کد خبر: 803103
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۵
يكي از مسائلي كه در آستانه شروع المپيك و مراسم افتتاح آن در فضاي رسانه‌اي به خصوص شبكه‌هاي اجتماعي بسيار داغ شده بود لباس ورزشكاران المپيكي بود...
معصومه طاهري
يكي از مسائلي كه در آستانه شروع المپيك و مراسم افتتاح آن در فضاي رسانه‌اي به خصوص شبكه‌هاي اجتماعي بسيار داغ شده بود لباس ورزشكاران المپيكي بود؛ چيزي كه نه فقط در كشور ما بلكه براي تمام كشورها اهميت زيادي دارد، زيرا در آن لحظات كوتاه و حساس نگاه تمام رسانه‌ها معطوف به كاروان‌هاي ورزشي است كه چگونه در مراسم افتتاحيه حضور پيدا مي‌كنند. در اين ميان بيش از همه لباس ورزشكاران ديده مي‌شود، چيزي كه به نوعي معرف فرهنگ و هنر كشورها محسوب مي‌شود.
به همين خاطر با مهندسي فرهنگي و برنامه‌ريزي درست بعضي كشورها در اين لحظه حساس خوش درخشيدند. در اين بين لباس‌هاي كاروان‌ها با طرح‌ها و رنگ‌هاي مختلف جلب‌ توجه مي‌كرد چنانچه در رسانه‌ها لباس كاروان كشورهاي كلمبيا، برزيل، افريقاي جنوبي، بوروندي، باربادوس، بنين، استراليا و جامائيكا به عنوان بهترين لباس‌هاي كاروان ورزشي المپيك معرفي شدند كه داراي جذابيت و خلاقيت بودند.
در حقيقت المپيك ميداني است كه نه فقط در عرصه ورزشي، بلكه در عرصه‌هاي ديگر نيز ظرفيت بالايي دارد و بايد از آن بهره مناسب برد. در اين فضا خيلي‌ها ديده مي‌شوند، يك شو بزرگ بين‌المللي كه براي زمان محدود شايد 20 ثانيه هم بيشتر نيست اما تأثيرگذاري بالايي دارد و كشورهاي شركت‌كننده به دليل نوع پوششي كه دارند ديده مي‌شوند؛ البته نوع پوشش كاروان ايران هم بعد از حرف و حديث‌هاي زيادي كه به همراه داشت شاد، جالب و قابل تقدير بود اما نكته‌اي كه در اين سطور مي‌خواهيم بياوريم اين است كه چه اشكالي داشت اگر لباس ايرانيان در المپيك با نمادهاي ايراني همراه بود تا بتواند اقتصاد و صنايع‌دستي و گردشگري را هم تقويت كند؟!
 ممكن است برخي بگويند اگر قرار بود چنين اتفاقي بيفتد كشورهاي پيشرفته و جهان اول هم اين كار را هم دنبال مي‌كردند و حركت جديدي نيست؛ هرچند برخي كشورهاي پيشرفته نيز لباس‌هايي نه آنچنان كه اين دوستان مي‌گويند پوشيده بودند ولي دو نكته در اين ميان قابل بيان است كه نبايد از آن غافل شد؛ اول اينكه آنها نيازي به معرفي خود ندارند چون نبض رسانه‌هاي اصلي دنيا در اختيار خودشان است و ديگر آن كه هدف مهم گردشگري است كه همان كشورها در رديف بالاترين ميزان پذيرش گردشگر در دنيا هستند. مثلاً در سال 2010 فرانسه سالانه ۹۵/۷۸ميليون نفر، امريكا ۸۸/۶۰ ميليون نفر و... را پذيرا بوده است كه برايشان بسيار سودآور و پررونق است.
اين كشور ماست كه با وجود ظرفيت بالاي گردشگري در حوزه‌هاي مختلف نياز به تكانش اساسي دارد و چه جايي بهتر از چنين فضاهاي بين‌المللي و تأثيرگذار كه مي‌توان به خوبي از آن بهره برد.
در واقع چه خوب بود كه طراحي لباس كاروانيان المپيك با تعامل دوسويه بين سازمان گردشگري و صنايع‌دستي و وزارت ورزش و جوانان تهيه مي‌شد تا در اتفاق مهم افتتاحيه عرض اندامي تأثيرگذار داشته باشند و بتوانند جلوي همه دوربين‌هاي مراسم افتتاحيه كه از نقاط مختلف دنيا حضور داشتند حداقل قدمي براي معرفي بهتر و گسترده‌تر صنايع‌دستي ايران و هنر ايراني بردارند. همين الان طراح لباس‌هاي كاروان المپيك ايران يك رزومه بزرگ در كارنامه خود دارد. يك رزومه بين‌المللي و مهم كه طبيعتاً براي طراح موقعيت خوبي را ايجاد مي‌كند. لذا بايد كمال استفاده را براي معرفي خود آن هم در كوتاه‌ترين زمان برد.
چگونه است كه مسئولان مديران ارشد كشور نمي‌توانند از چنين فرصت‌هاي جهاني براي پيشبرد اقتصادي و فرهنگي بهره ببرند؟! آن هم در زماني كه قرار نيست به منابع زير زميني اكتفا كنيم و مي‌بايست صنايع مهمي چون صنايع دستي را رونق بخشيم؟!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار