کد خبر: 1265111
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
رئیس عدلیه در دیدار فعالان بخش خصوصی:
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز گذشته در راستای رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران در قالب سفر‌های استانی مستمر هیئت‌عالی قضایی در نخستین برنامه در نشست با فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، کارآفرینان و متولیان شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران شرکت کرد. 

جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه با تأکید بر قاطعیت در مسیر مبارزه با فساد، خطاب به فعالان بخش خصوصی گفت: باج ندهید بلکه علت باج دادن را رفع کنید. به کسی رشوه ندهید، بلکه سعی کنید زمینه رشوه دادن را رفع کنید. فساد نکنید و سد فساد و مفسد باشید. 
به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز گذشته در راستای رسیدگی ویژه به امور قضایی و حقوقی استان تهران در قالب سفر‌های استانی مستمر هیئت‌عالی قضایی در نخستین برنامه در نشست با فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، کارآفرینان و متولیان شرکت‌های دانش‌بنیان استان تهران شرکت کرد. 
اژه‌ای در ابتدای این جلسه گفت: این قبیل نشست‌ها و برخاست‌ها باید همراه با فایده و نتیجه باشد و نباید صرفاً تشریفاتی باشد. باید توجه داشت که چنانچه فرد فرد ما خود را از عیب و نقص منزه بدانیم و مدام تقصیر را بر گردن دیگری بیندازیم، مشکلات حل نمی‌شود. اعتقاد ما این است که بدون مشارکت مردم و بخش خصوصی امکان حل مشکلات اقتصادی کشور وجود ندارد. 
قاضی‌القضات تصریح کرد: اعتقاد من به عنوان رئیس قوه قضائیه آن است که باید به مجموعه شرایطی که تحت آنها، فعالان اقتصادی احیاناً مرتکب جرم یا عدم ایفای تعهد می‌شوند توجه کرد. در این راستا چنانچه نیاز به اصلاح یا تأسیس قانون است حتماً باید نسبت به آن اهتمام داشت، اما تأکید داریم که با همین ظرفیت‌های قانونی موجود می‌توانیم در رسیدگی به پرونده فعالان اقتصادی به شرایطی که آنان را به وادی ارتکاب جرم کشانده، توجه کنیم. 
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در مسیر مبارزه با فساد و مفسد قاطع هستیم و معتقدیم حتماً در هر صنف و تشکیلاتی، افراد زیاده‌خواهی هستند که مرتکب جرم می‌شوند. قطعاً باید با این دسته از افراد مبارزه کرد و اغماض در برابر آنها، ظلم به همه مردم و همه اعضای آن صنف و تشکیلات موردنظر است البته بر مبارزه علمی، فنی و تخصصی با فساد تأکید داریم. نباید مبارزه با فساد به گونه‌ای باشد که در مردم، تلقی فاسد بودن همه اعضای یک قشر، ایجاد شود. محسنی اژه‌ای افزود: نباید مقابله با فساد به گونه‌ای باشد که مقدار مشخصی را به بیت‌المال بازگردانیم، اما به سبب اتخاذ یک روش نامناسب، مبالغ بیشتری را هدر دهیم. متأسفانه در برخی از مقاطع روش‌هایی را در باب مبارزه با فساد اتخاذ کردیم که بدین‌واسطه هزینه‌های بالایی، تحمیل شد. 
رئیس عدلیه خطاب به فعالان بخش خصوصی تأکید کرد: به کسی باج ندهید بلکه علت باج دادن را رفع کنید. به کسی رشوه ندهید، بلکه سعی کنید زمینه رشوه دادن را رفع کنید. فساد نکنید و سد فساد و مفسد باشید. در مواقع و مواردی، خود شما بهتر می‌دانید چه کسانی در صنف‌تان مبادرت به فساد می‌کنند، جلوی آنها را بگیرید و به پیشگیری کمک کنید. 


 تکریم ارباب رجوع، تأکید رئیس عدلیه به قضات
رئیس قوه قضائیه در ادامه برنامه دیروز خود در دیدار کارکنان دستگاه قضایی استان تهران تأکید کرد: رفتار قضات و کارکنان قضایی با مردم و ارباب رجوع باید در نهایت احترام و کرامت باشد و همکاران قضایی باید تحت هر شرایطی با صبر و حوصله با ارباب رجوع مواجه شوند. بار‌ها تأکید کرده‌ام که اثر رفتار ما با طرفین پرونده از اثر حکم ما بیشتر است
محسنی اژه‌ای با اشاره به سختی‌های کار در دستگاه قضایی اظهار کرد: اصل کار در دستگاه قضایی خطیر است. هر زمان نیز که شرایط اقتصادی در جامعه سخت شود، گسیل پرونده‌ها به سمت مراجع قضایی هم بیشتر می‌شود و در نتیجه بر حجم کار افزوده می‌شود. این حجم بالای کار، به انضمام خطیر بودن آن، سختی امور در دستگاه قضایی را مضاعف می‌سازد. از سویی دیگر، کار کردن در مراجع و مراکز قضایی تهران، به سبب جمعیت و وسعت بالای این استان و همچنین ارجاع پرونده‌های قطور و مهم به آن، از جهات مختلف، حائز سختی‌هایی است که همین امر اهمیت بالای کار شما همکاران قضایی در استان تهران را نشان می‌دهد. 
رئیس دستگاه قضا گفت: صیانت از تمامی مجموعه قضایی و فرد فرد کارکنان قضایی، یک اصل بسیار مهم است که مسئولیت یکایک ماست. ما که در دستگاه قضایی مشغول به خدمت هستیم، باید از مواضع تهمت، پرهیز کنیم. بسیاری از امور برای بسیاری از افراد مباح است، اما برای ما مباح نیست. به طور کلی، قضات و کارکنان ما باید بسیار مراقب ارتباطات خود باشند و رفتار خارج از قاعده‌ای با طرفین پرونده‌ها، وکلا، کارشناسان قضایی و افراد خارج از قوه قضائیه نداشته باشند. 
حجت الاسلام اژه‌ای بیان داشت: رفتار قضات و کارکنان قضایی با مردم و ارباب رجوع باید در نهایت احترام و کرامت باشد و همکاران قضایی ما باید تحت هر شرایطی با صبر و حوصله با ارباب رجوع مواجه شوند. بار‌ها تأکید کرده‌ام که اثر رفتار ما با طرفین پرونده از اثر حکم ما بیشتر است. قاضی‌القضات در پایان ضمن تأکید بر اتقان آرای قضایی گفت: اجرای بموقع احکام قطعی قضایی، یک اصل مورد تأکید است. حکم قطعی قضایی باید اجرا شود و چنانچه اجرایی نمی‌شود، باید دلایل متقن آن عدم اجرا، منعکس شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار