کد خبر: 860251
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
اولين موشک قاره‌پيماي کره‌ شمالي با موفقيت آزمايش شد، هرچند روس‌ها آن را موشک ميانبرد خواندند...
اولين موشک قاره‌پيماي کره‌ شمالي با موفقيت آزمايش شد، هرچند روس‌ها آن را موشک ميانبرد خواندند و وزارت دفاع روسيه اعلام کرد آزمايش موشکي کره شمالي تهديدي براي روسيه نبود، اما در امريکا دونالد ترامپ با دو توئيت هم زباني تمسخر و هم تهديد‌آميز عليه مقامات کره شمالي در پيش گرفت و چيني‌ها هم از کره شمالي خواستند به نقض قطعنامه‌هاي شوراي امنيت پايان دهد.
 
تلويزيون کره شمالي روز سه‌شنبه اعلام کرد اين کشور موفق به آزمايش اولين موشک بالستيک قاره‌پيماي خود موسوم به «هوآسونگ- 14» شده است.  وزارت دفاع ژاپن روز سه‌شنبه اعلام کرد، موشک بالستيک ميان‌برد شليک‌شده توسط کره شمالي «تا حد زيادي» از ارتفاع 2 هزار و 500 کيلومتر بالا رفته است.  به گزارش رويترز، دولت‌هاي کره جنوبي و ژاپن اعلام کرده‌اند اين موشک پيش از سقوط در «منطقه انحصاري اقتصادي» ژاپن، مسافتي برابر با 930 کيلومتر را پيموده است.
 
ژاپن، به شدت پرتاب اين موشک توسط کره شمالي را محکوم کرده و آن را نقض آشکار قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد خوانده است.  شبکه ان‌اچ‌کي ژاپن نيز گزارش داد، وزارت دفاع اين کشور با صدور بيانيه‌اي ضمن اعلام خبر آزمايش موشکي کره شمالي، به اين موضوع اشاره کرده که احتمال دارد اين موشک در آب‌هاي منطقه ويژه اقتصادي ژاپن سقوط کند. ژاپن به همين دليل به کشتي‌هاي حاضر در اين منطقه درباره احتمال اصابت موشک کره شمالي هشدار داده است.  اين جديدترين آزمايش موشکي کره شمالي بوده که زمان اندکي پس از گفت‌وگوي دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امريکا با شينزو آبه، نخست‌وزير ژاپن، درباره آزمايش‌هاي موشکي پيونگ‌يانگ انجام شده است.
  
واکنش‌ها
گنگ شائونگ، سخنگوي وزارت خارجه چين که به طور سنتي سياست حمايت از کره شمالي را در پيش گرفته  است، در کنفرانس خبري روزانه خود در واکنش به آزمايش موشکي ديروز کره شمالي بر حفظ آرامش طرفين تأکيد کرد.  وي در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل داراي قوانيني واضح درباره آزمايشات موشکي کره شمالي است و چين با هرگونه اقدام برخلاف اين قوانين مخالف است.  ژاپن به عنوان يکي از کشورهايي که همواره هدف تهديد کره شمالي قرار گرفته به شدت آزمايش موشکي اخير اين کشور را محکوم کرد. از سوي ديگر کره جنوبي نيز پس از اين آزمايش موشکي خواستار تشکيل جلسه فوري شوراي امنيت شد.  دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوري امريکا و بزرگ‌ترين متحد کره جنوبي و ژاپن نيز پيش از اين آزمايش موشکي دو پيام توئيتري منتشر کرد و در يکي با لحن تهديد‌آميزي نوشت که بعيد است کره جنوبي و ژاپن بيش از اين بتوانند اين وضع را تحمل کنند. شايد لازم باشد چين يکبار و براي هميشه به اين وضعيت مزخرف پايان دهد. در توئيت دوم ترامپ لحن طنزآلودي را در پيش گرفت و نوشت کره شمالي موشک ديگري را شليک کرده است. آيا اين پسر (رهبر کره شمالي) نمي‌تواند کار بهتري با زندگي خود انجام دهد؟  اما وزارت دفاع روسيه اعلام کرد، رديابي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد که موشک آزمايش شده کره شمالي موشک بالستيک بين‌قاره‌اي نبوده و پيونگ‌يانگ يک موشک ميانبرد آزمايش کرده است.  بنا بر گزارش شبکه «راشاتودي» وزارت دفاع روسيه گفته است که سامانه‌هاي رديابي هشدار سريع روسيه موشک آزمايش شده کره شمالي را ردگيري کرده و آن را براي روسيه خطرناک ندانست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار