جوان آنلاین: شهر ژنو سوئیس روز شنبه شاهد برپایی راهپیمایی بود که شرکتکنندگان در آن خواستار محاکمه بنیامین نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی شدند.
برپایی راهپیمایی در شهرهای مختلف اروپایی با درخواست برای محاکمه نتانیاهو
شرکتکنندگان در این راهپیمایی در میدانی در مرکز ژنو تجمع کرده و در خیابانهای این شهر به حرکت درآمدند؛ آنها با در دست داشتن پرچمهای فلسطین و لبنان، شعارهایی را به زبانهای فرانسوی، انگلیسی و عربی علیه رژیم صهیونیستی سر دادند.
معترضان حملات پیاپی رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان که تلفات جانی و مالی گستردهای برجای گذاشته را محکوم و شعارهایی را علیه نتانیاهو سر دادند و پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نخستوزیر این رژیم «جنایتکار جنگی» خطاب شده بود.
آنها از کشورهای جهان خواستند تا از دستور دادگاه کیفری بینالمللی برای بازداشت نتانیاهو و «یوآو گالانت»، وزیر سابق جنگ رژیم صهیونیستی تبعیت کنند.
دیوان کیفری بینالمللی با انتشار بیانیهای روز پنجشنبه اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده این رژیم را به دلیل ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرده است.
این حکم به این معنا است که ۱۲۴ کشور عضو دیوان کیفری بینالمللی موظف هستند در صورت ورود نتانیاهو و گالانت به این کشورها، آنها را بازداشت کنند.
معترضان را با روشن کردن شمعهای فراوان به یاد شهدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه که ۴۱۵ روز است ادامه دارد، به پایان رساندند.
از سوی دیگر، صدها تن از معترضان در برلین روز شنبه در بحبوحه تدابیر امنیتی شدید و سختگیرانه راهپیمایی برپا کرده و همبستگی خود را با مردم غزه و لبنان که در معرض حملات مداوم رژیم صهیونیستی قرار دارند، اعلام کردند.
پلیس آلمان اقدام به بازداشت شماری از معترضان کرد.
معترضان آلمانی با در دست داشتن پرچمهای فلسطین و لبنان، شعارهایی را در محکومیت تجهیز رژیم صهیونیستی به تسلیحات توسط دولت آلمان سر دادند.
معترضان پلاکارهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود «فلسطین آزاد است»، «نسلکشی در غزه را متوقف کنید»، «آلمان، از تجهیز دولت فاشیست نتانیاهو به سلاح دست بردار» سر دادند.
برخی از معترضان در اعتراض به قحطی و گرسنگی ساکنان غزه و برای جلب توجه جهانیان به این موضوع، نان و کیسههایی از آرد در دست داشتند.
پس از تصمیم دیوان کیفری بینالمللی جهت صدور حکم بازداشت برای مقامات رژیم صهیونیستی، دولت حامی این رژیم در آلمان با فشار فزایندهای برای پایان دادن به حمایت خود از اشغالگران مواجه شد.
پیشتر یکی از قانونگذاران برجسته جناح چپ آلمان همچنین به برلین تاکید کرد تا فورا تحریمهای تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی وضع کند.
دولت آلمان حامی سرسخت رژیم صهیونیستی بوده و اولاف شولتس، صدراعظم این کشور بارها بر مسؤولیت ویژه آلمان در قبال امنیت اسرائیل تاکید کرده است.
در همین رابطه، حدود یک هزار تن از ساکنان شهر استکهلم بنا به درخواست سازمانهای مختلف جامعه مدنی برای اعلام حمایت خود از فلسطین و لبنان در این شهر تجمع کرده و خواستار خاتمه بخشیدن به حملات رژیم صهیونیستی علیه غزه و لبنان و برقراری فوری آتشبس شدند.
معترضان علاوهبر حمل تصاویر و ماکتهایی از کودکانی که در غزه به شهادت رسیدهاند، پلاکاردهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «کودکان در غزه کشته میشوند»، «نسلکشی را متوقف کنید»، «فلسطین تا ابد آزاد است» و «نتانیاهو یک جنایتکار جنگی است» سر دادند.
در همین راستا، یکی از تاریخدانان دانشگاه «اوپسالا» که در این راهپیمایی شرکت کرده بود به خبرگزاری آناتولی گفت: اینجا هستم تا اعتراض خود را به نسلکشی مردم فلسطین اعلام کنم. بیش از یک سال است که ما شاهد نسلکشی مستقیم در تاریخ بشریت هستیم.
شهر لندن نیز شاهد برپایی اعتراضاتی علیه حملات پیاپی رژیم اشغالگر علیه لبنان و غزه بود.
معترضان در این اعتراضات از اقدام دیوان کیفری بینالمللی در صدور حکمهای بازداشت برای نتانیاهو و گالانت تقدیر و حمایت خود را از مردم فلسطین و لبنان اعلام کردند.
آنها شعارهایی را علیه بنیامین نتانیاهو و تداوم جنگ نسلکشی در غزه سر دادند.
از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۱۵ روز میگذرد و این درحالی است که وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز شنبه اعلام کرد شمار قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز به ۴۴ هزار و ۱۷۶ شهید و ۱۰۴ هزار و ۴۷۳ زخمی رسیده است.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعملهای دیوان بینالمللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسلکشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه میدهد.