کد خبر: 790342
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
رئيس سابق سازمان حج و زيارت:
علي ليالي، رئيس سابق سازمان حج و زيارت در دولت دهم از وجود باند مافيايي فروش فيش‌هاي حج در تهران خبر داد.
محمدصادقي
ليالي كه هم اكنون در سمت معاون مجلس و امور حقوقي جمعيت هلال احمر فعال است، در سال 88 رياست بر سازمان حج و زيارت را بر عهده گرفته و 29 ماه رئيس اين سازمان بود. رئيس سابق سازمان حج و زيارت با اشاره به انتقال اين سازمان به زير مجموعه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و خروج از آن و بازگشت به وزارت ارشاد مي‌گويد: زماني كه سازمان حج و زيارت، زير‌مجموعه سازمان ميراث فرهنگي قرار گرفت با يك موج سنگين انتقادات روبه‌رو شد كه بازخورد منفي در سطوح مختلف در جامعه داشت. اين موضوع آنقدر سنگين بود كه مقام معظم رهبري مكتوب اين تصميم را ملغي كرد و در نهايت سازمان حج و زيارت به همان سبك و سياق بعد از انقلاب به زير‌مجموعه وزارت ارشاد بازگشت.
دوران رياست ليالي بر سازمان حج و زيارت همراه با شايعه دخالت رحيم مشايي و حميد بقايي در انتصاب‌هاي اين سازمان بود كه ليالي اين شايعه‌ها را رد مي‌كند. رئيس سابق حج و زيارت درباره فاجعه منا معتقد است: «حادثه منا آنقدر غم‌انگيز بود كه تمام ملت ايران عزادار شدند و با توجه به اينكه بارها به حج مشرف شدم، تجسم آن بسيار سخت بود.

در واقع عوارض اين حادثه تا دهها سال در حافظه جامعه ما باقي خواهد ماند. در زمان مديريتم تلاش كرديم تا به طرف سعودي‌ها بفهمانيم مسائل حج را از مباحث سياسي بين دو كشور جدا كرد و ما به معقوله حج نگاه سياسي نداريم، اما رفتار سعودي‌ها نشان‌دهنده آن است كه كميت و كيفيت معقوله سياسي را در مسائل حج كاملاً دخالت مي‌دهند.» وي همچنين به موضوع فروش فيش‌هاي حج كه بازار داغي نيز دارد، به وجود مافياي فروش فيش در تهران اشاره مي‌كند و مي‌گويد: مافياي شبكه براي خريد و فروش حج در تهران داشتيم كه شناسايي و دستگير شدند. در واقع نگاه‌ها به اين موضوع متفاوت است، اما با قاطعيت اعلام مي‌كنم كه خريد و فروش فيش حج امكان‌پذير نيست، اما صاحب فيش در واقع مالك بوده و هيچ دستگاهي نمي‌تواند در تصميم‌گيري آن محدوديت ايجاد كند. خريد و فروش فيش حج يك معقوله بسيار سنگين است كه ريشه ۲۵ ساله دارد و از همه مهم‌تر يك پديده اجتماعي است. به عنوان مثال اگر فردي در زمان ثبت‌نام از شرايط مناسبي برخوردار بود، اما در زمان اعزام، شرايط برايش مهيا نبود مي‌تواند آن را بفروشد. در مجموع سازمان حج و زيارت حق ممانعت خريد و فروش مالك را ندارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار