جوان آنلاین: حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه سفرهای استانی و آسیبشناسانه خود، از صبح دوشنبه (۲۸ آبان) دیدارهایی را با مسئولان، قضات و کارکنان قضائی استان تهران برگزار کرد.
دیدار با فعالان اقتصادی، صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان تهران، دیدار با اساتید و نخبگان علمی این استان، افتتاح پروژههای عمرانی مرتبط با واحدهای قضائی استان تهران و شرکت در جلسات شورای اداری و قضائی این استان، از جمله برنامههای رئیس قوه قضائیه در راستای سرکشی و نظارت آسیبشناسانه بر مراجع و امور قضائی استان تهران بوده است.
شایان ذکر است، سایر مسئولان عالی قضائی نیز از ابتدای هفته جاری به نقاط مختلف استان تهران سفر کرده و از نزدیک و بهصورت میدانی، مشکلات و مسائل واحدهای قضائی سراسر این استان را احصاء کردهاند.
بازدیدهای و سرکشیهای این هفتهی مسئولان عالی قضائی از مراجع و واحدهای قضائی استان تهران، در قالب سفرهای استانی مستمر هیئتعالی قضائی محسوب میشود و سی و پنجمین سفر استانی هیئتعالی قضائی طی دوره تحول و تعالی است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئتعالی قضائی به استانهای ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسانرضوی، سیستانوبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل، بوشهر، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و سمنان سفر کرده است.
ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضائی انجام میشود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استانهای البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استانهایی هستند که رئیس قوه قضائیه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و به صورت غیررسمی به منظور بررسی مسائل قضائی به آن مناطق سفر کرده است.
صیانت از فرد فرد اعضای جامعه بویژه نخبگان نیز یک اصل اساسی است
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، در ادامه نشستهای تخصصی خود در قالب رسیدگی ویژه به امور قضائی و حقوقی استان تهران و اقشار مختلف ساکن این استان، با اساتید و نخبگان علمی تهرانی دیدار کرد.
رئیس قوه قضائیه در جریان این دیدار خطاب به نخبگان گفت: گاهی شما نخبگان، ایده تحولی را در ذهن دارید و آن را با یک مدیر در میان میگذارید، اما اِعمال آن ایده تحقق نمییابد؛ در اینگونه موارد، ممکن است، مدیر مربوطه اصلاً ایده تحولی شما را متوجه نشود و یا استطاعت اِعمال آن را نداشته باشد؛ در اینجا شما نخبگان باید ارائه راهکار کنید تا هم فضای ذهنی آن مدیر، مهیای ایدههایتان شود و هم در صورت وجود موانع، آن موانع مرتفع شوند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما در موضوعات حاکمیتی، بعضاً با مقولههایی مواجه میشویم که دوسویه و یا چند سویه هستند و ایضا مراعات همه جوانب آنها ضروری است؛ فیالمثل، حفظ حریم خصوصی افراد جامعه امری واجب است؛ از آن سو، کشف توطئهها، نفوذها، جرایم سازمانیافته امنیتی و غیرامنیتی نیز ضروری است؛ در اینجا، گاه لازم میشود که دستگاه اطلاعاتی و امنیتی با مجوز قضائی به حوزههایی ورود کند که در حالت عادی، وارد آنها نمیشود؛ فلذا شما به عنوان جامعه نخبگانی کشور ارائه طریق و راهکار کنید که در اینگونه موارد، تدابیر و تمهیداتی اتخاذ شود تا هم توطئهها و جرایم کشف و خنثی شوند و هم به حریم خصوصی افراد ورود نشود و اگر ورود شد در حد ضرورت باشد و از افشا آنها جلوگیری گردد.
رئیس عدلیه بیان داشت: ضرورت تلفیق تجربه با نخبگی و جوانی در نظام مدیریتی کشور، یک اصل غیرقابل انکار است.
ما با امور و پدیدههای مستحدثهای نظیر هوش مصنوعی و اَشکال جدیدی از فناوریهای نوین و قسعلیهذا مواجه هستیم که اتخاذ تدابیر و تمهیدات در قبال آنها، نیازمند نخبگی و جوانی است؛ از سویی دیگر نمیتوان از تجارب مدیران غفلت کرد و این تجارب گرانبها را به کنار نهاد فلذا شما جامعه نخبگانی کشور میتوانید در این حوزه نیز ارائه طریق و راهکار کنید، تا تجارب مدیران قدیمی با نخبگی جوانان آمیخته و ممزوج شود.
قاضیالقضات تصریح کرد: شناسایی، جذب و نگهداری نخبگان، سلسله اصول و قواعدی مهم در حوزه نخبهپروری است؛ ما در دستگاه قضائی با تدابیر و تمهیداتی که اتخاذ کردهایم، به هر سه حوزهی مزبور التفات داشتهایم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: صیانت از فرد فرد اعضای جامعه بویژه نخبگان نیز یک اصل اساسی است؛ برخی مناصب و موقعیتها به سبب اقتضائاتی که دارند، بیشتر در کمین دامهای شیاطین و وسوسهها و لغزشها هستند؛ افراد نخبهای بودند که چهره شدند و در حوزههای مختلف انجام وظیفه نمودند، اما بعدها با مشکلاتی مواجه شدند؛ فلذا اتخاذ رویکردهای صیانتی نیز در قبال نخبگان، امری بسیار مهم و حیاتی است. در این حوزه نیز، برخی مدیران ما دغدغهمند هستند و به کارآیی نیروی نخبهی جذبشده ایمان دارند، اما نسبت به عملکرد آنها در کوران کار، اطمینان لازم را ندارند؛ در اینجا شما جامعه نخبگانی به اعتمادزایی مبادرت ورزید.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما در قوه قضائیه به جذب نخبگان اهتمام داریم؛ خود من درصدد جذب بانوانی نخبه و متدین و انقلابی هستم که نسبت به سلسله موضوعات متنوع مرتبط با زنان، اشراف و وقوف کامل داشته باشند؛ همچنین در حوزههایی نظیر فضای مجازی نیز درصدد جذب مشاوران نخبه و انقلابی هستیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به مقولات مرتبط با فضای مجازی گفت: سلسله محدودیتهایی در قبال فضای مجازی و برخی سکوهای این فضا بواسطه وقایع پاییز ۱۴۰۱ و یا تصمیمات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و در موارد نادری نیز بواسطه آرای قضائی، ایجاد شده است؛ در خصوص این محدودیتها، سه نظر وجود دارد؛ یک نظر، ناظر بر آن است که این محدودیتها بهطور کامل رفع شوند؛ در این زمینه باید این سوال را مطرح کرد که آیا سایر کشورها حاکمیت خود را در قبال فضای مجازی، مخدوش میکنند؟ اما نظر دیگر، بر این قائل است که محدودیتها، بیشتر شود و صرفاً بر بستر و ظرفیت شبکههای بومی حرکت کنیم؛ و نهایتاً نظر سوم، ناظر بر روش بینابینی است و قائل به این است که آن دسته از سکوهایی که حائز منافع بیشتر و مضار کمتر است، رفع محدودیت شوند و همزمان، سکوهای داخلی ارتقا و توسعه یابند و زیرساختهای این حوزه تکمیل شوند.