کد خبر: 1074450
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۰

هیئت کارشناسان به سرپرستی بازپرس جنایی اعلام کرد چنانچه غرفه‌داران ۱۶ اصل ایمنی را در بازار گل شهید محلاتی رعایت نکنند بازار گل تعطیل می‌شود.
به گزارش جوان، عصر روز پنج‌شنبه دوم دی‌ماه قاضی محمد حسین زارعی، بازپرس ویژه قتل دادسرای امور جنایی تهران با تماس تلفنی مأموران پلیس از آتش‌سوزی مرگبار بازار گل محلاتی با خبر و همراه تیمی از کارآگاهان اداره‌دهم پلیس‌آگاهی راهی محل شد.
تیم جنایی در محل حادثه دریافتند دقایقی مانده به ساعت‌۱۵ چند غرفه در قسمت جنوبی بازار گل دچار آتش‌سوزی شده که در جریان آن سه غرفه به صورت کامل تخریب شده و چند غرفه دیگر هم به شدت آسیب دیده‌اند.
همچنین مشخص شد در این حادثه خونین دو مرد ۳۰‌ساله که یکی از آن‌ها دو پایش قطع شده‌بود، پس از بیرون آوردن از زیر آوار فوت کرده‌اند و چهارمرد و یک زن دیگر هم که به شدت زخمی شده‌بودند برای درمان به بیمارستان منتقل شده‌اند.
نخستین بررسی‌ها حکایت از آن داشت که داخل یکی از غرفه‌ها کپسول گاز هلیوم برای باد کردن بادکنک وجود داشته که پس از انفجار کپسول گاز غرفه‌ها آتش می‌گیرند.
همزمان با ادامه تحقیقات درباره این حادثه بازپرس جنایی دستور داد هیئت کارشناسان موضوع را بررسی و علت اصلی آتش‌سوزی و مقصران حادثه را مشخص کنند.
نخستین جلسه کارشناسان
بدین ترتیب چند روز قبل نخستین جلسه کارشناسان به سرپرستی قاضی زارعی با حضور هیئت مدیره بازار گل، رئیس آتش‌نشانی منطقه، کارشناسان دادگستری و معاون حقوقی شهرداری در محل حادثه برگزار شد و این هیئت اعلام کرد غرفه‌داران برای ادامه فعالیت خود باید ۱۶‌اصل ایمنی را رعایت کنند.
ایجاد و ساخت دو در جدید در ضلع غربی و شرقی بازار گل، ممنوع شدن انتقال هر گونه سیلندر گاز به داخل بازار گل و غرفه‌ها، ایمن‌سازی سیستم برق، زون‌بندی اعلام حریق، جمع‌آوری وسایل آتش‌زا از روی سایبان‌ها و مکان‌های دیگر، استفاده کردن از وسایل گرمایشی استاندارد به جای پیک‌نیک و داشتن کپسول آتش‌نشانی برای هر غرفه، تعدادی از اصولی بود که کارشناسان اعلام کردند که غرفه‌داران موظف هستند ظرف مدت یک‌ماه نسبت به آن اقدام کنند. کارشناسان اعلام کردند اگر غرفه‌داران این اصول را رعایت نکنند ۷۰۰‌غرفه موجود در این بازار تعطیل می‌شوند.
بنابراین غرفه‌داران یک‌ماه فرصت دارند که برای جلوگیری از حوادث مشابه و تعطیل نشدن غرفه‌هایشان به صورت اساسی اصول ایمنی را رعایت کنند، اما یکی از مشکلات بازسازی و ساخت این غرفه‌ها مشخص نبودن مالک آنجا است. وزارت راه و شهرسازی و ستاد اجرای فرمان‌امام (ره) هر دو ادعای مالکیت بازار گل را دارند که کارشناسان اعلام کردند هر چه زودتر وضعیت مالکیت بازار گل محلاتی مشخص شود تا غرفه‌داران طبق قانون اقدام به بازسازی غرفه‌ها کنند.
به گفته کارشناسان آتش‌سوزی بر اثر انفجار کپسول‌گاز کوچکی رخ داده است و به همین خاطر خسارات مالی و جانی کمی به دنبال داشت و به همین دلیل لازم است، شرکت‌هایی که مسئول فروش و توزیع این کپسول‌ها هستند کپسول‌ها را به مراکزی که مجوز استفاده از آن را دارند بفروشند یا اجاره بدهند.
همچنین بازپرس جنایی اعلام کرد طبق ماده‌۱۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری جلوگیری از فعالیت تمام یا بخشی از امور خدماتی یا تولیدی از قبیل امور تجارتی، کشاورزی، فعالیت کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و شرکت‌های تجارتی و تعاونی‌ها و مانند آن ممنوع است مگر در مواردی که حسب قرائن معقول و ادله مثبته، ادامه این فعالیت متضمن ارتکاب اعمال مجرمانه‌ای باشد که مضر به سلامت، مخل امنیت جامعه یا نظم عمومی باشد که در این صورت، بازپرس مکلف است با اطلاع دادستان، حسب مورد از آن بخش از فعالیت مذکور جلوگیری و ادله یاد شده را در تصمیم خود قید کند. این تصمیم ظرف پنج‌روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه کیفری است. چنانچه مشخص شود فعالیت هر مکانی باعث برهم زدن امنیت جانی شهروندان شود دادسرا می‌تواند مانع فعالیت شود و ما در این موضوع به غرفه‌داران بازار گل هشدار‌ها را داده‌ایم و اگر این اصول رعایت نشود بازار گل محلاتی بسته می‌شود هر چند که ما دنبال تعطیل کردن بازار گل نیستیم و به همین خاطر برای آن فرصت تعیین کردیم. به گفته وی تا کنون هیچ یک از مصدومان و خانواده دو مرد فوت شده برای شکایت به دادسرا مراجعه نکرده‌اند و خانواده مصدومان و فوت شده‌ها و افراد دیگری که دچار خسارت شده‌اند می‌توانند برای شکایت به دادسرای امور جنایی مراجعه کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار