کد خبر: 965997
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۱
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه هاضمه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی کوچک‌ترین فساد را نمی‌پذیرد، به مفسدان هشدار داد که پایان عمرشان فرا رسیده و مبارزه با فساد، یک امر مقطعی و موسمی نیست.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: رئیس قوه قضائیه در ادامه سفر‌های استانی خود، پنج‌شنبه به کردستان رفت و در سنندج بار دیگر بر عزم جدی دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: «برخی تصور نکنند که روند مبارزه با فساد، مقطعی و موسمی است، بلکه این حرکت تا خشکاندن ریشه‌های فساد ادامه خواهد داشت.»

نقش پیشگیری در کاهش ورودی پرونده‌های قضایی
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جمع قضات و کارکنان دادگستری استان کردستان طی سخنانی با تأکید بر ضرورت رفع کمبود‌ها و مشکلات مجموعه قضایی استان کردستان، افزود: «در این استان، یارانی از مهاجرین و انصار و کردستانی و غیرکردستانی در مقابل اشرار، ضد انقلاب و دشمنان دفاع کرده‌اند و مردانه ایستاده‌اند تا امروز این خطه از نعمت امنیت برخوردار باشد و این از نعمت‌های بزرگ الهی است. ثمره خون مطهر شهیدان این است که مزه شیرین عدالت به دست ما در کام مردم جاری شود. بنابراین، نباید مشکل کمبود نیروی انسانی باعث بر زمین ماندن کار شود، کمااینکه تا کنون نیز امور بر زمین نمانده است.»

رئیس قوه قضائیه با اشاره به بازدید خود از زندان مرکزی سنندج خاطرنشان کرد: «ظهر به زندان رفتم و بعد از نماز، از بند‌های مختلف بازدید کردم. کسی که در زندان است باید به وضعیتش رسیدگی شود و وضعیت کسانی که تحت قرار هستند باید روشن شود. همچنین بخشی از بازسازی شخصیت زندانی به موجب قانون اساسی و قوانین موضوعه با قوه قضائیه است و اگر این بازسازی شخصیت درست صورت گیرد شاهد بازگشت زندانی به زندان نخواهیم بود.»

آیت‌الله رئیسی درباره کاهش ورودی پرونده‌ها گفت: «در دستگاه قضایی همه در کاهش ورودی پرونده به عدلیه نقش دارند، برای مثال طرح کاداستر در کاهش پرونده‌ها نقش دارد. جلوگیری از زمین‌خواری‌ها، کوه خواری‌ها، رودخانه‌خواری‌ها و بسیاری از اموال عمومی را به غارت بردن و جلوگیری از دست‌اندازی به حقوق مردم و جامعه مهم است. اگر در حوزه پیشگیری، درست عمل شود شاهد بروز حوادث و تشکیل پرونده در دادگستری نیستیم. مسئولان نباید بگذارند کسانی به اراضی ملی و منابع طبیعی تجاوز کنند و محیط زیست را به مخاطره بیندازند. این مسائل برای قوه قضائیه زحمت ایجاد می‌کند و تبدیل به پرونده‌هایی می‌شود که دادگستری باید رسیدگی کند.»

لازمه اقتدار، بی احترامی و بی ادبی نیست
رئیس قوه قضائیه، مهربانی، اقتدار و تدبیر را به عنوان سه محور مهم مورد تأکید قرار داد و گفت: «مگر نمی‌گوییم دادگستری ملجأ و پناهگاه است؟ بنابراین تمام اجزای دادگستری باید با مهربانی با مردم برخورد کنند. لازمه اقتدار، تشر زدن، راه ندادن به اتاق و اجازه نشستن به مردم ندادن نیست. دادگستری باید با اقتدار کار خودش را انجام دهد و این اقتدار به هیچ عنوان به معنای بی احترامی، بی ادبی و توجه نکردن به حرف‌های مردم نیست.»

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه سومین نکته محوری تدبیر است، اظهار کرد: «حتما باید در کار‌ها و امور با فکر و اندیشه و مدبرانه عمل شود. ۴۰ سال از انقلاب می‌گذرد و ما تجربیات و اندوخته‌های بسیاری داریم که باید از آن‌ها درس بگیریم. بنابراین، زمان آزمون و خطا سپری شده است.» رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: «قاضی از موضع قانون حکم می‌کند و حکم از موضع قانون باید با قدرت اجرا شود. مطلقا نباید اجازه داد کسی حریم قانون و باید‌ها و نباید‌ها را بشکند. لازمه اقتدار آن است که یک کار و اقدام همراه با موضوع شناسی و زمان‌شناسی انجام گیرد.»

اجازه نمی‌دهیم فساد لانه کند
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه سفر خود به کردستان در جمع روحانیون، ائمه جمعه و علمای شیعه و سنی، علما و روحانیون را دیده‌بانان ساحت دین برای جلوگیری از غلبه تحجر، انحراف و التقاط دانست و افزود: «امروز دین به‌ویژه در فضای مجازی مورد هجمه دشمنان است و تلاش می‌کنند مردم را با تردید مواجه کنند. آن‌ها به خوبی می‌دانند که ایمان راسخ، مجاهدان را پدید می‌آورد و برای شکستن مقاومت، ایجاد شبهه می‌کنند.»

رئیس قوه قضائیه، نرخ پایین جرم و جنایت در استان کردستان را علاوه بر تلاش نیرو‌های انتظامی و امنیتی، مرهون معنویت حاکم بر روحیه مردم این استان دانست و اظهار کرد: «اگر افراد جامعه ما از هر قومیت و مذهبی با مبانی دینی آشنا باشند، گروه‌های تکفیری و تفکرات انحرافی به هیچ عنوان نمی‌توانند بر ذهن مردم تأثیر بگذارند.»

آیت‌الله رئیسی، محور وحدت مسلمین را اهل بیت (ع) دانست و خاطرنشان کرد: «امروز هاضمه نظام ما که بر پایه نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر بنا نهاده شده است، به هیچ عنوان کوچک‌ترین فسادی را نمی‌پذیرد و مطلقا اجازه نخواهد داد فساد در هیچ کجا لانه کند. ذات انقلاب اسلامی ضد فساد است و ما هم با تمام وجود تلاش خواهیم کرد که نظام اداری، قضایی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور آلوده به فساد نشود.» رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه پرچم مبارزه با فساد در دستان رهبر معظم انقلاب است و همه ما در این مسیر سرباز هستیم، تأکید کرد: «مفسدان بدانند پایان عمرشان فرا رسیده است و اجازه هیچ اقدامی به آنان داده نخواهد شد. امروز هیچ دلسوزی در کشور، فساد را نخواهد پذیرفت. برخی هم تصور نکنند که روند مبارزه با فساد، مقطعی و موسمی است بلکه این حرکت تا خشکاندن ریشه‌های فساد ادامه خواهد داشت.»

توجه به معیشت مردم، محوری‌ترین موضوع دستگاه‌ها
آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، توجه به معیشت مردم را محوری‌ترین موضوع مورد توجه همه دستگاه‌ها در کشور دانست و با تأکید بر ضرورت کنترل بازار و نظارت بر قیمت‌ها گفت: «همه باید تلاش کنیم که کوچک‌ترین حقی از مردم ضایع نشود و سوداگران و سودجویان نتوانند از این شرایط سوءاستفاده کنند. البته خوشبختانه امروز هم با وجود همه فشار‌ها از سوی دشمن و برخی بی تدبیری‌ها در گوشه و کنار، به لطف خدا تلاش شده که وضعیت معیشت مردم کمترین آسیب را ببیند.»

آیت‌الله رئیسی با تجلیل از مجاهدت و مقاومت همه علمای اهل سنت در برابر دشمنان نظام و انقلاب، به وضعیت اقتصادی قشر روحانیت اشاره کرد و افزود: «امروز پایین‌ترین رقم دریافتی در کشور مربوط به روحانیونی است که دارای سمت و مسئولیت اجرایی نیستند.» رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود خواستار حضور فعال روحانیون، ائمه جمعه و جماعات و علمای شیعه و سنی در امر صلح و سازش و ایفای جایگاه ریش سفیدی در جامعه شد و بر تخصصی شدن شورا‌های حل اختلاف تأکید کرد. آیت‌الله رئیسی در پایان گفت: «ما امروز به کردستان به عنوان یک کانون مردمی مصمم و علاقه‌مند به انقلاب و نظام و ناامیدکننده دشمنان نگاه می‌کنیم. برخی می‌خواهند چهره کردستان را امنیتی جلوه دهند، اما امروز به برکت مجاهدت‌ها و خون‌های پاکی که در این سرزمین ریخته شده است، کردستان یک منطقه امن و آماده سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است تا مجاهدان دیروز که در مقابل دشمن صف آرایی کرده بودند، امروز در عرصه جهاد اقتصادی و استقلال کشور گام بردارند.»

گره‌گشایی از کار مردم، بزرگ‌ترین مدال افتخار مسئولان
رئیس قوه قضائیه همچنین در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و اقشار مختلف مردم استان کردستان، ضمن تجلیل از دفاع و پاسداری مردم این استان از مرز‌های کشور تصریح کرد: «کردستان، اقلیم و منطقه‌ای سرشار از ایثار و شهادت، شهامت، ایستادگی، دشمن شناسی و دشمن ستیزی است و مردمی با بصیرت و جلوه‌هایی از فرهنگ، هنر، نوآوری و ابتکار دارد.»

آیت‌الله رئیسی، گره‌گشایی از کار مردم را بزرگ‌ترین مدال افتخار برای مسئولان دانست و اظهار کرد: «مدیران باید بدانند که مهم‌ترین افتخار آن‌ها نوکری کردن برای مردمی است که با همه وجود از کشور و ارزش‌های انقلاب اسلامی دفاع کرده‌اند.»

رئیس دستگاه قضایی همچنین با تأکید بر ضرورت حمایت از کارآفرینان خاطرنشان کرد: «حمایت از کارآفرینی نیازمند حمایت حقوقی، قضایی و تسهیلاتی است. به حرکت درآوردن چرخ‌های تولید در گرو آن است که تسهیلات به تولیدکننده و کارآفرین اختصاص پیدا کند. در این صورت حتما شاهد افزایش تولید و اشتغال و کاهش بیکاری خواهیم بود.» رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به موضوع قاچاق کالا خاطرنشان کرد: «وقتی از قاچاق کالا سخن می‌گوییم مقصودمان قاچاق سازمان یافته است که تولید را دچار مشکل می‌کند.»

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه رونق تولید با این میزان از قاچاق کالا سازگاری ندارد، اضافه کرد: «باید جلوی قاچاق کالا را بگیریم، اما سخن از کولبری نیست بلکه معتقدیم کولبری باید ساماندهی شود.»

ضرورت افزایش نظارت‌ها برای پیشگیری از فساد
حضور در جلسه شورای اداری استان کردستان از دیگر برنامه‌های رئیس قوه قضائیه در سفر به کردستان بود. آیت‌الله رئیسی در این جلسه با تأکید بر لزوم حاکمیت عدالت در سازمان‌ها و ادارات، تصریح کرد: «یک انتصاب نابجا، انتصاب غیرعادلانه است. دادن حق به کسی که صاحب این حق نیست و میدان دادن به کسی که نباید به او میدان داده شود، بی عدالتی است. امضا کردن زیر نامه‌ای که نباید امضا شود، مصداق بی عدالتی است.» رئیسی با اشاره به نقش اساسی مدیران در امر نظارت، پیش و بیش از نظارت‌های درون‌سازمانی و برون‌سازمانی خاطرنشان کرد: «مجموعه را دائما رصد و کنترل کنید تا ببینید با توجه به شاخص‌ها، چقدر مجموعه شما نزدیک به صلاح و چقدر نزدیک به فساد است.»

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه گاهی ساختار‌ها غلط است، اظهار کرد: «گاهی خود ساختار فسادزا است و باید اصلاح شود. گاهی هم باید رفتار‌ها اصلاح شود و گاهی هردو آن‌ها نیاز است که باید این موضوع سرعت گیرد.» آیت‌الله رئیسی گفت: «اگر موافقت اصولی یا امضای طلایی دست یک بخش است، باید مراقبت جدی شود. هر بخشی در دولت که مجوز به بخش خصوصی می‌دهد را باید بیشتر مراقبت کرد. این‌جایی است که مدیران باید نسبت به آن نظارت مضاعف داشته باشند.»

آیت‌الله رئیسی در ادامه با تأکید بر لزوم توجه به محرومیت‌زدایی افزود: «امروز دغدغه مقام معظم رهبری در خلوت و جلوت این است که نسبت به فقرا و محرومان حرکتی جهادی انجام شود و مدیران نسبت به این شرایط دغدغه داشته باشند.» رئیس قوه قضائیه ادامه داد: توجه نظام به رفع فقر و محرومیت از نقاط محروم در عداد سیاست‌های مهم و متقن نظام جمهوری اسلامی است و واقعا امروز زمینه‌ای که وجود دارد، نیاز به سازمان سالم، پاک از هرگونه آلودگی، قانونمند و کارآمد برای گره گشایی از زندگی مردم است که همان ترجمان عدالت اداری است.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر خود به استان کردستان در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار‌ها و جلساتی که در این سفر داشت، تصریح کرد: «یکی از نکات برجسته در این استان، سلامت دستگاه‌های اداری است که باید برای توسعه‌یافتگی هر چه بیشتر، این سلامت ارتقا یابد و با هرگونه فساد مقابله شود.» رئیس قوه قضائیه افزود: «با توجه به گزارش هیئت‌های اعزامی به شهرستان‌های استان کردستان، مقرر شد مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال برای حل فوری برخی مشکلات مجموعه قضایی این استان به‌ویژه در بخش زندان‌ها و پزشکی قانونی اختصاص یابد.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۶
0
1
جناب رییسی خواهشا بیشتر مراقب خودتون باشید تا خدای ناکرده توسط مافیای قدرت و ثروت به سرنوشت رجایی، باهنر، بهشتی، و ایت ها دچار نشوید! شما امید مردم در ریشه کن کردن فساد اختاپوسی هستید. مرحوم ایت بدنبال افشای مفسدین بود و شما بدنبال ریشه کن کردن مفسدین!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار