کد خبر: 954187
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳
رئیس انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی اعلام کرده که بعد از افزایش قیمت‌ها شاهد این هستیم که آپارتمانی که سال گذشته متری ۴ میلیون تومان قیمت داشت حالا متری ۱۲ میلیون تومان قیمت دارد.
جوان آنلاین: مسکن حوزه‌ای است که به نوعی می‌تواند به اقتصاد تحرک بخشیده و با توجه به ارتباط پسین و پیشین خود با صنعت‌های دیگر می‌تواند بخش زیادی از صنایع را فعال کرده و افراد را به سر کار بیاورد.

اما بخش مسکن چند سالی است که با مشکلات زیادی روبه‌رو است از حدود سال ۹۲ روند رکود در بخش مسکن ایجاد شده و سال گذشته با به وجود آمدن التهابات اقتصادی قیمت‌ها افزایش چند برابری داشت و با کاهش قدرت خرید مردم بازار به حالت رکود تورمی درآمد که البته فعالان این بخش را تحت تأثیر زیادی قرار داد و فعالیت بخش مسکن در خراسان رضوی هنوز نیز در این حوزه با مشکلاتی مواجه هستند.

محمود پژوم با اشاره به افزایش میزان تسهیلات ویژه مسکن می‌گوید: با اینکه تسهیلات مسکن افزایش یافته و درصدی را به آن اضافه کرده‌اند هنوز فاصله آن با تورمی که رخ داده و میزانی که برای خرید مسکن نیاز است بسیار بالا بوده و تعداد زیادی از مردم نمی‌توانند با این وام خانه‌دار شوند.

وی ادامه می‌دهد: در نظر بگیرید اگر فردی سال گذشته قصد خرید یک آپارتمان با قیمت به عنوان مثال حدود متری ۴ میلیون تومان را داشت برای یک آپارتمان ۱۰۰ متری باید ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت می‌کرد، اما حالا قیمت همان آپارتمان به متری ۱۲ میلیون تومان رسیده و ۳ برابر شده؛ حال در نظر بگیرید که فرد سال گذشته می‌توانست ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرد و با ۳۰۰ میلیون تومان هم آورده خود خانه را خریداری کند.

رئیس انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی تأکید می‌کند: حالا اگر این میزان وام ۳ برابر شده باشد که چنین اتفاقی رخ نداده و فرد بخواهد همان آپارتمان را بخرد ۳۰۰ میلیون تومان وام می‌گیرد و باز هم باید ۹۰۰ میلیون تومان آورده داشته باشد و طبیعی است که تهیه این میزان برای افراد طقه متوسط اصلا آسان نباشد به عبارت دیگر در برابر افزایش قیمت آپارتمان و واحد‌های مسکونی مقدار وام اصلا نمی‌تواند کمک دهنده و اثربخش باشد.

پژوم با بیان اینکه باوضعیت کنونی فشار بر روی خانواده‌های طبقه متوسط و کم‌درآمد بسیار بالا است، خاطرنشان می‌کند: اعتقاد ما این است که اگر قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند تسهیلات نیز باید به همان میزان افزایش قیمت، بیشتر شود تا خانواده‌ها بتوانند خرید مسکن داشته باشند.

وی می‌افزاید: اعتقاد ما بر این است که تعداد زیادی از مردم از اعداد و ارقام چند میلیاردی برای خرید مسکن استفاده نمی‌کنند و اگر هم استفاده داشته باشند این نوع از ساختمان‌ها تأثیری در بازار مسکن ندارد؛ اما برای دهک‌های پایین تورم و افزایش قیمت ساختمان‌ها کاملا تأثیرگذار بوده و چیزی که کاملا معلوم است این است که میزان تسهیلاتی که هم اکنون در نظر گرفته می‌شود به هیچ عنوان کافی نیست.

رئیس انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی عنوان می‌کند: برای ساخته شدن یک ساختمان سرمایه‌گذار زمینی را به قیمت روز می‌خرد و مصالح ساختمانی را نیز به قیمت روز می‌خرد که نمی‌توان اصلا گفت که چند برابر افزایش یافته و قیمت‌ها بسیار متغیر است؛ با افزایش سایر هزینه‌ها مانند دستمزد مهندسان، کارگران، هزینه پروانه، پول زمین و سایر موارد همراه با تورم، هزینه تمام شده ساختمان بالا می‌رود.

پژوم ابراز می‌کند: حال که قیمت تمام شده ساختمان بالا رفته و با توجه به اینکه خواب سرمایه داشته و علاوه بر آن فرد دوباره قصد سرمایه‌گذاری و شروع ساخت و ساز دارد؛ طبیعی است که بین ۲۰ تا ۳۰ درصد سود را علاوه بر قیمت تمام شده برای خود در نظر بگیرد.

وی ادامه می‌دهد: در واقع در مراحل ساخت ساحتمان خواه یا ناخواه تورم موجود در کشور نیز دخیل می‌شود این ذهنیت اشتباه است که در این میان با بالارفتن قیمت‌ها انبوه‌سازان سود می‌برند باید گفت: خیر؛ اگر انبوه‌ساز بتواند واحد‌های ساخته شده خود را با قیمتی متناسب به بازار عرضه کند که مردم نیز بتوانند خرید داشته باشد برای سرمایه‌گذاری‌های بعدی راحت‌تر است و زودتر می‌تواند فعالیت خود را دوباره از سر بگیرد.

رئیس انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی با تأکید بر اینکه دارایی انبوه‌ساز هم مانند همه مردم به یک سوم تقلیل پیدا کرده است، خاطرنشان می‌کند: در نتیجه تصور اینکه انبوه‌سازان و سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن از این وضعیت سود بسیار زیادی می‌برند اصلا درست نیست و ما با آن کاملا مخالفیم.

پژوم با بیان اینکه انبوه‌سازان امید این را دارند که اوضاع و احوال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دست به دست هم بدهند و وضعیت آرامی به وجود بیاید، اظهار می‌کند:، اما در بخش مسکن باید در کمترین حالت توقع افزایش ۲۵ درصدی قیمت را داشته باشیم به این علت که اگر هیچ تورمی وجود نداشته باشد و همه قیمت‌ها ثابت شود انبوه‌ساز تنها باید بین ۱۸ تا ۲۰ درصد سود تسهیلات مسکن را پرداخت کند و بنابراین این میزان افزایش را انتظار داریم.

وی عنوان می‌کند:، اما اگر اتفاق دیگری رخ بدهد و موضوعاتی مانند تحریم‌ها در این حوزه تأثیر بگذارد افزایش قیمت اجتناب ناپذیر است؛ اما در این میان باید در نظر گرفت که جو روانی نیز بر روی بازار تأثیرات بسیار زیادی می‌گذارد و می‌تواند دوباره تورم افسارگسیخته‌ای را در قیمت مسکن ایجاد کند که این موضوع نه به نفع سرمایه‌گذار است و نه به نفع مصرف کننده و هر ۲ متضرر می‌شوند.

رئیس انجمن انبوه‌سازان خراسان رضوی تأکید می‌کند: برای اصلاح این مسئله موضوعات بسیار کلانی باید مورد نظر قرار بگیرد و مسائل کلان مملکتی، تحریم‌ها و سایر مواردی از این دست که اغلب به موضوعات سیاسی ارتباط دارند در حوزه مسکن تأثیر بسیار زیادی دارد به همین علت رفع این مشکلات از حدود اختیارات فعالان بخش خصوصی خارج است.

پژوم خاطرنشان می‌کند: با تمام مسائلی که در پیش داریم همه ما به عنوان فعالان حوزه ساختمان نهایت تلاش را داریم که بتوانیم اشتغال را به هر شکل که شده حفظ کنیم تا افرادی که در مجموعه ما کار می‌کنند بیکار نشوند و به هر ترتیبی شده فعالیت اقتصادی را ادامه دهیم چراکه این اعتقاد وجود دارد اگر همه ناامید شده و از صحنه کنار برویم مشکلات بیشتری گریبان مردم را می‌گیرد.

وی تصریح می‌کند: ما تلاش می‌کنیم، اما بیش از تلاشی که بخش خصوصی انجام می‌دهد حمایت و توجه دولت‌مردان مورد نیاز است؛ ما در فضای بروکراسی اداری مشکلات زیادی داریم و هنوز برای گرفتن یک مجوز باید دوندگی‌های زیادی انجام دهیم؛ فساد اداری بیداد می‌کند و مردم از این مسئله بسیار گله‌مند هستند و باید در تمام این زمینه‌ها حرکت‌های جهادی انجام شود تا مردم از آرامش نسبی برخوردار شوند؛ به ویژه اینکه مسکن یکی از خواسته‌های اساسی جوانان برای تشکیل خانواده و ازدواج است و باید به آن برنامه‌های توسعه‌گرانه‌ای در نظر گرفت.
منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار