کد خبر: 1265300
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۰
گفت‌وگوی «جوان» با سیدعلی مهاجر، رئیس سازمان ورزش بسیج کشور 
مردم پایه کردن ورزش. در واقع سیاست کلان بسیج از حضور در این حوزه، توسعه کمی و کیفی ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه‌ای با مردم پایه کردن ورزش است. 
دنیا حیدری

 جوان آنلاین: ورزش بی‌تردید بهترین ابزار برای بالا بردن سطح سلامت و نشاط جامعه و همچنین کاهش بزهکاری است، اما بیم آن می‌رود که افزایش هزینه‌های زندگی، مردم را از ورزش کردن غافل کند. در چنین شرایطی است که پای کار آمدن نهاد‌ها و ارگان‌هایی، چون بسیج می‌تواند تا حد زیادی از دغدغه‌ها بکاهد، خصوصاً اگر با نگاه ارزان کردن ورزش در محلات برای استفاده عموم مردم باشد؛ مسئله‌ای که سیدعلی مهاجر، رئیس سازمان ورزش بسیج کشور در آستانه هفته بسیج که بهترین فرصت برای تشریح اقدامات این سازمان در ورزش است، صراحتاً بر آن تأکید می‌کند. 

 چه چیزی باعث حضور بسیج در ورزش شد؟
مردم پایه کردن ورزش. در واقع سیاست کلان بسیج از حضور در این حوزه، توسعه کمی و کیفی ورزش همگانی، قهرمانی و حرفه‌ای با مردم پایه کردن ورزش است. 

با چه پارامترهایی؟
در واقع ما در ورزش بسیج چند پارامتر داریم که بر اساس این پارامتر‌ها فعالیت می‌کنیم؛ یکی بحث استعدادیابی است که در کل کشور و کل پایگاه‌ها و حوزه‌ها و ناحیه‌های سپاهی استانی برقرار است. در واقع ما ۵۴۲ پایگاه استعدادیابی داریم که ۲۸۵ پایگاه در حوزه آقایان و ۲۵۷ پایگاه در حوزه بانوان فعالیت می‌کنند؛ پایگاه‌هایی که وظیفه استعدادیابی در سراسر کشور را بر عهده دارند. این استعدادیابی در رشته‌ها و زمینه‌های مختلف انجام می‌شود و توانمندی افراد بر اساس استعدادی که دارند شکوفا و تربیت می‌شود تا به مرحله مدال آوری برسد. پارامتر بعدی ورزش همگانی است که طبق تأکید مقام معظم رهبری، از ورزش همگانی است که به ورزش قهرمانی می‌رسیم. به همین دلیل هم است که ورزش همگانی را برای همه رده‌های سنی برگزار می‌کنیم. در ورزش‌های همگانی موضوع‌های نشاط اجتماعی و عمومی‌کردن ورزش را هم در قالب ایستگاه‌های صبحگاهی و عصرگاهی که تقریباً ۲ هزار ایستگاه در سراسر کشور است، دنبال می‌کنیم و هم ورزش‌های عمومی مثل پیاده‌روی، کوه‌گشت‌ها و... پارامتر بعدی ما در بخش قهرمانی است که با هدف ایجاد رقابت‌های سالم بین ورزشکاران بسیجی در سطوح مختلفی، چون محله، شهرستان، استان و کشوری مسابقات متعددی برگزار می‌کنیم تا در این حوزه بتوانیم قهرمانی و قهرمان‌پروری را داشته باشیم. 

استعدادیابی اهمیت بسیاری دارد. فکر می‌کنید اقدامات بسیج در این زمینه مفید بوده است؟
تلاش ما برای مفید بودن است. یکی از موضوعات مهمی که ما در سطوح مختلف به خصوص در پایه‌ها بر آن تمرکز داریم، شناسایی و تلاش برای رشد و شکوفایی استعدادهاست، به همین دلیل در شهرستان‌های مختلف پایگاه‌های استعدادیابی فعالی داریم که به طور تخصصی روی ورزش بومی آن منطقه کار می‌کنند. مثلاً در یک شهرستان که کشتی خیز است پایگاه استعدادیابی بسیج در همین زمینه اقدام به استعدادیابی می‌کند، اما در شهرستان دیگر توجه‌ها به فوتبال معطوف است، شهرستان دیگر در زمینه ژیمناستیک فعالیت و استعداد دارد. در واقع پایگاه‌های استعدادیابی بسیج با مطالعه روی این مسئله اقدام به استعدادیابی می‌کنند. مهران برخورداری، تکواندوکاری که در المپیک پاریس موفق به کسب مدال نقره شد، از جمله ورزشکارانی است که از سوی استعدادیاب‌های پایگاه‌های بسیج کشف و توانمندی‌هایش شکوفا شد و توانست با نایب قهرمانی در المپیک برای ایران افتخارآفرینی کند. 

ورزش‌حرفه‌ای هم جایی در تفکرات و برنامه‌های بسیج دارد؟
 بله، در واقع ما سعی کردیم در بسیج یک چرخه منظم بین استعدادیابی، ورزش قهرمانی و حرفه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم تأثیر مثبتی در رشد ورزش کشور و بسیج داشته باشیم. در همین راستا، باشگاه‌های مقاومت را در ورزش حرفه‌ای داریم. در اصل این یک سیر و مسیر است که از ورزش همگانی که بحث جذب مردم به ورزش است شروع و وارد بحث استعداد‌یابی می‌شود، خروجی این بخش به ورزش قهرمانی راه پیدا می‌کند و در آخر نیز نفرات برتر ورزش قهرمانی به باشگاه‌های مقاومت بسیج در سراسر کشور تزریق می‌شود. برای تقویت سطح حرفه‌ای که بتوانیم از این طریق مسیر را‌هیابی ورزشکاران بسیجی به تیم‌های ملی را هموار کنیم و شاهد حضور آنها در مسابقات حائز اهمیتی، چون المپیک باشیم، باشگاه‌های مقاومت بسیج در تمام استان‌ها حضور دارند و در رشته‌هایی، چون فوتبال، فوتسال، هندبال، بسکتبال، والیبال، کاراته، تکواندو، دفاع شخصی، زورخانه‌ای، ووشو، دوومیدانی، تیروکمان، قایقرانی، شنا، واترپلو، تنیس روی میز، کبدی، ژیمناستیک و چوگان فعالیت می‌کنند. خروجی باشگاه مقاومت استان‌ها نیز به مقاومت بسیج مرکزی که ۱۹ باشگاه است و در فوتبال، فوتسال، کشتی، ووشو، تکواندو و شنا فعالیت دارند تزریق می‌شود. 

آیا در بخش زیرساخت‌ها نیز بسیج توانسته است فعالیت‌هایی داشته باشد؟
صددرصد. در سنوات گذشته ما با ساخت سالن‌های صالحی و ۹ دی به شکل‌حوزه محور، سایت‌های اهداف پروازی، استخرها، دهکده‌های مقاومت و... سعی کردیم در این حوزه نیز فعالیت خوبی داشته باشیم. 

امکاناتی که نام بردید تنها در اختیار بسیج و ورزشکاران بسیجی است یا مردم عادی هم می‌توانند از آن استفاده و بهره‌برداری کنند؟
نه، بسیج از مردم جدا نیست. تمام این زیرساخت‌ها برای استفاده و بهره‌برداری عموم مردم است به همین دلیل در کنار ورزشکاران بسیجی، مردم نیز می‌توانند بدون هیچ مشکلی از تمام این امکانات استفاده کنند. 

با توجه به اینکه افزایش جمعیت ورزشکاران می‌تواند باعث کاهش سطح بزه در جامعه شود، آیا برنامه‌ای برای تحت پوشش قراردادن هرچه بیشتر استان‌های محروم هم دارید؟
 این برنامه سابق ما بوده و است. برای نمونه رابطان ما در مناطق محروم خوزستان از جمله ملاشیه اقدامات خوبی انجام دادند، همچنین مواردی داریم که رابطان بسیج شهر به شهر و روستا به روستا می‌روند و با توجه به کمبود‌های موجود حتی تشک‌کشتی، شیاپ‌چانگ، توپ، فوتبال‌دستی و... با خود می‌برند تا در اختیار مردم قرار دهند؛ تجهیزاتی که به بهانه پرکردن اوقاع فراغت مردم، جوانان و نوجوانان شهر‌ها و روستا‌ها فراهم می‌شود، اما در واقع راهی برای استعدادیابی حتی از محروم‌ترین مناطقی است که هیچ امکاناتی ندارند و ما به صورت موقت هم که شده شرایط را برای ورزش‌کردن آنها مهیا می‌کنیم. 

چه برنامه‌ای برای آینده دارید؟
ما با تمرکز بر تقویت پایگاه‌های استعدادیابی و بستر‌سازی بهتر و بیشتر ورزش‌های همگانی و تقویت مسابقاتی در سطوح مختلف برای پرورش قهرمانان و تقویت باشگاه مقاومت با تمرکز بر هیئت‌های ورزشی دنبال افق روشنی برای ورزش بسیج هستیم. علاوه بر آن، چشم اندازی داریم که بر اساس سند اعتلای بسیج ما باید حداقل ۳۰۰ باشگاه حرفه‌ای بسیج در سطح استان‌ها داشته باشیم که ۵۰ باشگاه باید در سطح سازمان ورزش بسیج تیم حرفه‌ای داشته باشند. این سند ماست که برای رسیدن به آن اولین کاری که باید کنیم ارتقای هرچه بیشتر پایگاه‌های استعدادیابی در سراسر کشور است. این سیر باید هموارتر شود تا باشگاه مقاومت بسیج تمام نفراتش را از ورزشکارانی جذب کند که استعدادیابی تا شکوفایی و... تحت نظر ورزش بسیج بوده باشد.

برای هفته بسیج چه برنامه‌های ورزشی تدارک دیده‌اید؟
یکی از برنامه‌های شاخص ما امسال به نام جشنواره مسابقه زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی بسیج است که با حضور ۳۲ تیم از سپاه استانی برگزار می‌شود و در این مسابقات جشنواره ما هم زنگ بسیج را در زورخانه به صدا در می‌آوریم و هم پهلوان سال ورزش بسیج را در زورخانه با اهدای بازوبند معرفی می‌کنیم که این جشنواره گرامیداشت شهدای جبهه مقاومت است و ان‌شاءالله اول آذر در سالن هفتم تیر برگزار می‌شود. یکی از دلایلی که باعث شد در هفته بسیج روی ورزش زورخانه‌ای تمرکز کنیم، تأکید مقام معظم رهبری و نگاه به ورزش سنتی و باستانی خودمان است که سبب شد ورزش زورخانه‌ای به عنوان نماد همه ورزش‌ها در هفته بسیج و نماینده ورزش بسیج در هفته بسیج شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار