کد خبر: 1067820
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
کاتینو جوششی و اصیل است آموزش در هر کشور توسعه‌یافته‌ای زیربنای توسعه است و در ایران اگرچه همواره نظام آموزشی با مشکلات و کاستی‌های خودساخته دست به گریبان بوده، اما از میان برخی تحولات و جرقه‌هایی که کورسو می‌زنند، اتفاقات خوبی رقم می‌خورد و بعضاً چهره‌ها و استعداد‌هایی شکوفا می‌شوند. دوره آموزشی «کاتینو» که حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آن را کلیدزده است می‌تواند گامی در جهت تربیت نیروی فیلمساز برای انقلاب اسلامی باشد.
فرزین ماندگار

آموزش در هر کشور توسعه‌یافته‌ای زیربنای توسعه است و در ایران اگرچه همواره نظام آموزشی با مشکلات و کاستی‌های خودساخته دست به گریبان بوده، اما از میان برخی تحولات و جرقه‌هایی که کورسو می‌زنند، اتفاقات خوبی رقم می‌خورد و بعضاً چهره‌ها و استعداد‌هایی شکوفا می‌شوند. دوره آموزشی «کاتینو» که حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آن را کلیدزده است می‌تواند گامی در جهت تربیت نیروی فیلمساز برای انقلاب اسلامی باشد.

دوره آموزشی کاتینو
دیروز آیین رونمایی از پوستر و آغاز دومین دوره آموزش فیلمساز «کاتینو» با حضور رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری و مدیرعامل باشگاه فیلم سوره برگزار شد.
در این مراسم که در محل باشگاه فیلم سوره و با حضور تعدادی از کارگردانان و هنرمندان این مجموعه سینمایی برگزار شد، محمدجواد موحد درباره دوره آموزش فیلمساز کاتینو ۱ گفت: از ابتدای سال گذشته به دنبال این بودیم که بتوانیم نسل جدید فیلمسازان باشگاه فیلم سوره را با انتخاب از میان نوجوانان و جوانان مستعد و دغدغه‌مند این حوزه انتخاب و وارد مسیر تربیتی باشگاه کنیم، به همین دلیل تصمیم گرفتیم این مسیر را به شکلی قاعده‌مند در دوره آموزشی کاتینو ۱ تجربه کنیم.
مدیرعامل باشگاه فیلم سوره درباره دوره آموزشی کاتینو ۱ ادامه داد: ما در دوره آموزشی کاتینو ۱ بعد از فراخوان و بررسی بیش از ۱۵۰ متقاضی، بعد از چند مرحله بررسی تخصصی، به ۲۵ نفر رسیدیم که وارد این دوره آموزشی شوند و با حضور آن‌ها دوره‌های آکادمیک و نظری با حضور اساتید متخصص برگزار شد، اما همان‌طور که از ابتدا هم برنامه‌ریزی کرده بودیم، خیلی زود از آموزش‌های نظری عبور کردیم و مربیان دوره شبیه به منتور عمل کرده و بچه‌های کاتینو هم خیلی زود سراغ نوشتن فیلمنامه‌های خود رفتند که بتوانند وارد عرصه تجربی فیلمسازی شوند و در سطح آموزش‌های نظری باقی نمانند. مربیان باشگاه هم در کنارشان قرار داشتند تا هنرجویان کاتینو از مشورت و راهنمایی‌های آن‌ها استفاده کنند و خروجی این دوره آموزشی ۱۱ فیلمنامه و چهار فیلم ساخته شده است که اتفاقاً یکی از آن‌ها در جشنواره فیلم مدرسه تندیس بهترین فیلم را کسب کرد و یکی دیگر از بچه‌های کاتینو هم در بخش دیگری تندیس بهترین فیلم را از آن خود کرد.
موحد درباره ثمرات دوره آموزش کاتینو ۱ گفت: با همه سختی‌هایی که کاتینو ۱ داشت، ولی به نظرم خروجی و نتیجه این دوره قابل دفاع است. از جوانان و نوجوانانی که با مسیر تربیتی باشگاه همراه شدند و به مرحله فیلمسازی رسیدند تا بعضی دیگر از بچه‌ها که در قالب‌های دیگری مانند نویسندگی، تدوین و حتی مدیریت دوره آموزشی کاتینو به ما کمک می‌کنند و مسیر رشد خود را طی می‌کنند. اینکه چند هنرجوی کاتینو ۱ هم‌اکنون در نویسندگی سریال تازه‌وارد به ما کمک می‌کنند، بخش دیگری در تصویربرداری یکی از آثار حرفه‌ای تلویزیون مشغول فعالیت شده و دو نفر از بچه‌های کاتینو توانستند در جشنواره فیلم مدرسه تندیس بهترین فیلم را کسب کنند، نشان می‌دهد می‌شود به آینده این بچه‌ها بسیار امیدوار بود و کاتینو در مرحله انتخاب و تربیت، خوب عمل کرده است.

جوششی بودن و اصیل بودن پاتوق
مدیرعامل باشگاه فیلم سوره درباره دوره آموزش کاتینو ۲ گفت: دوره کاتینو ۱ را به دقت بررسی و روند و مسیر این دوره را آسیب‌شناسانه مرور کردیم تا بتوانیم کاتینو ۲ را به بهترین شکل ممکن برگزار کنیم. امیدواریم این دوره مانند دوره اول کاتینو در گیرودار کرونا به تأخیر نیفتد و بتوانیم تا انتهای سال آن را به نقطه مطلوبی برسانیم. تلاش می‌کنیم که کاتینو ۲ طرح و اتفاق بزرگ و مؤثری باشد که کمترین ایراد و بیشترین بازدهی را داشته باشد.
در ادامه این مراسم، حمیدرضا جعفریان، رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری درباره دوره آموزشی کاتینو گفت: دوره آموزشی کاتینو یکی از اتفاقات جذاب و دلگرم‌کننده باشگاه فیلم سوره است که به طور مرتب آن را پیگیری می‌کنیم و امیدوار هستیم ادامه‌دار و مستمر باشد.
جعفریان در ادامه با اشاره به جنس تربیتی باشگاه فیلم سوره در حوزه تربیت فیلمسازان جوان گفت: مهم‌ترین ویژگی باشگاه فیلم سوره جوششی بودن و اصیل بودن پاتوق و جمع‌های آن است. همین که جمعی از جوانان هنرمند، ایده‌ها و گفتگو‌ها و محتوا‌های خود را در خلال زندگی کردن و حیات جمعی که در کنار هم در باشگاه رقم می‌خورد، به اشتراک می‌گذارند، خاصیت جوششی و درون‌زای باشگاه فیلم سوره را قوام می‌بخشد و همین اتفاق است که هویت هنرمندان باشگاه را شکل می‌دهد و به تحقق شعار باشگاه یعنی «ساختن آدم‌ها از ساختن فیلم‌ها مهم‌تر است» ختم می‌شود. باید همه ما از این خاصیت باشگاه حراست کنیم و آن را حفظ نماییم. از طرف دیگر هم به این فکر کنیم که مدل منحصربه‌فرد باشگاه در دوره آموزشی کاتینو قابلیت پایش، توسعه و ارتقا دارد.

ضدساختار‌های بوروکراتیک
رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری ادامه داد: شاید باید به این موضوع فکر کنیم که چگونه می‌توان میان این دو موضوع، یعنی حفظ هویت و اصالت تربیتی باشگاه فیلم سوره و مدل‌سازی و فرآیند‌سازی این مسیر تعادل ایجاد کرد که هیچ‌کدام آسیب نبیند. وظیفه ما حراست از هویت اصیل باشگاه است که البته می‌دانم دوستان باشگاه فیلم سوره روی این موضوع متمرکز و حساس هستند چراکه اگر این اتفاق خدشه ببیند، این هویت اصیل و جوششی باشگاه است که آسیب می‌بیند. همان‌طور که روزگاری هویت اصیل حوزه هنری که مانند امروز باشگاه فیلم سوره درون‌زا و میزبان حیات دسته‌جمعی هنرمندان بود، به مرور تغییر ماهیت داد و آن هویت اصیل جای خود را به یک اتفاق بوروکراتیک و ساختارمند داد که شباهت‌های زیادی به ارگان‌ها و سازمان‌های دیگر کشور دارد، در حالی که ابتدای حیات حوزه کاملاً ضدساختار‌های بوروکراتیک و اداری مرسوم بود ولی به مرور چنین اتفاقی افتاد.
در انتهای این مراسم با حضور هنرمندان و مسئولان گروه هنری کات، از پوستر و نشان دوره آموزشی کاتینو رونمایی شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار