کد خبر: 787903
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
وزیر ارتباطات: حتی در امریکا و اروپا هم سایت‌ها هک می‌شوند
در حالي كه اين روزها اخباري از حملات هكري به سايت‌هاي ايراني و دولتي توسط منتسبان به داعش يا عربستان به گوش مي‌رسد، درنهايت هك شدن سايت مركز آمار ايران توسط مسئولان تأييد شده، اما هنوز اطلاعات قطعي از مهاجم و هدف آن وجود ندارد.
نخستين سايتي كه خبر هك شدن آن به گوش رسيد، سايت مركز آمار ايران بود كه شامگاه سه‌شنبه چهارم خردادماه از دسترس خارج شده و كاربران براي مدتي نتوانستند به هيچ يك از بخش‌هاي اين سايت دسترسي پيدا كنند و در آن زمان مسئولان مركز آمار ايران درباره علت از دسترس خارج شدن اين سايت و شبهات مربوط به هك شدن آن، توضيحي ارائه نكردند. پس از آن با فاصله كمتر از يك روز، خبرها حكايت از هك شدن سايت اطلاع‌رساني سازمان ثبت اسناد و املاك كشور داشت كه در پاسخ به اين هجمه‌ها، هاشم كارگر معاون توسعه فناوري و خدمات الكترونيك سازمان ثبت اسناد و املاك كشور اعلام كرد، سايت اطلاع‌رساني سازمان مورد حمله سايبري جزئي قرار گرفته و هيچ‌گونه ورود و حمله‌اي به بانك‌ها و سامانه‌هاي خدمات ثبتي صورت نگرفته است. كارگر همچنين اظهار كرد: تمامي سامانه‌هاي خدماتي و نرم‌افزاري سازمان ثبت اسناد و املاك كشور فعال بوده و در حال خدمت‌رساني به مردم است و پورتال اطلاع‌رساني سازمان ثبت اسناد و املاك كشور نيز حداكثر از روز جمعه هفتم خرداد در دسترس عموم قرار مي‌گيرد.
  
هك
به دنبال اين خبرها و ابراز نگراني بخش‌هاي مختلف از هك شدن سايت‌هاي دولتي و شايعاتي مبني بر مورد هجوم قرار گرفتن بيش از 90 سايت توسط گروه‌هاي منتسب به داعش، ابوالحسن فيروز‌آبادي دبير شوراي عالي فضاي مجازي كه در يكي از رسانه‌ها ظاهراً خبر هك سايت‌ها به نقل از وي تكذيب شده بود، شفاف‌سازي كرد و گفت، صورت گرفتن حملات هكري را تكذيب نكرده بلكه بر اين نكته تأكيد داشته كه نبايد به اين موضوع دامن زد. فيروزآبادي البته در ارتباط با تعداد سايت‌هايي كه مورد حمله قرار گرفتند، اظهار كرد: بهتر است اين اطلاعات از مراجع مرتبطي مانند رياست جمهوري، سازمان فناوري اطلاعات يا در صورت نياز نهادهاي امنيتي كسب شود.

وي همچنين با اشاره به هشدارهاي متعددي كه طي سال‌هاي گذشته در ارتباط با بحث امنيت فضاي مجازي مطرح شده، توضيح داد: طي سال‌هاي اخير در حوزه امنيت فعاليت‌هاي خوبي صورت گرفته و در اكثر وزارتخانه‌ها و نهادها بخشي براي حراست IT تشكيل شده است و اكنون از نظر نرم‌افزاري و سخت‌افزاري از تجهيزات خوبي استفاده مي‌شود و در كل كشور در اين حوزه توان تكنيكي و نيروي انساني قوي و خوبي وجود دارد.

پس از آن، محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات روزگذشته نيز هك شدن يكي از سايت‌هاي دولتي را تأييد و اعلام كرد كه با انجام بررسي‌ها مشخص شده IP اين هكر در يكي از كشورهاي اروپايي است و بيان كرد: اقداماتي براي برقراري امنيت انجام شده است و همچنين از لزومات بحث شبكه ملي اطلاعات را رعايت كامل مسائل امنيتي اين‌چنيني دانست.
واعظي با بيان اينكه از گذشته روش‌ها و برنامه‌هاي مختلفي براي صيانت از اطلاعات وجود داشته، تأكيد كرد: اتفاقات امنيتي تنها مربوط به ايران نيست بلكه در همه جاي دنيا رخ مي‌دهد و حتي در امريكا و اروپا نيز برخي از سايت‌ها به هر دليل هك مي‌شود.

اما در اين ميان، به دليل شايعات روزهاي گذشته مبني بر هك شدن سايت‌هاي ايراني توسط گروهي با نامي مشابه داعش كه عده‌اي‌ آن را به اشتباه به داعش نسبت دادند، برخي از هكرهايي كه به نظر ايراني هستند، اقدام به هك كردن سايت‌هاي عربستاني كردند و ظاهراً شرايط به گونه‌اي پيش رفت كه عربستان IPهاي ايران را بسته است تا جلوي اين حملات را بگيرد و از طرفي چندين سايت در ايران نيز با اختلال مواجه شده يا مورد هك قرار گرفتند.

در اين خصوص امير صفري‌فروشاني، از كارشناسان امنيت فضاي مجازي روند اين حملات دو جانبه و ادامه اين حملات به عنوان تلافي را نادرست دانست و بيان كرد: رفتار خودجوش هكرها در حمله به سايت‌هاي خدماتي و دولتي امري محكوم است و اگر زماني يكي از سايت‌هاي ما به هر دليلي هك مي‌شود راهكار درست آن است كه به جاي تلافي كه از سوي مراجع قانوني، پليس فتا و اينترپل قابل پيگيري است، به امنيت توجه بيشتري نشان دهیم و راه بروز مشكل را پيدا و آن را حل كنيم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار