچوب گفتوگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا دنبال میشود؛ ما در حال مشاهده سطح بالایی از پویایی در این مذاکرات هستیم.
اعلام آمادگی مجدد روسیه برای کمک به توافق درباره موضوع هستهای
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین اظهار داشت: مسکو آماده است که به دستیابی طرفین به توافق را از هر روش ممکن کمک کند و هم تهران و هم واشنگتن از این موضوع مطلع هستند.
توافق، قابل دستیابی است
زاخارووا در ادامه تأکید کرد: ایران و آمریکا با یک رویکرد عملگرایانه، درنظر گرفتن ملاحظات لازم و توازن دقیق منافع و همچنین با تکیه بر قوانین بینالمللی، میتوان به چنین توافق مطلوبی دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: تلاشها برای حصول توافق درباره برنامه هستهای ایران از هر روش دیگری، از جمله رویکردهای تبعیضآمیز، به ویژه استفاده از نیروی نظامی، نتیجه معکوس دارد و تنها به شدت گرفتن تنش منجر میشود.
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف، گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه نیز مسقط برگزار شد. قرار بود دور بعدی مذاکرات، شنبه (۱۳ اردیبهشت ماه) برگزار شود که بنا به گفته اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه، تغییر زمان یا تعویق گفتوگوها بنا به پیشنهاد میانجی، یعنی وزیر خارجه عمان و به تفاهم طرفین بود؛ ما در مورد آینده گفتوگوها منتظر اعلام نظر عمان خواهیم ماند.
ناتو به دنبال نفوذ در قفقاز جنوبی
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: مسکو امیدوار است که کشورهای قفقاز جنوبی رویکرد انتقادی نسبت به رزمایشهای مشترک با ناتو که با هدف بیثبات کردن منطقه انجام میشود، اتخاذ کنند.
زاخارووا با تأکید بر اینکه هرگونه اقدام ناتو در قفقاز جنوبی با هدف تقویت امنیت این منطقه نیست بنابراین هیچ کس نباید در این زمینه توهمی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: هدف ناتو از نفوذ در قفقاز جنوبی، دامن زدن به بیثباتی و تنش نظامی-سیاسی در این منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: هدف اصلی ناتو مشخص و عبارت است از استفاده از ظرفیت و منابع کشورهای منطقه در راستای منافع غرب، به ویژه رویارویی ژئوپلیتیکی با روسیه.
وی افزود: ما امیدوار هستیم که کشورهای منطقه قفقاز جنوبی، رویکردی انتقادی نسبت به شرکت در رزمایشهای ناتو اتخاذ کنند.
زاخارووا تأکید کرد: از طریق چنین قالبهای تعاملی است که ناتو، استانداردها و ایدئولوژی خود را به کشورهای منطقه تحمیل و شرایطی را برای تغییر ساختار دفاعی آنها و ایجاد کنترل بر توسعه نیروهای مسلح این کشورها تحمیل میکند.
این سخنان در پاسخ به پرسشی درباره میزبانی گرجستان از رزمایشی با مشارکت ناتو در روزهای اخیر مطرح شد.
اروپا در حال تدارک برای جنگ با روسیه است
همچنین به گزارش اسپوتنیک، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری گفت: اتحادیه اروپا در حال نظامیسازی مجدد و آماده شدن برای جنگ با روسیه است، درست مانند کاری که رایش سوم زمانی انجام داد.
وی در این باره گفت: اتحادیه اروپا پوشیده از لکههای قهوهای (اشاره به فاشیسم) بهانه تهدید از ناحیه شرق این اتحادیه را میگیرد، همانطور که رایش سوم در زمانی این کار را انجام داد، اکنون در حال تجدید قوای نظامی و آماده شدن برای جنگ با روسیه است.
زاخارووا خاطرنشان کرد: غرب این رفتار خود را پنهان نمیکند و کشور ما را دشمن مینامد؛ مشخص است که آنها از تاریخ درس عبرت نگرفتهاند.