کد خبر: 769201
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
پسري كه در نوجواني مرتكب قتل شده بود از قصاص نجات يافت
حكم قصاص پسر نوجواني كه در 17 سالگي مرتكب قتل شده بود، با استناد به قانون جديد مجازات اسلامي متوقف و متهم بار ديگر محاكمه شد.
به گزارش خبرنگار ما متهم كه حالا پسري 28 ساله به نام فربد است، اول ارديبهشت‌ماه سال 83 در حالي كه نوجواني 17 ساله بود، در يكي از محله‌هاي رباط كريم مرتكب قتل شد. او وقتي بازداشت و مورد تحقيق قرار گرفت، در شرح ماجرا گفت در حال عبور از محل بودم كه متوجه شدم دعوا شده است. براي ميانجيگري ميان طرفين دخالت كردم و دعوا تمام شد. همه چيز خيلي خوب پيش مي‌رفت تا اينكه كامران، يكي از طرفين دعوا به طرف كيوسك روزنامه‌فروشي دويد و از آنجا چاقو و زنجير برداشت. دوباره دعوا شد. كامران و برادرش شروع به كتك زدن طرفين كردند. وقتي كامران مقابلم قرار گرفت دست به جيب بردم و چاقويي را كه همراهم بود، كشيدم. چاقو را مقابل  او  گرفتم تا بترسد و جلو نيايد. همه چيز در يك لحظه اتفاق افتاد و چاقويم به بدنش فرو رفت. نمي‌دانم اين اتفاق چطور رقم خورد؛ چراكه اصلاً قصد نداشتم او را بكشم. به هر حال او زخمي شد. بعد او را به بيمارستان منتقل كردند و خبر رسيد كه فوت شده است.
فربد در مراحل بعدي بازجويي هم اين حادثه را شرح داد. با كامل شدن بررسي‌ها او از طرف بازپرس مجرم شناخته شد و كيفرخواست به اتهام قتل عمد عليه او صادر شد و پرونده براي رسيدگي روي ميز هيئت قضايي شعبه 74 دادگاه وقت كيفري استان تهران قرار گرفت. در حالي كه اولياي دم براي پسر نوجوان درخواست قصاص كردند، او براي هيئت قضايي شرح داد كه قصد ميانجيگري داشته و ناخواسته مرتكب قتل شده است. دفاعيات پسر نوجوان از طرف هيئت قضايي پذيرفته نشد و او به مجازات قصاص محكوم شد. با اعتراض پسر نوجوان به رأي دادگاه، پرونده در ديوان عالي كشور بررسي شد، اما قضات ديوان با رد اعتراض فربد، رأي قصاص را تأييد كردند.
تلاش‌هاي فربد براي جلب رضايت اولياي دم ثمر نداشت و نام او در ميان محكومان به مرگ ثبت شد تا اينكه با تصويب قانون جديد مجازات اسلامي، وكيل او با ارائه لايحه‌اي از دادگاه درخواست رسيدگي مجدد كرد. براساس ماده 91 در جرائم موجب حد يا قصاص هرگاه افراد بالغ كمتر از 18 سال، ماهيت جرم انجام شده يا حرمت آن را درك نكنند يا در رشد و كمال عقل آنان شبهه وجود داشته باشد، حسب مورد با توجه به سن آنها به مجازات‌هاي پيش‌بيني شده در اين فصل محكوم مي‌شوند. دادگاه براي تشخيص رشد و كمال عقل مي‌تواند نظر پزشكي قانوني را استعلام يا از هر طريق ديگر كه مقتضي بداند، استفاده كند.
بنابراين با قبول درخواست وكيل متهم، رأي قصاص متوقف شد و پرونده براي رسيدگي مجدد روي ميز هيئت قضايي شعبه چهارم دادگاه كيفري شماره يك استان تهران قرار گرفت.
فربد در جلسه رسيدگي به پرونده به هيئت قضايي گفت من 17 ساله بودم و سال سوم دبيرستان درس مي‌خواندم كه مرتكب قتل شدم و حالا جواني 28 ساله هستم. بهترين دوران زندگي‌ام را در حبس گذراندم به خاطر اينكه خواستم در يك دعوا ميانجيگري كنم. به خاطر ارتكاب اين قتل دوبار تا پاي چوبه‌دار رفتم تا اينكه قانون به كمك من آمد و از مرگ نجات پيدا كردم. در اين مدت در زندان ادامه تحصيل دادم و كارشناسي مديريت گرفته‌ام. اميدوارم كه از من گذشت كنيد تا بتوانم براي جامعه و خودم فرد‌ مفيدی باشم. قاضي عبداللهي بعد از شور با اعضاي دادگاه فربد را به 10 سال حبس با احتساب ايام بازداشت و پرداخت ديه محكوم كرد. او به زودي از زندان آزاد مي‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار