نويسنده: بيژن يانچشمه
امسال همچون سالهاي گذشته ياد امام و خاطره رهبر كبير انقلاب را با حضور در حرم مطهرش گرامي ميداريم. بيست و هشتمين سالگرد ارتحال امام دلها باز هم به نوعي بازگوكننده روز وداع امام با ملت را تداعي ميكند. سيل ميليوني وداع كه در تاريخ بشريت بينظير بود، نشان از جايگاه امام خميني (ره) در دلهاي مردم ايران دارد؛ صحنهاي كه تاكنون تكرار نشده است. امام همه چيز ملت بود و هست و حالا 28سال از آن روز ميگذرد.
با مروري بر زندگي اين مرد خدا در مييابيم كه او علاوه بر آنكه يك سياستمدار زبده بود و در رفتار و كردار نيز سرآمد بود، رفتار او با همسر و خانواده و نوههايش كه در گفتار دوستانش و مستند وجود دارد نيز مايه تحليل و تأمل است.
اخلاقمداري امام در خانواده و سادهزيستي او همچنان زبانزد عام و خاص است تا آنجايي كه وقتي به چهره مهربانش مينگريم ميتوان مرد خدا را يافت كه سرآمدي است از پرورشيافتگان مكتب عشق الهي. امام در عين سادهزيستي و كلام سادهاش نفوذ بينظيري بر دوستان و دشمنان داشت تا آنجايي كه بسياري از سرشناسان پس از ملاقات با وي مبهوت رفتار و كردار امام شده و به نقل آن پرداختهاند.
وصيت سياسي و اجتماعي امام نهتنها انقلاب را بيمه كرد، بلكه با رجوع به آن ميتوان مسير پيشرو را بهتر از گذشته طي طريق كرد.
امام خوبيها صفت ديگري است كه براي رهبر كبير انقلاب برگزيده شده و چه خوب صفتي است امام خوبيها ؛ چراكه جهان در برابر اخلاق و خوبيهاي اين بزرگمرد قامت خم كرده است.
بزرگي امام را ميتوان در تمام دوران زندگي اين مرد مبارز و نستوه در برابر سختيها و ستمها، تهمتها و توطئههاي روزگار يافت.
روز وداع ياران با امام دلها هرگز فراموش نخواهد شد و حالا ما ماندهايم با خاطرات و ميراث امامي كه از سادهزيستي به ما درس زندگي آموخت و اگر قرار است راهش را ادامه دهيم بايد سيره رفتاري و كرداري او سرلوحه زندگي مردم قرار گيرد تا از مسير خورشيد زاويه پيدا نكنيم.