به رغم نوسانات محدوده اونس جهانی طلا و افزایش یکباره نرخ ارز در ابتدای هفتهای که گذشت، قیمت سکه و طلا افزایش قابل توجهی داشت، اما با دستور رئیس جمهوری برای کنترل بازار ارز، افزایش نرخ ارز متوقف و بازار کنترل شد، بر این اساس سکه و طلا نیز از مسیر صعودی خود بازگشت و در آخرین معاملات پایان هفته، کاهش قیمتها را ثبت کرد.
محمد کشتیآرای- نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران- در گفتگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلای داخلی اظهار کرد: با توجه به اینکه قیمت اونس جهانی تغییرات بسیار مختصری داشت و از هزارو ۸۱۴ دلار نهایت تا هزارو ۸۱۸ دلار نوسان داشت، تأثیر چندانی در قیمت سکه و طلا داخل نداشت، اما اوایل هفته با توجه به اتفاقات سیاسی و تحولات افغانستان و تقاضاهایی که در بازار شکل گرفت، شاهد افزایش شدید نرخ ارز بودیم و همین موضوع سبب شد که قیمت ارز در بازارهای داخلی از کانال ۲۷هزار تومان به کانال ۲۸هزار تومان افزایش پیدا کند. کشتیآرای در رابطه با تغییرات قیمتی یکهفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی گفت: طی هفته اخیر هر قطعه سکه تمام طرح جدید با حدود ۲۵۰هزارتومان کاهش در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) به ۱۲میلیون و ۵۰هزار تومان رسید و این درحالیست که در اوایل هفته تا ۱۲میلیون و ۳۰۰هزار تومان هم پیش رفتهبود. سکه تمام قدیم نیز با کاهش ۳۵۰هزار تومانی در پایان هفته به ۱۱میلیون و ۴۵۰هزار تومان رسیدهاست.
وی ادامه داد: نیم سکه که تا ۶ میلیون و ۴۰۰هزارتومان افزایش پیدا کردهبود، پس از کاهش قیمتها به ۶ میلیون و ۲۰۰هزارتومان رسیده و بدین ترتیب ۲۰۰هزار تومان کاهش قیمت داشت. در آخرین معاملات پایانی هفتهای که گذشت، ربع سکه با کاهش قیمتها به ۳ میلیون و ۸۰۰هزارتومان رسیدهاست، درحالیکه که تا ۳ میلیون و ۹۵۰هزار تومان هم در اوایل هفته افزایش یافته بود. سکههای یک گرمی نیز با افزایش قیمتها تا ۲ میلیون و ۴۰۰هزارتومان هم افزایش یافت، اما پس از کاهش قیمتها، با افت ۱۰۰هزار تومانی به ۲ میلیون و ۳۰۰هزار تومان رسید. این مقام صنفی با بیان اینکه هر مثقال طلا در اوج قیمتها تا ۵ میلیون و ۱۸۰هزار تومان هم افزایش قیمت پیدا کرد، گفت: در آخرین معاملات پایان هفته، هر مثقال طلا به حدود ۵ میلیون و ۳۰هزارتومان رسیدهاست. همچنین هر گرم طلای ۱۸عیار در ابتدای هفته تا یکمیلیون و ۲۰۰هزار تومان افزایش پیدا کرد، اما در معاملات پنجشنبه، با قیمت یکمیلیون و ۱۵۵هزار تومان دادوستد شد و براین اساس هر گرم طلا ۱۸عیار به نسبت ابتدای هفته با کاهش حدود ۴۵هزار تومانی مواجه شد که به نسبت نوسانات معمول گرم طلا، قابل توجه بودهاست.