کد خبر: 1085247
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۰
۶۶ درصد تسهیلات بانکی خرج سرمایه در گردش تولید می‌شود کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در رابطه با انحراف نقدینگی از مسیر تقویت تولید ملی نگرانی خود را با رئیس کل بانک مرکزی در میان گذاشت. رئیس کل بانک مرکزی در همین رابطه گفت تا انتهای بهمن ماه سال گذشته نظام بانکی حدود ۲هزارو۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده که حدود ۶۶ درصد این تسهیلات سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی بوده و ۵/۱۱ درصد به ایجاد و توسعه بنگاه‌های اقتصادی اختصاص داشته‌است.

کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در رابطه با انحراف نقدینگی از مسیر تقویت تولید ملی نگرانی خود را با رئیس کل بانک مرکزی در میان گذاشت. رئیس کل بانک مرکزی در همین رابطه گفت تا انتهای بهمن ماه سال گذشته نظام بانکی حدود ۲هزارو۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده که حدود ۶۶ درصد این تسهیلات سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی بوده و ۵/۱۱ درصد به ایجاد و توسعه بنگاه‌های اقتصادی اختصاص داشته‌است.
وقتی ۶۰ درصد از تسهیلات بانکی بخش تولید به حوزه سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی اختصاص می‌یابد، این رخداد نشان از تورم بخش تولید در اقتصاد ایران دارد، از سوی دیگر منابع چندانی برای تأمین مالی تشکیل سرمایه ثابت برای ایجاد بنگاه‌های جدید و توسعه بنگاه‌ها نمی‌ماند، بدین ترتیب اقتصاد ایران برای حل مسئله رشد اقتصادی و خروج از رکود و ایجاد اشتغال و صیانت از اشتغال موجود نیاز به سرمایه‌ای دارد که بعید است در بازار داخلی موجود باشد. اقتصاد ایران نیاز به تأمین مالی ارزان قیمت دارد، عمده نقدینگی در اقتصاد در اختیار بانک‌ها است و بانک‌ها ما به ازای تأمین مالی سالانه حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد سود از بنگاه‌های اقتصادی طلب می‌کنند، حال باید پرسید مگر در بخش تولید چقدر سود وجود دارد که صاحبان بنگاه‌ها باید بابت تأمین سرمایه سالانه ۳۰ درصد سود پرداخت کنند.
بورس اوراق بهادار بازاری است که می‌توان مشکل تأمین سرمایه ارزان قیمت را برای شرکت‌ها حل و فصل کند، شرکت‌ها با فروش سهام می‌توانند منابع به دست بیاورند و در صورت سودآوری می‌تواند در مجمع سالانه میان سهامداران سود توزیع کند، در چنین شرایطی هم مشکل تأمین مالی بنگاه‌ها حل شده و هم اینکه سهامداران سود دریافت کرده‌اند، در این بین بانک‌ها به عنوان واسطه‌گران مالی از چرخه تأمین مالی با بهای سالانه ۲۵ تا ۳۰ درصد حذف شده‌اند. به نظر می‌رسد برای تغییر نظام تأمین مالی ایران باید فکر اساسی کرد، زیرا بانک‌ها برای تأمین مالی بخش تولید حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینه به بخش تولید تحمیل می‌کنند و این نگرانی جدی مجلس شورای اسلامی است.
تأکید نمایندگان بر هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس هدایت تسهیلات بانکی را به سوی تولید و صنعت از تأکیدات اعضای کمیسیون متبوعش در نشست با رئیس کل بانک مرکزی برشمرد.
روح‌اله عباس‌پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح نشست یک‌شنبه ۲۸ فروردین ماه کمیسیون متبوعش به حضور علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی و معاونان وی در این جلسه اشاره کرد. نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در این نشست گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های بانک مرکزی ارائه شد، افزود: در این جلسه برنامه‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی تشریح شد که طبق صحبت‌های مطرح شده اصلاح رابطه دولت با نظام بانکی یکی از این برنامه‌ها است. وی با اشاره به اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، اصلاح رابطه بانک‌ها با مشتریان را از جمله دیگر برنامه‌های این نهاد دانست و تصریح کرد: به گفته صالح‌آبادی طرح تأمین مالی زنجیره‌ای با همکاری وزارت صمت آغاز شده‌است و در صنعت خودروسازی در حال اجرا است. به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، هدایت تسهیلات بانکی به سوی تولید و صنعت از تأکیدات نمایندگان در این نشست بود. رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در این جلسه گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های نظام بانکی ارائه شد.
علی صالح‌آبادی با بیان اینکه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در این جلسه به بیان نقطه‌نظرات خود پرداختند که مقرر شد در جلسه دیگری این موارد بررسی شود، افزود: مهم‌ترین دغدغه نمایندگان هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید است تا رونق تولید محقق شود. وی اضافه کرد: تا انتهای بهمن ماه سال گذشته نظام بانکی حدود ۲هزارو۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده که حدود ۶۶ درصد این تسهیلات سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی بوده و ۵/۱۱ درصد به ایجاد و توسعه بنگاه‌های اقتصادی اختصاص داشته‌است. رئیس بانک مرکزی درباره مهلت اجرای قانون صدور چک و ایجاد امکان اطلاع‌رسانی پیامکی به گیرنده چک جهت اطمینان و اطلاع وی از ثبت چک در سامانه صیاد گفت: این پیامک هفته گذشته راه‌اندازی شد و در دسترس عموم مردم قرار گرفت.
عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: بانک‌ها براساس تکالیفی که در این قانون دارند، باید سرویس‌های مورد تأکید را ارائه کنند که اگر ارائه نکنند، مشمول مجازات‌های انضباطی می‌شوند.
صالح‌آبادی همچنین درباره راه‌اندازی رمز پول ملی، توضیح داد: ما در حال پیگیری بحث رمز پول ملی در بانک مرکزی هستیم و ان‌شاءالله امسال رمز پول ملی راه‌اندازی می‌شود. موضوع رمزارز‌های جهان روا نیز در ستاد اقتصادی دولت در حال بررسی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار