کد خبر: 960523
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۵
سلسله اتفاقاتی که در جزیره کوچک هنگ‌کنگ در حال وقوع است نشان از همکاری سازمان‌های اطلاعاتی غربی به رهبری امریکا و بهره‌گیری از توان شبکه‌های اجتماعی برای هماهنگ‌سازی و تحریک غربگرایان علیه دولت نیمه خودمختار این جزیره دارد و در واقع باید آن را تلاشی در راستای مواجهه امریکا و چین از طریق به چالش کشیدن سیاست یک حکومت دو دولت چین ارزیابی کرد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سازمان‌دهی اعتراضات چین‌ستیزانه در هنگ‌کنگ که با پوشش و حملایت رسانه‌ای غرب همراه است، ازطریق شبکه اجتماعی تلگرام سازماندهی می‌شود. این در حالی است که دونالد ترامپ هم در اظهارات اخیر خود ضمن ابراز نگرانی در این باره به صحبت‌هایش با همتای چینی در این زمینه اشاره کرد. در مقابل یکی از روزنامه‌های چینی خواستار اعمال سیاست تحمل صفر در برابر معترضانی شد که این روز‌ها آنقدر جسور شده‌اند که به ساختمان پارلمان حمله و آن را به طور موقت اشغال کرده‌اند.
شبکه بی‌بی‌سی در گزارشی درباره سازماندهی و برگزاری اعتراضات در هنگ‌کنگ نوشت: در لپ‌تاپ و تلفن‌های همراه معترضان هنگ‌کنگی اپلیکیشن‌های پیام‌رسان تلگرام دیده می‌شود که داخل آن چندین گروه و کانال تلگرامی و انجمن‌های آنلاین وجود دارد. به عنوان مثال در گوشه‌ای از تظاهرات در کنار یک ساختمان فردی با نام مستعار «تونی» نشسته است که در حال رصد و نظارت بر کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی مربوط به اعتراضات است. سازمان‌دهندگان اعتراضات می‌گویند افرادی مثل تونی صد‌ها گروه تلگرامی را اداره می‌کنند که در حال تقویت اعتراضات هنگ‌کنگ به یک کمپین نافرمانی مدنی است. آن‌ها می‌گویند که بیش از ۲ میلیون نفر در این اعتراضات طی هفته‌های اخیر شرکت کرده‌اند تا مخالفت خود را با طرح پیشنهادی استرداد مجرمین در هنگ‌کنگ نشان دهند.
به نوشته بی‌بی‌سی بسیاری از فراخوان‌ها برای اعتراضات به صورت ناشناس روی کانال‌ها و چت‌های گروهی روی پیام‌رسان‌های رمزگذاری شده منتشر می‌شود. برخی از این گروه‌های تلگرامی بیش از ۷۰ هزار عضو دارند که یک درصد جمعیت ۷ میلیون نفری هنگ‌کنگ را شامل می‌شود. برخی از این کانال‌ها روایت‌های دست اول از گزارش‌های مربوط به اعتراضات را پوشش می‌دهند. معترضان می‌گویند که هماهنگی‌های آنلاین روش راحت‌تری برای انتشار اطلاعات است و چت‌های گروهی نیز تصمیم‌گیری حرکت بعدی در طول اعتراضات یک روز را میسر می‌کند.
یکی از معترضان می‌گوید که علت استفاده از نظرسنجی‌های تلگرامی برای تصمیم‌گیری این است که شما می‌توانید به صورت ناشناس رأی بدهید و از اتهامات در امان بمانید. به عنوان مثال در روز ۲۱ ژوئن نزدیک به ۴ هزار نفر در یک گروه تلگرامی به اینکه آیا به اعتراض‌ها در مقابل مقر پلیس ادامه دهند یا آنجا را ترک کنند و به خانه برگردند نظرسنجی کرده‌اند.
علاو بر تلگرام، معترضان پوستر‌ها و بنر‌های خود را در حمایت از اعتراضات از طریق آیفون و آی‌پد با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. هفته جاری یک گروه ناشناس با فعالیت در اینترنت بیش از ۵۰۰ هزار دلار کمک مالی جمع کرد تا در روزنامه‌های خارجی در حمایت از اعتراضات و مطرح کردن موضوع اعتراض‌های هنگ‌کنگ در نشست رهبران گروه ۲۰ تبلیغ کنند.
پیش از این دولت چین درباره مداخله عوامل خارجی در اعتراضات هنگ‌کنگ هشدار داد و به ویژه انگشت اتهام را به سمت امریکا گرفت.
از اواسط ماه خرداد، شهروندان هنگ‌کنگی در اعتراض به تصویب لایحه‌ای در پارلمان دست به اعتراض زده‌اند. این لایحه اجازه استرداد مجرمین به چین را میسر می‌کند، اما به‌گفته معترضان موجب به خطر افتادن استقلال هنگ‌کنگ خواهد شد. اعتراضات در حالی ادامه دارد که دولت هنگ‌کنگ تصویب طرح مورد اعتراض را به صورت نامحدود به حالت تعلیق درآورده و از معترضان بابت برخی رفتار‌های پلیس عذرخواهی کرده است، با این وجود اعتراض‌ها به طرز مشکوکی همچنان ادامه دارد.
روز دوشنبه تنش‌ها و درگیری‌ها آنقدر شدید شد که معترضان با شکستن شیشه‌های پارلمان این کشور موفق شدند چند ساعتی ساختمان پارلمان را به اشغال خود درآورند. هنگ‌کنگ هفته‌هاست در اعتراض به لایحه استرداد مظنونان به چین شاهد تظاهرات و اعتراضات گسترده است. اما روز دو شنبه در بیست و دومین سالگرد تحویل اداره این دولتشهر به چین جوانان خشمگین و معترض وارد ساختمان شورای قانونگذاری شدند و اقدام به نصب پرچم دوران استعمار انگلیس در این ساختمان کردند و فریاد «هنگ‌کنگ، چین نیست» را سر دادند. واکنش رسانه‌های چین به این رخداد‌ها بسیار تند بود، روزنامه خلق متعلق به حزب کمونیست چین در سرمقاله خود نوشت: معترضان بی‌اعتنایی کامل خود را به اجرای قوانین و مقررات نشان دادند. جامعه چین تمام و کمال آگاه است که یک سیاست تحمل صفر تنها التیام‌بخش چنین رفتار مخربی است. بدون این سیاست، ما شاهد باز شدن جعبه پاندورا هستیم که به خشونت بیشتر منجر می‌شود.
تلویزیون دولتی چین نیز گزارش داد که پکن اقدامات خشونت آمیز از سوی برخی از معترضان در هنگ‌کنگ را «چالشی آشکار» برای فرمول یک کشور، دو سیستم می‌داند که دولتشهر مذکور بر اساس آن اداره می‌شود.
روزنامه چاینا دیلی نیز بر اولویت سیستم یک کشوری، دو سیستمی در هنگ‌کنگ مجدداً تأکید کرد و نوشت: این دولتشهر بخش جدا نشدنی از چین است و امور آن تنها به چین مربوط است. تنها راه برای ثبات رشد اقتصادی و حفظ وضعیت موجود این منطقه خاص، هماهنگی بیشتر با تحولات چین است.

ناراحتی ترامپ!
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه اعلام کرد که در دیدار با «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در خصوص اعتراضات هنگ‌کنگ گفتگو کرده است. بنا به گزارش روزنامه «ساوث چینا مورنینگ‌پست»، ترامپ در جمع خبرنگاران ضمن ابراز امیدواری برای حل مسئله هنگ‌کنگ گفت: «من به ندرت شاهد اعتراضات اینچنینی بوده‌ام. مشاهده چنین چیزی ناراحت‌کننده است.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار