کد خبر: 864052
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۹
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی:
نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: اگر تا ۱۰ سال آینده وضعیت دریاچه ارومیه ادامه پیدا کند، مناطق وسیعی از آذربایجان شرقی و بخشی از استان‌های آذربایحان غربی و زنجان باید تخلیه شوند.
حجت‌الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم در دیدار اعضای شورای استانی فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه با وی اشاره به اشراف خود به حساسیت موضوع و شرکت در جلسات متعدد در این خصوص، اظهار داشت: آقای کلانتری، دبیر ستاد ملی احیای دریاچه اذعان داشت که اگر تا ۱۰ سال آینده این وضعیت ادامه پیدا کند، مناطق وسیعی از آذربایجان‌شرقی و بخشی از استان‌های آذربایحان‌غربی و زنجان باید تخلیه شوند.

وی حفر چاه‌های غیرمجاز و وجود لجن‌های خشکیده در اطراف دریاچه ارومیه را خطر بزرگی عنوان کرد و افزود: نقش ائمه جمعه در اطلاع رسانی به مردم مهم است و حتما اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی به نقش مهم صدا و سیما در فرهنگ سازی مصرف بهینه آب اشاره کرده و گفت: وظیفه صدا و سیما در رابطه با این موضوع بیشتر از سایر دستگاه‌ها احساس می‌شود.

وی تاکید کرد: باید به مسؤولان دولتی جهت تامین اعتبارات لازم، فشار منطقی بیاوریم چرا که احیای دریاچه ارومیه پروژه کوچکی نیست.

امام جمعه تبریز به نقش ویژه نمایندگان استان در مجلس در این موضوع تاکید و تصریح کرد: نمایندگان مجلس پیگیری این موضوع را وظیفه اصلی خود بدانند همچنین این مسئله باید جز اولویت‌های کاری تمام مسؤولان استان باشد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی در این دیدار با اشاره به تشکیل ستاد ملی احیای دریاچه با دستور رئیس جمهور گفت: این ستاد با دانشگاه‌ها و مراکز غیردولتی جهت ارائه راهکارهای علمی احیای دریاچه ارتباط داشته و در استان نیز در خصوص فرهنگ‌سازی اقداماتی انجام گرفته شده است.

محمدصادق پورمهدی با با بیان اینکه سهم آذربایجان شرقی در تامین آب دریاچه ارومیه ۱۰ درصد است، افزود: این در حالی است که در صورت خشک شدن دریاچه، سهم آذربایجان‌شرقی از تبعات ناشی از آن ۹۰ درصد خواهد بود.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته عملیات تثبیت آب دریاچه انجام شده اما به دلیل مشکلات مالی دولت، تنها ۳۰ درصد بودجه مصوب برای این کار تخصیص داده شده است.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی از ائمه جمعه، روحانیون و وعاظ استان خواست در منابر، خطابه‌ها و تریبون‌های نماز جمعه، هشدارهای لازم را به مردم در خصوص استفاده بهینه از نعمت آب ارائه کنند.

نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز با اشاره به راهکارهای علمی متعدد از سوی دانشگاهیان برای احیای این دریاچه گفت: مطالعات لازم بعد از جمع‌آوری راهکارها صورت گرفته و در مواقع لزوم حتی از کارشناسان خارجی نیز استفاده شده است.

خلیل ساعی ضمن تاکید بر تدوین نقشه راه برای احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۶ مصوبه نسبت به احیای دریاچه ارومیه توسط دولت اجرا شده است.

وی با اشاره به عوامل خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: تغییرات اقلیمی و استمرار خشکسالی، برداشت بیش از حد از رودخانه‌ها و مصارف نامناسب کشاورزی از علل مهم این معضل است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها