کد خبر: 1085082
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲
سلاجقه: شاهد پناهندگی محیط زیستی در کشور هستیم معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: دگردیسی طبیعی و پناهندگی محیط زیستی در کشور اتفاق افتاده که خوشایند نیست و برای مقابله با آن باید برنامه عمل داشته باشیم.
سرویس جامعه جوان آنلاین: علی سلاجقه روز یکشنبه در جلسه ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که از ۵ استان کشور بیش از ۵٠٠ هزار نفر به استان‌های شمالی کشور مهاجرت کردند که علت آن کم آبی و نامساعد بودن شرایط محیط زیستی است که مهاجرت‌های محیط زیستی را شاهد هستیم.

کشور بر اساس تغییر اقلیم مدیریت شود

وی گفت: دو سال گذشته مخاطرات در کشور شناسایی شد که مشخص شد ۵١ مخاطره طبیعی در ایران وجود دارد که ١١ مخاطره در دستور اصلی کار‌ها قرار گرفت که یکی از آن‌ها پدیده گردو غبار است.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: می‌دانیم که تغییر اقلیم اتفاق افتاده است و کشور باید بر مبنای این شرایط مدیریت شود، دولت باید تغییر اقلیم را به رسمیت بشناسد حتی به رییس جمهور نامه زدیم که نام «شورای عالی محیط زیست» به «شورای عالی محیط زیست و تغییر اقلیم» تغییر نام یابد.

وی تاکید کرد: تغییر اقلیم تمام مسائل ما را تحت تاثیر قرار داده است، بحث دگردیسی گونه‌ها در کشور در حال رخ دادن است که قطعا به مرور فرهنگ ما را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آبی در کشور وجود ندارد

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد: با توجه به شرایط جوی و میزان بارش در کشور کانون‌های کرد و غباری در حال افزایش هستند، چون دیگر آبی در کشور وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تالاب‌ها برای ادامه حیات به آب نیاز دارند، گفت: وقتی تالابی خشک شود به کانون کرد و غبار تبدیل می‌شود بنابراین وزارت نیرو مکلف است تا حقابه تالاب‌ها در سه شرایط ترسالی، خشکسالی و نرمال تامین کند.

وی تصریح کرد: کار‌های خوبی انجام شده، اما باید تداوم داشته باشد و مردم آن را لمس کنند، مردم مسایل را خوب درک می‌کنند و اطلاعات علمی و دقیقی از مسائل مختلف دارند از این رو وظیفه ما دولتمردان پرداختن به این گونه مسائل و حل مشکلات آن‌ها است.

سلاجقه تاکید کرد: دشمن از هر راهی وارد می‌شود تا نارضایتی مردم را برانگیزد که محیط زیست یکی از آن راه‌ها است ما باید هوشیار باشیم و برای حل مشکلات محیط زیستی برنامه داشته باشیم.

آماده آموزش کشور‌های همسایه برای مقابله با گرد و غبار هستیم

معاون رییس جمهوری گفت: گرد و غبار معضلی است که از کشور‌های عراق، افغانستان و سوریه وارد کشور می‌شود تا کنون مذاکرات زیادی با دولت‌های این کشور‌ها داشتیم، اما باید با جدیت بیشتری کار را دنبال کنیم تا نتیجه محسوس حاصل شود.

وی ادامه داد: به نظر من به جای دادن پول بیاییم روی کانون‌های کرد و غبار این کشور‌ها کار کنیم و حتی آمادگی داریم به کارشناسان این کشور‌ها آموزش بدهیم؛ بنابراین تلاش می‌کنیم در اولین فرصت نشستی با سفرا و وزیر محیط‌زیست کشور عراق داشته باشیم.

وظایف دستگاه‌ها در مقابله با گرد و غبار مشخص شود

سلاجقه تاکید کرد: ایران در زمینه مطالعات مقابله با گرد و غبار جزو کشور‌های تراز اول دنیا است که باید تلاش کنیم تا عملیاتی شوند.

وی اظهارداشت: گرد و غباری که از ٢٠ فروردین ماه کشور را درگیر کرده است موجب خسارات زیادی در بخش‌های مختلف از جمله سلامت شده است بنابراین مکلفیم هر چه سریعتر مشکل را حل کنیم.

وی افزود: در داخل کشور هم ایجاد بانک اطلاعاتی یک ضرورت اساسی است، باید وظایف دستگاه‌های دولتی در زمینه مقابله با گرد و غبار مشخص شود، سازمان محیط‌زیست به عنوان یک دستگاه حاکمیتی دستگاه‌های دیگر را بازخواست خواهد کرد و گزارش کارشان را به دولت ارائه می‌دهد.
منبع: ایرنا
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار