کد خبر: 1363038
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۵
مرتس: کشور‌های اروپایی بیشتری به ابتکار بازدارندگی هسته‌ای فرانسه-آلمان خواهند پیوست «فریدریش مرتس»، صدراعظم آلمان در افتتاحیه نمایشگاه هوایی «آی‌ال‌ای برلین» اعلام کرد که ابتکار بازدارندگی هسته‌ای فرانسه و آلمان به کشور‌های اروپایی بیشتری گسترش خواهد یافت.

جوان آنلاین: مرتس گفت: «کشور‌های اروپایی دیگری نیز به این ابتکار خواهند پیوست.»

به گزارش ایسنا، به نوشته «ایسترن هرالد»، مرتس در اشاره به چارچوب دوجانبه بازدارندگی هسته‌ای که پاریس و برلین در ماه مارس به آن رسمیت بخشیدند، هیچ نامی از کشورها، جدول زمانی یا سازوکار اجرایی ارائه نکرد. نمایشگاه «آی‌ال‌ای ۲۰۲۶» در همان هفته‌ای آغاز شد که مرتس به «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه اطلاع داد پروژه مشترک جنگنده نسل آینده دو کشور - که محور برنامه ۱۰۰ میلیارد یورویی موسوم به «سامانه نبرد هوایی آینده» بود - پس از ۹ سال و بدون ساخت نمونه اولیه متوقف شده است.

گروه راهبری هسته‌ای فرانسه و آلمان در دوم مارس ۲۰۲۶ به‌طور مشترک توسط امانوئل ماکرون و فریدریش مرتس و بر پایه ماده چهارم «پیمان آخن» اعلام شد. این چارچوب یک ساختار دوجانبه برای آنچه دو دولت «گفت‌وگوی دکترین هسته‌ای و هماهنگی همکاری‌های راهبردی» توصیف کردند، ایجاد کرد.

آلمان که طبق معاهدات بین‌المللی از توسعه سلاح هسته‌ای منع شده است، موافقت کرد از پاییز امسال در رزمایش‌های هسته‌ای فرانسه به‌عنوان ناظر شرکت کند و نیرو‌هایی را به مراکز راهبردی فرانسه اعزام نماید.

هر دو دولت تاکید کردند که این سازوکار مکمل ساختار بازدارندگی موجود ناتو خواهد بود و جایگزین آن نمی‌شود. از زمان اعلام این چارچوب، روند گسترش آن سریع‌تر از پیش‌بینی‌های اولیه بوده است.

نروژ در اواخر ماه مه، پس از سفر نخست‌وزیر این کشور به پاریس، به نهمین کشور اروپایی تبدیل شد که به چارچوب گسترده‌تر حمایت هسته‌ای فرانسه پیوسته است. پیش از آن نیز لهستان، دانمارک، سوئد، هلند، بلژیک و یونان علاقه خود را برای مشارکت در مسیر چندجانبه‌ای که مرتس و ماکرون نخستین بار در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فوریه مطرح کرده بودند، اعلام کردند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار