کد خبر: 1178771
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۴:۰۰
«نقش انگلیس در پرونده هسته‌ای ایران» در آیینه یک اثر نو انتشار
چانه‌زنی در مذاکره ترور در کوچه و خیابان! اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، همانگونه که نام آن نشان می‌دهد، نقش انگلستان در پرونده هسته‌ای ایران را بازمی‌کاود

اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، همانگونه که نام آن نشان می‌دهد، نقش انگلستان در پرونده هسته‌ای ایران را بازمی‌کاود. این پژوهش از سوی سیما رفسنجانی‌نژاد انجام شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی به انتشار آن همت گماشته است. تارنمای ناشر در اشارتی کوتاه، در باب موضوع این کتاب چنین آورده است: «از همان ابتدا که پرونده هسته‌ای ایران مطرح شد، دولت انگلیس یکی از دولت‌های فعال جهت محروم ساختن جمهوری اسلامی ایران از حق هسته‌ای خود بوده است. هنگامی که جمهوری اسلامی بر حق غنی‌سازی اورانیوم تأکید ورزید، دولت انگلیس با کمک نظام سلطه‌جهانی، پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل انتقال داد و از آن طریق فشار‌ها و تحریم‌هایی را بر ملت ایران وارد ساخت. از سوی دیگر این کشور به‌دلایلی چند، سعی در پیشبرد اهداف خود از طریق دیپلماسی عمومی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به مشروع‌بودن، کم‌هزینه‌بودن و اقناع‌پذیربودن این روش اشاره کرد. این کشور کلیه اقدامات خود را همچون امریکا در دو امر خلاصه می‌کند: ۱- تردید نسبت به نیات و اهداف ایران در پیگیری برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای. ۲- مخاطره آمیز جلوه دادن برنامه هسته‌ای ایران برای آینده جهان....»
«نقش انگلیس در پرونده هسته‌ای ایران» در بخشی از خود، به ترور دانشمندان هسته‌ای ایران و سهم این دولت استعماری در آن اشارت برده و می‌نویسد: «ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، اقدام رذیلانه‌ای است که هدفی جز توقف پیشرفت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ندارد. با وجود اینکه جمهوری اسلامی بار‌ها بر استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است، کشور‌های غربی به منظور مهار پیشرفت ایران در این حوزه، اقدامات متعددی - از اقدامات سیاسی تا جاسوسی و ترور- انجام داده‌اند. اخیراً نیز یکی دیگر از دانشمندان هسته‌ای ایران یعنی شهید محسن فخری‌زاده، طی یک عملیات تروریستی به شهادت رسید. بدون شک پشت پرده ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، شبکه‌های اطلاعاتی و جاسوسی کشور‌های غربی قرار دارند. هدف اصلی این اقدامات تروریستی، متوقف و یا کند کردن برنامه هسته‌ای ایران است. جان کلاسر در مقاله‌ای در ۴ نوامبر ۲۰۱۱، در این باره اظهار کرد: امریکا برای متوقف نمودن برنامه هسته‌ای ایران، به چند اقدام متوسل شده است: بهره‌گیری از تروریسم سایبر، کشتن هدفمند دانشمندان ایرانی، محاصره مالی و جنگ نیابتی... پاتریک کلاسون دبیر ابتکار امنیتی ایران در بنیاد واشنگتن هم ترور دانشمندان هسته‌ای ایران را یکی از راه‌های مقابله با ایران دانست و گفت: ترور راهی است که در پیش‌رو قرار دارد... روزنامه ایندیپندنت نیز در یکی از تحلیل‌های خود در این‌باره نوشت: ترور‌های اخیر در ایران، بخشی از تلاش‌های بی‌پایان جامعه اطلاعاتی اسرائیل، همراه با همتایان غربی آن از جمله ام. آی.۶ و سیا برای مختل کردن یا به تأخیر انداختن و در صورت امکان بازداشتن ایران از تحقق هدفش در دستیابی به اهداف هسته‌ای‌اش است... جان ساورز رئیس سازمان اطلاعات سرّی بریتانیا (ام آی ۶)، تقریباً یک ماه قبل از ترور دانشمند شهید دکتر شهریاری با اشاره به برنامه‌های علمی و فناوری ایران، دیپلماسی را برای توقف این برنامه ناکافی دانسته و به صراحت بر لزوم روی آوردن به فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی، برای مقابله با ایران تاکید کرده بود. ساورز مدعی شده بود نمی‌توان روند فعالیت‌ها و پیشرفت‌های علمی ایران را تنها با دیپلماسی مرسوم متوقف کرد. ما به عملیات‌های اطلاعاتی و امنیتی نیاز داریم تا در روند دستیابی ایران به فناوری‌های نوین ایجاد مشکل کنیم....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار