کد خبر: 883042
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۱
دولت سوریه به بیانیه معارضان خارج‌نشین سوری که در پایان نشست خود در ریاض صادر کردند، اعتراض کرده و می‌گوید در نشست ژنو شرکت نمی‌کند.
دولت سوریه به بیانیه معارضان خارج‌نشین سوری که در پایان نشست خود در ریاض صادر کردند، اعتراض کرده و می‌گوید در نشست ژنو شرکت نمی‌کند. معارضان به بركناری بشار اسد از قدرت به عنوان پیش‌شرط اصرار دارند كه دمشق آن را رد كرده است. 

در شرایطی كه قرار است دور هشتم گفت‌وگوهای دیپلماتیك بین دولت سوریه و معارضان امروز (سه‌شنبه) در شهر ژنو سوئیس برگزار شود اما مقامات دمشق دیروز اعلام كردند كه هیئت سوری در این مذاكرات شركت نمی‌كند. روزنامه الوطن سوریه دیروز به نقل از منابع دیپلماتیک در ژنو نوشت:« دمشق پس از بررسی دقیق بیانیه نشست مخالفان در ژنو و تفسیر انحرافی از قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد، درباره ترکیب شرکت‌کنندگان در گفت‌وگوهای ژنو8 اعلام ناخرسندی کرده است.» ‌

این منابع اظهار داشتند: «این موضع دمشق به اطلاع رمزی عزالدین، معاون فرستاده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه رسانده شده است.» ‌روزنامه الوطن به نقل از منابع دیپلماتیک اعلام کرد که دمشق، بیانیه نشست ریاض 2 را بازگشت به خانه اول می‌داند به‌ویژه اینکه پیش‌شرط‌‌‌هایی مانند گذاشتن سقف زمانی برای رفتن بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از قدرت و آغاز دوره انتقالی مطرح شده است. سوریه معتقد است كه ترکیب مخالفان در هیئت مذاکره‌کننده در ژنو متوازن نیست و جایی برای مخالفان داخلی و دیگر مخالفان تأثیرگذار پیش‌بینی نشده است. شروط مخالفان برای بركناری اسد از قدرت در حالی است كه در ماه‌های اخیر مقامات عربستان و امریكا به گروه‌های مخالف سوریه تأكید كرده بودند كه از این شرط خودداری كنند و ماندن اسد در قدرت را در دوره انتقالی بپذیرند. روسیه و ایران نیز بار‌‌‌ها مخالفت خود را با پیش‌شرط بركناری اسد اعلام كرده‌اند. 

از سوی دیگر، جبهه دموکراتیک سوریه که گروهی از مخالفان داخلی هستند نیز در بیانیه‌ای نسبت به نتایج نشست ریاض اعتراض و اعلام کردند که گروه‌های مختلف را از مشارکت در روند سیاسی محروم می‌کند. این گروه اضافه کردند که شرکت هیئت مخالفان با ترکیب کنونی می‌تواند به تسلط و تکروی گروه مخالفان ریاض‌نشین در مذاکرات منجر شود. کنفرانس ریاض2 از اول آذرماه به مدت دو روز با حضور بخشی از مخالفان سوری در پایتخت عربستان برگزار شد و نمایندگان مخالف برای حضور در گفت‌وگوهای صلح در ژنو تعیین شدند. هیئت جدید مذاکره‌کنندگان مخالف سوری 50 عضو دارد که متشکل از گروه‌های مختلف مخالف است و مخالفان تحت حمایت مسکو و قاهره را نیز شامل می‌شود. نمایندگان معارضان سوری در نشست ریاض نصر الحریری را به عنوان رئیس هیئت مذاکره‌کننده در مذاکرات ژنو انتخاب کردند. پس از مذاكرات ژنو، گفت‌وگوهای ملی گروه‌های سوری در دوم دسامبر در سوچی روسیه برگزار خواهد شد. 
   
تهدید اسرائیل علیه سوریه

همزمان با پیروزی نیروهای مقاومت در سوریه و افزایش نفوذ ایران در منطقه، رژیم صهیونیستی دولت سوریه را تهدید به مداخله كرده است. تلویریون رژیم صهیونیستی روز دو‌‌‌شنبه گزارش داد:« رژیم صهیونیستی در پیامی به بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه تهدید کرده اگر دمشق اجازه ادامه حضور نظامی ایران در اراضی خود را بدهد در خطر خواهد بود.» ‌بنا به ادعای این شبکه تلویزیونی پیام تهدید‌‌آمیز رژیم صهیونیستی توسط یک طرف سوم به اسد ابلاغ شده است. این شبکه نام طرف سوم را فاش نکرد و تنها اعلام کرد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در این پیام به اسد تأکید کرده که اجازه تمرکز نظامی ایران در سوریه و یا ایجاد پایگاه در این کشور، اسرائیل را به تغییر سیاست‌هایش در عدم مداخله در سوریه و ورود به جنگ داخلی سوریه وا می‌دارد. پیش از این بار‌‌‌ها نتانیاهو اعلام کرده بود اسرائیل اجازه حضور نظامی ایران در سوریه را نمی‌دهد. آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل نیز پیش‌تر هشدار داده بود رژیم صهیونیستی حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نمی‌کند و از خود و منافعش دفاع می‌کند.  
   
امریكا سلاح كرد‌‌‌ها را جمع‌آوری می‌كند!

در شرایطی كه امریكا در دو سال گذشته نیروهای دموكراتیك سوریه (كردها) را به مدرن‌‌‌‌ترین سلاح‌‌‌ها مجهز كرده است اما محمد شمشک، معاون نخست‌وزیر ترکیه روز دو‌‌‌شنبه اعلام کرد كه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا به رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه قول داده پس از پایان نبرد با داعش، سلاح کُرد‌‌‌ها در سوریه را جمع‌آوری خواهد کرد. بر اساس گزارش اسکای نیوز، محمد شمشک اعلام کرد:« اگر واشنگتن به وعده خود در توقف حمایت نظامی از کردهای سوریه عمل نکند، جهان را فریب داده است.»

تیرماه امسال جیمز متیس، وزیر دفاع امریکا در نامه‌ای به فکری ایشیک همتای ترک خود گفته بود امریکا درباره همکاری واشنگتن با کردهای سوریه نگرانی‌های دولت ترکیه را مد نظر قرار می‌دهد. تركیه بار‌‌‌ها نگرانی خود را از تجهیز كرد‌‌‌ها به سلاح‌های امریكایی ابراز كرده است ولی واشنگتن به بهانه مبارزه با داعش، انواع سلاح‌‌‌ها را در اختیار كرد‌‌‌ها قرار داده است تا بتواند بخش‌‌‌هایی از شمال سوریه را تصرف كرده و در دوران پساداعش از نفوذ كرد‌‌‌ها برای امتیاز‌گیری از دولت سوریه استفاده كند؛ چیزی كه مقامات امریكایی اخیراً به این مسئله اعتراف كرده‌اند و گفته‌اند كه امریكا از تشكیل دولت مستقل در این منطقه حمایت می‌كند. وعده ترامپ برای جمع‌آوری سلاح كردها، در حالی است كه دو روز پیش مقامات واشنگتن اعلام كردند كه بیش از 2هزار نیروی امریكایی پس از نابودی داعش نیز در شمال سوریه یعنی جایی كه كرد‌‌‌ها آن را تصرف كرده‌اند، باقی خواهند ماند. 
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار