کد خبر: 1189598
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۴:۴۰
«زندگی و مبارزات شهید آیت‌الله حسین غفاری» در آیینه یک پژوهش نوانتشار
او برای ساواک مهارناشدنی قلمداد می‌شد! اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، زندگی و زمانه شهید آیت‌الله حاج‌شیخ حسین غفاری را مورد خوانش و تحلیل قرار داده است. تمایز این پژوهش نسبت به موارد مشابه، اتکای آن به اسناد، به ویژه اوراق پرونده آن بزرگ در ساواک به شمار می‌رود.

اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، زندگی و زمانه شهید آیت‌الله حاج‌شیخ حسین غفاری را مورد خوانش و تحلیل قرار داده است. تمایز این پژوهش نسبت به موارد مشابه، اتکای آن به اسناد، به ویژه اوراق پرونده آن بزرگ در ساواک به شمار می‌رود. این تحقیق از سوی حسین کاوشی انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلام به انتشار آن همت ورزیده است. تارنمای ناشر در تبیین اهمیت موضوع این کتاب به نکات پی آمده اشارت برده است: «آیت‌الله شهید حسین غفاری یکی از مجاهدان و مبارزان نهضت امام خمینی بود که در شکنجه‌گاه‌های رژیم سفاک پهلوی به شهادت رسید. عملکرد ضداسلامی و ضدملی رژیم شاه منجر شد تا گروه‌ها و شخصیت‌های مبارز با انگیزه‌های اسلامی و ملی مسیر مبارزه را طی نمایند، اما این رویکرد نزد مجاهدین راه خدا دارای ابعاد وسیع‌تری بود. یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث درباره یاران امام‌خمینی، مسیر زندگانی، تفکر و چرایی مبارزه نزد آنهاست. فعالیت‌های سیاسی آیت‌الله غفاری زمانی شدیداً مورد توجه ساواک قرار گرفت که او را مجاهدی نستوه، بی‌باک و جسور یافت که ابداً هراسی از دستگاه مخوف پلیس شاه ندارد. وی که با باوری ژرف در مسیر آگاهی و روشنگری توده‌های مؤمن در مساجد محل تبلیغ خود حرکت می‌کرد، برای سیستم امنیتی مهارنشدنی بود. در نتیجه زندان و شکنجه‌های جسمی و روحی به مثابه ابزاری برای مهار او از سوی ساواک رژیم شاه در نظر گرفته شد. صدمات فراوان جسمی به او در طول زندان‌ها و آزار و اذیت فراوان همه اعضای خانواده او به هیچ وجه خللی در اراده الهی او ایجاد نکرد. سرانجام ساواک تصمیم گرفت تا با به شهادت رساندن آیت‌الله غفاری از گرفتاری‌های خود بکاهد، اما تشییع جنازه باشکوه او در شهر مقدس قم به معضل دیگری مبدل شد!....»
«زندگی و مبارزات شهید آیت الله حسین غفاری» در بخش مربوط به شهادت آن عالم مجاهد، رویداد تشییع پیکر وی را در شهر قم اینگونه روایت کرده است: «شهید آیت‌الله غفاری در سال ۱۳۵۳، در زندان‌های ساواک به شهادت رسید. مراسم تشییع پیکر او در قم به تظاهرات انقلابی مردم علیه رژیم پهلوی تبدیل شد که موجب ترس و هراس عمال رژیم پهلوی گشت. در گزارش شهربانی قم از تشییع پیکر شهید غفاری آمده است: محترماً مقام عالی را آگاه می‌سازیم، در اجرای دستور جهت تفرق کردن تظاهرکنندگان در خیابان خاکفرج، عده‌ای تظاهر کننده با شعار دادن ضد امنیتی: با خون خود آغشته شد / در کنج زندان کشته شد... و داد و فریاد نمودن از خیابان خاکفرج به طرف رودخانه و انتهای خیابان بهروز حرکت و مرتب شعار می‌دادند که به اتفاق سرپاسبان دوم حسن زمانی آن‌ها را تعقیب در پشت رودخانه و در انتهای خیابان بهروز، چهار نفر از تظاهرکنندگان را به نام‌های ۱- حسین حسن‌زاده، فرزند میرزا، ۲۸ ساله ۲. موسی فقیهی، فرزند علی‌اصغر، ۲۰ ساله ۳. سیف‌الله جهانگیری، فرزند محمدرضا، ۱۸ ساله ۴. سیدرضا میرصانعی، فرزند سیدعلی، ۱۶ ساله که خود را معرفی کردند دستگیر و به دایره اطلاعات معرفی کردیم که گزارشاً به عرض می‌رسانیم. سرپاسبان حسن زمانی _امضا_ رونوشت برابر اصل است....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار