کد خبر: 1179919
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۰
«جنگ جهانی بر ضد سوریه» نظری بر ابعاد و اهداف
مصافی گسترده با هزینه ۳۷ میلیارد دلار! اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، جوانب گوناگون جنگ در کشور سوریه را بازشناسانده است. «جنگ جهانی بر ضد سوریه» توسط صفاء‌الدین تبرائیــــــان، محمد ابراهیم ریاضی، میثم صفری و زیر نظر محمدمهدی اسماعیلی ترجمه شده است.

اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، جوانب گوناگون جنگ در کشور سوریه را بازشناسانده است. «جنگ جهانی بر ضد سوریه» توسط صفاء‌الدین تبرائیــــــان، محمد ابراهیم ریاضی، میثم صفری و زیر نظر محمدمهدی اسماعیلی ترجمه شده است. تارنمای ناشر در اشارتی به مضمون و محتوای مطالب این کتاب، چنین آورده است: «چنان‌که از عنوان کتاب حاضر برمی‌آید، خواننده در این پژوهش با پروژه امریکایی براندازی نظام مردمی سوریه و نقش هماهنگ وزارت امورخارجه این کشور با سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، به‌خصوص فتنه‌جویی سفارت آنان در دمشق آشنا می‌شود. زنده یاد حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حسینیان رئیس فقید مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در مقدمه‌ای که بر این اثر نگاشته، تصریح می‌کند: بدون تردید جنگ تحمیلی بر سوریه نه تنها مقاصد بشردوستانه را دنبال نمی‌کرد، بلکه اهدف سیاسی و اقتصادی کلانی را مدنظر داشت. در خلال توطئه‌ها برضد سوریه، حدود ۱۰۳ کشور مشارکت داشتند و ماشین رسانه‌ای عظیمی برای تبلیغات و شست‌وشوی مغزی و تأثیرگذاری بر افکارعمومی، به کمک آنان آمد. بنابه اظهار حمدبن‌جاسم معاون نخست‌وزیر و وزیر امورخارجه وقت قطر، رقم کلی بودجه جنگ با سوریه ۳۷ میلیارد دلار بود که توسط کشور‌های حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان، قطر و امارات تأمین شد. به زعم کارشناسان ارشد نظامی، جنگ بر ضد سوریه یک جنگ جهانی تمام عیار و ترکیبی از نبرد کلاسیک، مبارزه میلیشیایی و چریکی، همراه با ابداعات نوین بود....»
این کتاب مجموعه‌ای از مقالات را در برگرفته که بخشی از آن‌ها توسط عرب زبانان و در خارج از کشور و قسمتی دیگر توسط محققان داخلی به رشته تحریر درآمده است. سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی در یادداشتی دیگر، ترتیب انتشار مطالب در این مجموعه و تعداد مقالات آن را به ترتیب پی‌آمده تشریح کرده است: «کتاب حاضر مشتمل بر ترجمه شش مقاله منتخب از کتاب: سوریه فی مواجهه الحرب الکونیه، حقایق و وثائق و تألیف یک مقاله در همین رابطه است. در مقاله اول که با عنوان «بحران در سوریه، پروژه آشوب در محور مقاومت» و توسط محمدمهدی اسماعیلی تألیف شده است، تلاش می‌شود تا فضای تاریخی و فرهنگی سوریه برای خواننده ترسیم شود. مقاله دوم که به قلم دکتر حسن جونی نگاشته شده، به بررسی تهاجم جهانی برضد سوریه، در چهارچوب نظام حقوق بین‌الملل می‌پردازد. خواننده در سومین مقاله، با عملکرد گروه‌های تروریستی فعال در جنگ تحمیلی بر سوریه آشنا می‌شود و سرتیپ ترکی حسن افسر بلندپایه ارتش سوریه در چهارمین مقاله مندرج در این کتاب، می‌کوشد تا به این سؤال پاسخ دهد که جنگ علیه سوریه مشتمل بر چه ابعاد و زوایایی بود؟ مقاله بعدی را دکتر ابراهیم علوش قلم زده و کوشیده تا اسناد و پشت‌پرده توطئه‌ها بر ضد سوریه را افشا کند. ششمین مقاله مندرج در کتاب، نقش رژیم صهیونستی در جنگ علیه سوریه را واکاوی می‌کند و به بررسی استراتژی دفاعی سوریه در مقابله با تهاجم جهانی می‌پردازد. سرانجام انیس نقاش در مقاله پایانی، به بررسی نقش ائتلاف مقاومت در پیروزی سوریه در این جنگ بزرگ پرداخته و سیر تاریخی روابط ایران و سوریه، به عنوان دو متحد استراتژیک پس از پیروزی انقلاب اسلامی را، مورد بررسی قرار داده است....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار