کد خبر: 883249
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۸
دبورا يانگ «نفس» را تحسين کرد
دبورا يانگ، منتقد سرشناس سينمايي نشريه ورايتي در نقدي مثبت، «نفس» نماينده ايران در اسکار نودم را «فيلم ايراني به ياد ماندني درباره کودکي» توصيف کرد.
«نفس» به کارگرداني نرگس آبيار نماينده ايران در نودمين دوره اسکار است. دبورا يانگ، منتقد سرشناس سينما در توصيف تازه‌ترين اثر نرگس آبيار مي‌نويسد: «نرگس آبيار در فيلمي پرپيچ و تاب و در عين حال گيرا، دنياي خيالي دختري ۹ ساله را عالي به تصوير مي‌کشد.» يانگ فيلم «نفس» را در رديف ساخته‌هاي بزرگان سينماي ايران درباره کودکي مي‌داند. او در اين باره ادامه مي‌دهد: «فيلم در رديف فيلم‌هاي خاطره‌انگيز ايراني از استاداني چون کيارستمي، نادري، مجيدي و پناهي درباره کودکي جاي خود را باز مي‌کند. البته اينجا ديدگاه پربصيرت کارگرداني زن در کنار بازي درخشان ساره نورموسوي امتياز اضافه‌اي براي فيلم محسوب مي‌شود.»
نماينده ايران در نودمين دوره اسکار بهترين فيلم غيرانگليسي‌زبان در جشنواره «شب‌هاي سياه تالين» و جشنواره فيلم زنان ونکور جايزه بهترين کارگرداني را از آن خود کرده است. منتقد ورايتي درباره موضوع فيلم هم مي‌نويسد: «گرچه موضوع فيلم کودکي است، اما تنها تماشاگران بزرگسال قادر به درک شکاف ميان آنچه بهار مي‌فهمد و بي‌رحمي دنيا هستند.» يکي از نکاتي که توجه يانگ را به خود جلب کرده، انيميشن‌هاي ساده به کار رفته در «نفس» است. او در اين باره اضافه مي‌كند: «استفاده از انيميشن‌هاي ساده در کنار فيلمبرداري و بازي‌هاي واقع‌بين، حس اواخر حکومت شاه، انقلاب اسلامي و جنگ ويرانگر ايران و عراق را منتقل مي‌کند.» به نظر يانگ فيلمبرداري ساعد نيک‌ذات نيز از ديگر نقاط قوت اين فيلم است: «فيلمبرداري مدرن و پرشور ساعد نيک‌ذات دنيا را با آزادي سحرآميز ديدگان کودک باز تفسير مي‌کند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار