
شمارش معکوس براي جام جهاني فوتبال آغاز شده و کمتر از شش ماه ديگر همه نگاهها متوجه روسيه خواهد بود. با توجه به فاصله محدودي كه تا آغاز جام جهاني 2018 مانده، کارلوس کرش برنامههايش براي حضور آبرومندانه در روسيه را رسانهاي کرده است، برنامهاي که جدا از بازيها و اردوهاي تدارکاتي، اجرايي شدن برخي از بندهاي آن به تعامل مستقيم باشگاهها و تيم ملي نياز دارد. با اين حال در شرايطي که هنوز برنامههاي تيم ملي براي جام جهاني به صورت رسمي اجرايي نشده، اما برخي مربيان ليگ برتري نسبت به بخشي از اين برنامه که تشکيل اردوهاي 24 ساعته مليپوشان پس از پايان هر هفته ليگ است، واکنش نشان دادهاند تا مشکلات باشگاهها و تيم ملي همچنان ادامه داشته باشد، مسئلهاي که نميتواند خبر خوبي براي فوتبال کشورمان در اين فاصله زماني كوتاه تا جام جهاني باشد.
البته در شش سالي که از حضور سرمربي پرتغالي روي نيمکت تيم ملي کشورمان ميگذرد، بيشتر مواقع رابطه ليگ و تيم ملي شکرآب بوده و در برخي اوقات نيز با بالا گرفتن اختلافات، عملاً مربيان ليگ و کرش در مقابل يکديگر قرار گرفتهاند. با اين حال در سال پيشروي جام جهاني و موقعيت زماني حساس کنوني، نکتهاي که بيشتر از هميشه بايد مورد توجه مهدي تاج و مسئولان فدراسيون قرار گيرد، نزديک کردن باشگاهها و تيم ملي است، مسئلهاي که ميتواند نقش زيادي در عملکرد تيم ملي فوتبال در جام جهاني آينده داشته باشد.
در چنين شرايطي اولين قدمي که بايد مهدي تاج بردارد، برقراري تعامل بين کارلوس کرش و مربيان باشگاههاست. بديهي است که با استارت رسمي تيم ملي براي جام جهاني طبق برنامهاي که کرش به فدراسيون ارائه کرده است، ديگر زماني براي هماهنگي بين ليگ و تيم ملي باقي نميماند و با توجه به اهميت زمان موجود براي آمادهسازي تيم ملي فوتبال، صرف انرژي براي حل اختلافات قطعاً روند برنامههاي کرش و شاگردانش را دچار مشکل ميكند و انرژي و توان آنها را ميگيرد.
يادآوري دعواها و کشمکشهاي سالهاي گذشته تيم ملي و باشگاهها، به خوبي بيانگر اين است که با توجه به هزينههايي که فوتبال ملي و البته باشگاهي کشورمان نسبت به اين مسئله متحمل شده، عزم جدي فدراسيون براي عدم تکرار آن ضروري است. به هر حال در فرصت باقي مانده تا شروع جام جهاني، تمام تمرکز کرش و مليپوشان بايد روي آمادگي براي انجام بازيهاي قابل قبول مقابل حريفان قدرتمندشان باشد و ديگر نبايد اتفاقاتي مانند مصاحبههاي کرش و مربيان باشگاهها عليه يکديگر و خط و نشانهايشان براي هم که در برخي موارد به لغو اردوهاي تيم ملي و در مواقعي هم به ضربه خوردن باشگاهها منجر شد، تکرار شود. در چنين شرايطي برنامهريزي فدراسيون براي پايان دادن به اختلافات ليگ و تيم ملي بايد يکي از اولويتهاي مهدي تاج باشد. در اين راه برگزاري جلسه همانديشي مربيان ليگ و سرمربي تيم ملي که از وعدههاي چندين ساله مسئولان فدراسيون فوتبال است بايد از بايگاني خارج و نسبت به تشکيل اين جلسه با حضور دو طرف اقدام شود، چراکه دود تأخير در جمع کردن کرش و مربيان ليگ زير يک سقف و رفع و رجوع اختلافات هم به چشم تيم ملي و هم به چشم ليگ خواهد رفت.
بهرغم اينكه بيشتر ترکيب تيم ملي کشورمان را لژيونرهاي خارج از کشور تشکيل ميدهند، اما نميتوان از نقش سازنده ليگ در ساختن يک تيم ملي مقتدر گذشت، به همين خاطر تعامل بين اين دو از ضرورياتي است که تيم ملي قدرتمندتري را راهي روسيه ميکند و در طرف مقابل هم به احياي باشگاهها و بالا رفتن سطح تيمهاي ليگ برتري کمک ميکند. در همين راستا برگزاري جلسه همانديشي و رودررويي مربيان باشگاهها و کرش ميتواند خيلي از سوءتفاهمات را برطرف کند. قطعاً هم کرش و هم مربيان ليگ نسبت به عملکرد يکديگر انتقاداتي دارند و اين مسئله زمينهساز اختلافات و فاصله افتادن بين تيم ملي و ليگ شده است. در چنين وضعيتي بيان انتقادات و نقطهنظرهايي که کرش و مربيان تيمهاي ليگ به يکديگر دارند، بدون يك نگاه از بالا به پايين در جلسهاي رودررو، به کاهش اختلاف و بهبود فضاي فوتبال ملي و باشگاهي کمک خواهد کرد.
رفع سوءتفاهمات و تنشهايي که منجر به همراهي و همگامي تيم ملي و باشگاهها در کنار يکديگر در راه جام جهاني 2018 ميشود، زمينه موفقيت بيشتر مليپوشان را در روسيه فراهم ميكند، موفقيتي که هم کرش و هم باشگاهها در آن سهيم خواهند بود.