کد خبر: 1263941
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ 
خودرو‌های رسوبی مدت زیادی است در پارکینگ‌ها بلاصاحب رها شده‌است و مالکان برای تحویل گرفتن وسیله نقلیه خود مراجعه نمی‌کنند؛ از جمله اینکه یک وانت نیسان ۱۱ سال در پارکینگ توقیف بود.
حسین فصیحی

جوان آنلاین: توقیف خودرو به دلیل بی‌توجهی به قوانین راهنمایی و رانندگی اتفاق می‌افتد. همزمان با توقیف خودرو، مالک وسیله نقلیه باید برای ترخیص خودرو اقدام‌های قانونی را صورت دهد و وسیله نقلیه را از پارکینگ ترخیص کند. با اینکه در شرایط دشوار اقتصادی فعلی ارزش مالی خودرو‌ها افزایش یافته‌است، اما هستند مالکانی که نسبت به ترخیص وسایل نقلیه خود اقدام نمی‌کنند از همین‌رو بخش زیادی از فضای پارکینگ‌ها توسط خودرو‌ها اشغال شده‌است که درباره چرایی توقیف و شرایط ترخیص این خودرو‌ها با سرهنگ فیروز کشیر، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ گفتگو کرده‌ایم. 

آن‌گونه که اعلام شده‌است حدود ۷۰ هزار خودرو در پارکینگ‌های تهران رسوب کرده و مالکان برای ترخیص آن اقدام نمی‌کنند. دلایل این امر چیست؟
خودرو‌های رسوبی مدت زیادی است در پارکینگ‌ها بلاصاحب رها شده‌است و مالکان برای تحویل گرفتن وسیله نقلیه خود مراجعه نمی‌کنند؛ از جمله اینکه یک وانت نیسان ۱۱ سال در پارکینگ توقیف بود. این وسیله نقلیه به دلیل همراه نداشتن مدارک توقیف شده‌بود، ولی مالک اصلی فراموش کرده خودرویش در پارکینگ است که با او تماس گرفتیم و بعد از مراجعه وی به ستاد ترخیص مراحل قانونی آن سپری و خودرو رفع توقیف شد. چند روز قبل هم به ستاد ترخیص مراجعه کردیم و در میان خودرو‌های توقیفی خودروی سمند بژ رنگ بود و از سال ۱۳۹۲ توقیف شده‌بود که تلفن مالک تماس گرفتیم. خودرو به نام یک خانم بود و مردی که به تماس ما جواب داد، گفت که خودرو به نام مادرش است که به او دسترسی نداشتند و قرار شد موضوع به وی اطلاع داده‌شود. 
بررسی‌های ما نشان می‌دهد در مواردی مالک وسیله نقلیه را فروخته و خریدار به دنبال سند زدن نرفته است. در مواردی هم ممکن است مالک در قید حیات نباشد یا موضوع اختلاف حقوقی یا قانونی مطرح باشد یا مالک هزینه پرداخت پارکینگ را نداشته‌باشد برای همین برای ترخیص هم اقدام نمی‌کند. ما روی صحبت‌مان با آن دسته از افرادی است که وسیله نقلیه‌شان را رها کرده‌اند. کسانی که مشکل حقوقی و قضایی ندارند و خودرو به دستور قاضی توقیف نشده‌است. آن دسته از خودرو‌هایی که با دستور قضایی توقیف شده‌است تا زمانی که دستور رفع توقیف آن صادر نشود یا از مراجع قانونی نامه نداشته‌باشند نمی‌توانند برای ترخیص خودروی خود اقدام کنند. 

مگر مبلغ پارکینگ چقدر است که مالکان مراجعه نمی‌کنند؟
این موضوع ارتباطی به پلیس راهور ندارد و تعیین آن مربوط به پارکینگ و بنیاد تعاون فراجا است. در مورد میزان خلافی، اما در صورت زیاد بودن مبلغ خلافی، مالکان می‌توانند با مراجعه به ستاد ترخیص به جرایم خود اعتراض کنند. این اعترض از سوی هیئت رسیدگی قابل رسیدگی است که شورای رسیدگی متشکل از قاضی و کارشناس راهور مطابق ماده ۵ رسیدگی به تخلفات به آن رسیدگی می‌کنند. 

با توجه به اینکه آمار خودرو‌های توقیف شده رقم بالایی را شامل می‌شود، برای اطلاع‌رسانی در این‌باره چه کرده‌اید؟
ما پلیس راهور تهران بزرگ در دو مرحله فراخوان رسانه‌ای داده و اعلام کرده‌ایم که مالکان تا پایان آذرماه فرصت دارند برای ترخیص وسیله نقلیه خود اقدام کنند. در این‌باره جلسه‌ای با قوه قضائیه و بنیاد تعاون فراجا برگزار و مقرر شد اگر مالکان تا فرصت زمانی معین شده برای ترخیص خودرو‌های خود مراجعه نکنند، این خودرو‌ها جزو وسایل نقلیه بلاصاحب و رها شده محسوب و درباره خودرو‌ها تعیین‌تکلیف می‌شود. همچنین برای اطلاع بیشتر شهروندان از طریق مرکز جامع برخط اطلاع‌رسانی پلیس راهور تهران در حال اطلاع‌رسانی هستیم. در این مرکز برای رفاه حال شهروندان از آنها درخواست شده‌است، به جای مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ به این سایت مراجعه کنند. در بخش خودرو‌های رسوبی انواع خودرو‌های توقیف‌شده طبقه‌بندی شده‌است و شماره پلاک آن مشخص است. همین‌طور مشخص است که کدام خودرو در کدام پارکینگ توقیف است و آدرس پارکینگ هم درج شده‌است. 

عمده‌ترین دلیل توقیف این خودرو‌ها چیست؟
این خودرو‌ها به دلیل رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی توقیف شده‌اند که ممکن است سرعت غیرمجاز باشد و مالکان به دلایلی که شرح آن آمد، برای ترخیص خودرو مراجعه نکرده‌اند. 

آیا بین این خودرو‌ها خودروی سرقتی هم کشف شده‌است؟
روند کشف خودرو‌های سرقتی متفاوت است و همزمان با کشف این خودرو‌ها با مالک تماس گرفته می‌شود. وقتی خودروی سرقتی کشف می‌شود پرونده‌ای در این‌باره تشکیل و از سوی پلیس‌های تخصصی با مالک تماس گرفته می‌شود و مالک برای ترخیص خودرو اقدام می‌کند. این نکته هم در مورد خودرو‌های رسوبی اشاره کنم که خودرو‌های رسوب شده نه‌تن‌ها توسط پلیس راهور بلکه توسط کلیه رده‌های پلیس توقیف شده‌است، ولی در مجموع این افراد باید برای ترخیص به واحد ترخیص پلیس راهور مراجعه کنند. 

قدیمی‌ترین خودروی رسوبی مربوط به چه ماهی است؟
ما خودرویی به قدمت ۱۲ سال توقیف هم داریم. 

شرایط نگهداری از این خودرو‌ها چگونه است؟ به هر حال این وسایل نقلیه در آفتاب و باران دچار خسارت می‌شود. 
خودرو‌ها در پارکینگ‌های فضای باز توقیف هستند که این پارکینگ‌ها زیرمجموعه بنیاد تعاون فراجا است. به دلیل فراوانی آمار امکان نگهداری از آن در پارکینگ مسقف وجود ندارد. 

مراحل ترخیص خودرو به چه صورت دنبال می‌شود؟
مالکان باید برای ترخیص خودرو‌های خود قبض پارکینگ، مدارک خودرو از جمله کارت و سند خودرو، گواهینامه، کارت ملی مالک یا متصرف به همراه داشته باشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار