کد خبر: 1037137
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۳
تعیین اولویت‌های واکسن کرونا طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۱۳ بهمن، ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۱۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: تلاش‌ها برای ساخت و واردات واکسن ایمن کرونا به کشور همچنان ادامه دارد و اولویت‌های واکسیناسیون مقابل ویروس تاجدار هم مشخص شده‌است. به گفته رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا طبق این اولویت‌بندی زمستان امسال کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی، افراد مسن، معلولان و جانبازان مراکز نگهداری در اولویت نخست واکسیناسیون قرار دارند. بهار و تیر ماه سال آینده هم بناست تا افراد بالای ۶۵ سال، افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با بیماری زمینه‌ای و افرادی که به واسطه شغل خود با مردم در تماس هستند، واکسن دریافت کنند. مرداد تا آذر ۱۴۰۰ نیز نوبت به واکسیناسیون ساکنان مراکز شلوغ، افراد ۵۵ تا ۶۵ سال فاقد بیماری زمینه‌ای و شاغلان ضروری و کارکنان بهداشتی که در خط اول مواجهه نیستند، واکسن می‌زنند. در نهایت نیز در فاز چهارم، با شروع زمستان ۱۴۰۰، همه مردم در مقابل این بیماری واکسینه خواهند شد. نتایج آخرین نظرسنجی صورت گرفته در حوزه واکسن کرونا حاکی است که اعتماد عمومی به واکسن ایرانی کرونا از ۲/ ۷۲ درصد در نظر سنجی اول به به ۹/ ۷۴ درصد در نظر‌سنجی دوم افزایش یافته‌است.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۱۳ بهمن، ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۸۱۷ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۲۴ هزار و ۵۹۶ نفر رسید. در همین زمان ۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسید. تا کنون یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۰۵ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳هزارو۸۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۹ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۲۵۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است. بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

افزایش اعتماد مردم به واکسن ایرانی

نتایج آخرین نظرسنجی «مرکز افکارسنجی ایرانیان» با موضوع پیمایش آگاهی از نگرش و رفتار شهروندان ایرانی درباره بیماری و واکسن کرونا منتشر شد.

این نظرسنجی در دو مقطع هفته اول دی ماه همزمان با انجام مراحل تحقیقاتی واکسن ایرانی کرونا و تلاش دولت برای خرید واکسن خارجی و همچنین هفته آخر دی ماه پس از اعلام موفقیت مراحل اولیه تولید «نخستین واکسن ایرانی کرونا» توسط ستاد اجرایی فرمان امام و بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص منع واردات واکسن امریکایی و انگلیسی و حمایت از واکسن داخلی صورت گرفته‌است.

در ابتدای دی ماه ۷/ ۵۹ درصد پاسخگویان اظهار کرده‌اند که امیدواری زیادی نسبت به تولید واکسن کرونا توسط دانشمندان و شرکت‌های ایرانی دارند و در اواخر دی، این امیدواری به ۹/ ۶۷ درصد افزایش یافته است.

همچنین از دیگر نکات قابل‌توجه این نظرسنجی در خصوص پرسش از افراد در مورد استفاده از واکسن کرونا در صورت واردات آن از کشور‌های خارجی و تأیید وزارت بهداشت است که در نظرسنجی اول ۲ /۵۳ درصد اعلام کردند که از آن استفاده خواهند کرد و این میزان در موج دوم به ۴/ ۴۱ درصد کاهش پیدا کرده‌است. در مقطع اول ۲/ ۷۲ درصد افراد نمونه مورد مطالعه اظهار داشتند که در صورت تولید واکسن ایرانی کرونا توسط شرکت‌های داخلی و تأیید وزارت بهداشت، از آن استفاده خواهند کرد. این میزان در موج دوم به ۹/ ۷۴ درصد افزایش یافته‌است. در این نظرسنجی در خصوص نظر افراد به واکسن‌های کشور‌های مختلف نیز سؤال شده که در نظرسنجی ابتدای دی ماه ۶/ ۵۷ درصد افراد اعتماد بالایی به واکسن ایرانی کرونا دارند؛ در مقابل ۴ /۱۹ درصد به واکسن امریکایی، ۹/ ۸ درصد به واکسن چینی، ۸/ ۱۱ درصد به واکسن روسی، ۲/ ۲۱ درصد هم به واکسن اروپایی اعتماد بالایی دارند.

همچنین حدود ۴۰ درصد افراد نمونه مورد مطالعه به واکسن‌های کرونایی که توسط کشور‌های مختلف تولید شده‌اند، هیچ‌گونه اعتمادی ندارند. این عدم اعتماد در مورد واکسن ایرانی کرونا ۱/ ۱۳ درصد است.

واکسیناسیون کادر درمان در اولویت نخست

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پاسخ به نگرانی مردم درباره تأمین واکسن کرونا در کشور، با تأکید بر تلاش کمیته علمی مقابله با کرونا برای تأمین نیاز کشور به واکسن کرونا با کمک تولیدات داخلی و خرید از دیگر کشور‌ها گفت: «قرار است حدود ۱۶ میلیون دوز واکسن از مجموعه کوواکس، بیش از ۲۵ میلیون دوز از طریق واردات و ۲۵ میلیون دوز با استفاده از تولیدات داخلی تأمین شود. واکسیناسیون عمومی نیز اسفندماه سال آینده شروع می‌شود.»

به گفته رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا، زمستان امسال کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی، افراد مسن، معلولان و جانبازان مراکز نگهداری در اولویت واکسیناسیون قرار دارند. بهار و تیرماه سال آینده نیز افراد بالای ۶۵ سال، افراد ۱۶ تا ۶۴ سال با بیماری زمینه‌ای و افرادی که به واسطه شغل خود با مردم در تماس هستند، واکسن دریافت می‌کنند. مرداد تا آذر ۱۴۰۰ نیز نوبت به واکسیناسیون ساکنان مراکز شلوغ، افراد ۵۵ تا ۶۵ سال فاقد بیماری زمینه‌ای و شاغلان ضروری و کارکنان بهداشتی که در خط اول مواجهه نیستند، واکسن می‌زنند. در نهایت نیز در فاز چهارم، با شروع زمستان ۱۴۰۰، همه مردم در مقابل این بیماری واکسینه خواهند شد.»

قانعی با اشاره به اینکه ۹ شرکت در حال تولید واکسن کرونا هستند، گفت: «سه مورد از آن‌ها به فاز بالینی رسیده‌اند. یک همکاری مشترک با کوبا داریم که این واکسن نیز در مراحل خوبی قرار دارد. به زودی واکسن مورد تأیید ایرانی به مرحله تولید نهایی خواهد رسید. پایگاه یونیسف، ایران را یکی از کشور‌های سازنده و تولیدکننده واکسن کرونا معرفی کرده‌است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار