جوان آنلاین: در بحبوحه محاصره طولانیمدت غزه، تصاویر و گزارشهای تکاندهنده از رنج غیرنظامیان بار دیگر توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. یکی از دلخراشترین روایتها، مرگ یک کودک چهارماهه فلسطینی بود که دیروز به دلیل سوءتغذیه و نبود غذا در آغوش مادرش جان باخت تا زنگ خطری برای وجدانهای بیدار جهان باشد که اگر محاصره غزه ادامه یابد و افسار رژیم سرکش را نکشند، فجایع انسانی بیشتری رخ خواهد داد.
به گزارش «جوان»، با تداوم محاصره غزه، کودکان این منطقه به قربانیان اصلی بحران انسانی تبدیل شدهاند. درحالی که رژیم صهیونیستی همچنان گذرگاههای نوار غزه را بسته نگه داشته و مانع ورود غذا و دارو میشود، نوزاد چهارماههای بر اثر سوءتغذیه در آغوش مادرش جان باخت. «آیه السکافی» مادر فلسطینی نوزاد خود «جنان» را در بیمارستان «الرنتیسی» در شهر غزه از دست داد؛ نوزادی که بهدلیل سوءتغذیه شدید و نبود دارو، در شرایط محاصره و جنگ، تاب نیاورد. طبق گزارش شبکه الجزیره، جنان در بحبوحه جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی، در غزه متولد شد و تنها چند ماه کوتاه، اما دردناک را با گرسنگی و بیماری سپری کرد. مادر او با چشمانی اشکبار، عکس فرزندش را در تلفن همراهش مرور میکند و میگوید: «نه شیر بود، نه غذا، نه دارو، همه راهها بسته بود.» او افزود: جنان به دلیل سوءتغذیه جان باخت و ما به دلیل بسته بودن گذرگاهها توسط اسرائیل، نتوانستیم از غزه خارج شده و درمان لازم را دریافت کنیم. وی اقامت در بیمارستان را «دورانی دردناک» توصیف کرد و گفت که هر روز به دنبال تنها یک قوطی شیر خشک برای نوزادش میگشت، اما نتیجهای نداشت. آیه السکافی، اکنون نگران تنها فرزند باقیماندهاش است؛ پسری حدوداً چهار ساله که ممکن است به سرنوشت خواهرش دچار شود. دفتر اطلاعرسانی دولتی غزه اعلام کرد که از آغاز جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، ۵۷ فلسطینی به دلیل سیاست گرسنگی دادن جان باختهاند؛ آماری که بهسبب تداوم بسته ماندن گذرگاهها ممکن است بهسرعت افزایش یابد.
مرگ کودک فلسطینی در آغوش مادرش نمادی از شکست اخلاقی جهان و ناکامی نظم بینالملل در محافظت از جان بیگناهان است. این حادثه، باید زنگ خطری برای وجدانهای بیدار جهان باشد تا زمانی که محاصره غزه ادامه دارد، فجایع انسانی بیشتر و شدیدتری رخ خواهد داد. شهادت کودکان غزه، نهتنها فاجعهای انسانی، بلکه نقض آشکار حقوق کودکان و قوانین بینالمللی است. این نوع مرگ، نتیجهای مستقیم از جلوگیری عامدانه کمکهای بشردوستانه، تجهیزات پزشکی و دارو به غزه بود که بر اساس گزارش سازمان ملل، از دو ماه پیش هیچ کمکی به غزه وارد نشده است و این مسئله فاجعه انسانی را در این باریکه رقم زده است. با اینکه نهادهای بینالمللی از جمله سازمان ملل، صلیب سرخ و سازمان بهداشت جهانی بارها درباره وضعیت انسانی در غزه هشدار دادهاند، اما اقدام عملی برای رفع محاصره یا ارسال کمکهای کافی صورت نگرفته است. کشورهای غربی، بهویژه ایالات متحده و اتحادیه اروپا، با ادامه حمایت بیقید و شرط از اسرائیل، عملاً در تداوم این شرایط شریک هستند.
سنوار دوم غزه هم شهید شد
درحالی که صهیونیستها تلاش میکنند رهبران مقاومت را بدنام کرده و یاد و خاطره آنها را از اذهان فلسطینیان پاک کنند، مردم فلسطین همچنان رزمندگان مقاومت را الگوی کودکان خود قرار دادهاند. در همین چارچوب، مرکز اطلاعرسانی فلسطین روز یکشنبه فیلمی از یک پیرمرد ساکن غزه منتشر کرد که پیکر یک نوزاد شهید را با خود حمل میکند که یحیی سنوار نام داشت. این پیرمرد گفت که این نوزاد شهید به تبرک از نام شهید یحیی سنوار، به همین اسم نامگذاری شده بود. این پیرمرد تأکید کرد که گرچه این نوزاد به شهادت رسید، اما راه وی ادامه خواهد داشت و ملت فلسطین نه با موشک و با گرسنگی از پای درنخواهند آمد. این پیرمرد افزود: انشاءالله به راه خود ادامه میدهیم و صبر پیشه میکنیم و پاداش خود را از خداوند میطلبیم و سرزمین خود را آزاد خواهیم کرد. وی تأکید کرد که ملت فلسطین غده سرطانی اسرائیل را از سرزمین فلسطین ریشهکن خواهد کرد. او همچنین خاطرنشان کرد: «هیچ چیز ما را متوقف نخواهد کرد، حتی اگر همه دنیا سکوت کنند. ما در جنگ گرسنگی و نسلکشی و موشکباران جان میدهیم، جنگی که این کودکان گرسنه را از میان برمیدارد، کودکانی که حتی شیر هم برای خوردن ندارند.»
این نامگذاریها نشاندهنده این است که اسرائیل نتوانسته اراده مردم فلسطین را بشکند. درحالی که رژیم صهیونیستی به دنبال کاهش نفوذ رهبران مقاومت در غزه است، مردم فلسطین بهویژه نسل جوانتر، همچنان به ایستادگی و مقاومت ادامه میدهند. این مسئله نشاندهنده شکست بزرگ اسرائیل در دستیابی به اهدافش در غزه است، چرا که حتی در شرایط بحرانی، نامهای این رهبران همچنان در قلب و ذهن فلسطینیها زنده و پرافتخار باقی مانده است.