کد خبر: 1287886
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۰
تنها دو روز پس از عملیات تاریخی و موفقیت‌آمیز انصارالله یمن علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا گفت: «این حمله به عربستان سعودی بود، نه به ما»

جوان آنلاین: عزیز غضنفری در کانال شخصی خود در پیام‌رسان ایتا از تحولات خاورمیانه و فرصت دیپلماسی ایران با همسایگان نوشت. خلاصه‌ای از یادداشت او را در ادامه می‌خوانید: تنها دو روز پس از عملیات تاریخی و موفقیت‌آمیز انصارالله یمن علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا گفت: «این حمله به عربستان سعودی بود، نه به ما». این اتفاق در شرایطی رخ داد که بسیاری از کارشناسان سیاسی و خاصه مقامات عربستان سعودی انتظار داشتند امریکا موضع جدی و سختگیرانه بگیرد و حتی اقدام عاجل نظامی را در دستور کار قرار دهد، اما هیچ‌گاه ایالات متحده وارد مرحله اقدام نشد... اوج رخداد‌هایی از این دست زمانی بود که در خرداد ۱۳۹۸ نیروی پدافندی هوافضای سپاه هواپیمای بدون سرنشین گلوبال هاوک امریکا را بر فراز حریم هوایی جمهوری اسلامی ساقط کرد. پس از آن ترامپ رئیس‌جمهور وقت امریکا از ایران که در زمان شلیک، هواپیمای با سرنشین را ساقط نکرده تشکر کرد. 
این، اما اتفاق کوچکی نبود. این رخداد موجب شد راهبرد کشور‌های حوزه خلیج‌فارس در خصوص امنیت خودشان به طور اساسی فرو بریزد. سران عرب تا پیش از این تصور می‌کردند در مناقشه احتمالی بین اعراب با ایران و شرکای منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، امریکا بلافاصله و بی‌تردید وارد مرحله حمایت نظامی آشکار از آنان خواهد شد... حالا، اما به چشم خویش می‌بینند که امریکا توانایی پاسخ و عکس‌العمل در برابر ایران اسلامی برای حفظ منافع اعلامی خودش را نیز ندارد، چه برسد به آن‌که در زمان جنگ به فریاد آنان برسد. مدتی پس از ساقط شدن هواپیمای بدون سرنشین امریکا، هیئت نظامی اماراتی به بهانه برخی همکاری‌های دریایی به سرپرستی حمدعلی مصباح الاحبابی وارد تهران شدند، اما حقیقت این سفر درک واقعیت‌های جدید منطقه و نمایان‌تر شدن قدرت منطقه‌ای ایران توسط امارات متحده عربی ارزیابی شد. 
این چند سطر بدین خاطر نوشته شد که در نظر بیاوریم در دوره جدید ترامپ... ظرفیت‌های همسایگی ایران کاملاً با گذشته تفاوت دارد و این یعنی وزارت خارجه فعال جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از این فرصت‌های مهم برای منافع ملی تولید منفعت کند.

برچسب ها: یمن ، نفت ، عربستان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار