کد خبر: 1062026
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۷

با وجودی که تقریباً بیش از یکسال از تبلیغات فراوان پیرامون سرمایه گذاری در بازار سهام می‌گذرد و بسیاری از مردم در شاخص کل بیش از ۲ میلیون واحدی بورس اوراق بهادار تهران اقدام به خرید سهام در بورس و فرابورس کردند، هنوز شاخص کل از رکورد سال گذشته خود بیش از ۵۰۰ واحد فاصله دارد، بدین ترتیب بسیاری از سهامدارانی که دیر وارد بازار شدند در زیان قابل ملاحظه به سر می‌برند و نکته جالب این است که همبستگی دلار با سهام تقویت شده و با افت نرخ دلار بورس نیز نزول می‌کند.
ماه‌های ابتدایی سال گذشته تبلیغات فراوانی پیرامون سرمایه‌گذاری در بازار سهام انجام گرفت، برخی از کارشناسان بر این باورند که تبلیغات گسترده برای جذب سرمایه‌ها در بورس زمانی تشدید شد که برخی از سهامداران بزرگ تصمیم به خروج از بازار در پیک قیمت گرفته‌بودند، از این‌رو برای خروج از بازار نیاز به تقویت تقاضا و نقدینگی در بازار بورس است که تبلیغات خروج از پیک قیمت را برای برخی از سهامداران تسهیل کرد. اما اشخاصی که در سال ۹۹ در پیک قیمت سهام وارد بورس شدند، با گذشت بیش از یکسال از رکورد‌زنی ۲ میلیون واحدی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران، هنوز با این نقطه شاخص کل بیش از ۵۰۰ هزار واحد فاصله دارند، در عین حال همبستگی بین دلار و بازار سهام تشدید شده‌است، زیرا با افت نرخ ارز بازار سهام نیز نزول می‌کند.
نکته جالب اینجاست که گفته می‌شود نقدینگی عموماً در بازار بانک جا خوش کرده‌است و در شرایط ریسکی و کنونی اقتصادی خیالی به ورود در بازار سرمایه ندارد، برخی از تحلیلگران می‌گویند اگر پرداخت سود علی‌الحساب به سپرده‌گذاران بلندمدت بانکی قطع و پرداخت سود به بعد از حساب و کتاب‌های بانک‌های سود‌ده منتقل شود، عملاً هم جلوی بخشی از تورم گرفته می‌شود و هم اینکه بانک‌های زیان‌ده نمی‌توانند به سپرده‌گذاران سود پرداخت کنند، از این رو ۸۰ درصد نقدینگی به جای اینکه در بانک‌ها جا خوش کند برای حضور در فعالیت‌های اقتصادی ورود خواهد کرد و به تبع آن نیز بازار سرمایه نیز با رونق روبه‌رو می‌شود.
این باور در بین اهالی اقتصاد شکل گرفته‌است که ائتلاف صاحبان نقدینگی‌های بزرگ برای به حرکت درآوردن بازار‌ها مهم است، زیرا بازار‌ها زمانی با رونق مواجه می‌شوند که صاحبان نقدینگی حضور پیدا کنند و هم اکنون با پارک کردن نقدینگی در بانک از قیل و قال سایر بازار‌ها به دور هستند. شاخص کل بورس در پایان معاملات روز گذشته با کاهش ۱۴ هزار واحدی به یک میلیون و ۴۷۵ هزار واحد رسید.
به گزارش مهر، شاخص کل در پایان معاملات روز گذشته با کاهش ۱۴ هزار و ۷۰۹ واحدی در جایگاه یک میلیون و ۴۷۵ هزار و ۲۷۴ واحد متوقف شد. شاخص هم وزن افت ۶ هزار و ۵۹ واحدی داشت و به ۴۴۴ هزار واحد رسید. نماد‌های فارس، میدکو، فملی مؤثرترین نماد‌ها در افت شاخص بودند. نماد‌های پرتراکنش هم سپید، برکت و شستا بودند که نماد سپید رشد ۵ درصدی داشت، اما شستا یک درصد کاهش ارزش سهام را در پی داشت. شاخص در یک ساعت و نیم ابتدایی معاملات بیش از ۱۴ هزار واحد افت کرد، ولی تا پایان معاملات روند ثابت در پیش گرفت و در پایان رشد اندک ۱۰۰ واحدی به خود دید.
شاخص فرابورس کاهش ۲۶۶ واحدی و دستیابی به جایگاه ۲۲هزار و ۱۳۰ واحدی را دنبال کرد.
۸۵۶ هزار فقره معامله به ارزش ۴/۶ هزار میلیارد تومان نتیجه معاملات روز گذشته بازار بود و ارزش بازار در ۹/۵ هزار هزار میلیارد تومان ادامه یافت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار