کد خبر: 767377
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
تخريب بي‌برنامه هويت شهري و تاريخي يک شهر
سبزه ميدان يكي از بناهاي تاريخي و هسته مركزي شهر زنجان است كه همه راه ها در اين شهر به اين ميدان بزرگ ختم مي‌شود. از زماني‌كه اين شهر بنا شده، اين ميدان تاريخي نيز وجود داشته و بازار و ساير بناهاي تاريخي نيز در كنار آن ساخته شده‌اند. طرح مرمت و بازسازي ميدان بزرگ زنجان از سال‌ها قبل توسط مسئولان اين استان اعلام مي‌شد اما از سال 88، براي درست كردن اين ميدان طرح‌هاي مختلفي ارائه شد. با توجه به ضرورت بازسازي سبزه ميدان و نقش تاثيرگذارآن در حمل و نقل و نظم شهر زنجان اين مسئله در اولويت قرار گرفت.اما از زمان تاكنون هنوز اتفاق خاصي در اين مورد نيفتاده و بعد از گود برداري وضعيت ميدان به همان حال رها شده است.
فرزانه فريدوني

با توجه به بافت تاریخی زنجان و اينكه سبزه ميدان جزو بناهاي تاريخي شهر قرار دارد، طراحی پروژه سبزه میدان هماهنگ با مطابق با معماری بازار و مسجد جامع صورت گرفت. پروژه سبزه ميدان در 75 هزار متر مربع اجرا می‌‍شود که از این میزان 60 هزار متر مربع فضای عمومی و فضای سبز است و همچنين 110هزار متر مربع فضا فرهنگی، اداری و تجاری احداث خواهد شد. در كنار اين طرح بزرگ نيز قرار بود 5 بناي تاريخي اطراف آن حفظ و دو خانه موزه ذوالفقاری و دارایی بازسازی و احیاء شوند. طبق گفته مسئولان اين استان، پروژه سبزه میدان بزرگترین و سود‌آورترین پروژه عمران شهری استان زنجان است كه با مشارکت بخش خصوصی و شهرداری انجام می‌شود و برای اجرای این طرح 550 میلیارد تومان هزینه برآورد شده بود.

طبق گفته مشاور طرح سبزه میدان در آذرماه سال 90 اجرای طرح سبزه میدان زنجان زمانبندی نشده است و با توجه به هماهنگی‌های موجود در بین مسئولان استان پروژه طی یکی دو ماه آینده کلنگ‌زنی می‌شود. علي خانمحمدي اعلام كرد: زمان پایان عملیات طرح سبزه میدان بستگي به پیشرفت پروژه دارد و اگر طرح‌ها طبق روال پیش‌بینی انجام شود، مردم شهر زنجان شاهد بهره‌برداری از طرح سبزه میدان طی سه تا چهار سال آینده خواهند بود.

كلنگ‌زني پر سرو صدا

اين پروژه از سال 90نهايي شد و قراربود به مرحله اجرا برسد كه درهمان وضعيت مطالعه باقي ماند. پس از سه سال استاندار زنجان پروژه سبزه ميدان را در خردادماه 93 مطرح كرد و گفت: تابستان امسال عملیات اجرایی این پروژه آغاز می‌شود.

جمشید انصاری اعلام كرد: این پروژه از طرح‌های بزرگ استان زنجان بوده که در حدود ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

در شهريور سال گذشته محسن امين، شهردار سابق زنجان گفت: شش ماه مطالعه برای اجرای پروژه مجموعه سبزمیدان انجام شده و اين طرح در مدت سه سال اجرایی می‌شود.

عملیات اجرایی پروژه سبزه‌ میدان به طور رسمي در 25 شهریور93 در هسته مرکزی شهر با حضور وزیر راه و شهرسازی، مسئولان ارشد و مديران شهر زنجان کلنگ‌زنی شد و در همان زمان قول‌هایی برای عملیات شدن آن در حدود چهار سال داده شد. این طرح از همان ابتدا در اجرای خود با مشکلاتی مواجه بود که بيشترين آن در مرحله تملک املاک موجود در طرح بود كه در همان زمان نيز زمزمه‌ عدم اجرای این پروژه به گوش مي‌رسید كه كم كم نمايان شد.

شهردار زنجان تغيير كرد و طرح با وجود چندين ماه بلاتكليفي دوباره پروژه سبزه ميدان مطرح شد. طبق اعلام حبیب یگانه در خرداد امسال اين طرح بعد از تصویب در31 شهریور سال گذشته در تاریخ 18 دی 93 به صورت رسمی عقد قرارداد شد.

وي گفت: طرح مطالعاتی فاز صفر پروژه سبزه‌میدان بعد از چهار ماه عملیاتی شده است و اجرای طرح مطالعاتی فاز یک این پروژه هم حدود چهار ماه زمان نیاز دارد.

شهردار زنجان با اشاره به آغاز عملیات اجرایی پروژه از طریق اعلام فراخوان به مالکان واحدهای مسکونی منطقه افزود: به نظر می‌رسد مالکان با این پروژه همکاری خوبی داشته باشند.

يگانه اعلام كرد: تعداد پلاک‌های موجود در پروژه سبزه‌میدان برای تملک 140 پلاک است كه 70 درصد مالکان به فراخوان پاسخ مثبت داده و مراجعه کرده‌اند و اميدواريم 30 درصد باقي نيز با ما همكاري كنند.

در حاليكه طبق گفته استاندار زنجان و معاونت امور عمرانی استانداری شرايط اجراي اين طرح به خوبي پيش مي‌رفت، شهردار زنجان در شهريورماه اعلام کرد: با شرایط پیش آمده احتمال لغو قرارداد این پروژه وجود دارد.

يگانه گفت: طبق قرارداد قرار است سرمایه گذار تا روز25 شهریور ماه با اعتباری بالغ بر85 میلیارد تومان نسبت به تملک اقدام کند تا وارد جزییات اجرایی پروژه شویم. در صورتی که سرمایه گذار در مهلت تعیین شده نسبت به تملک اقدام نکند در مفاد قرارداد تجدیدنظر می‌کنیم.

لغو پروژه به طور نيمه كاره

در حالی که استاندار زنجان و معاونت امور عمرانی استانداری از ماه ها قبل از روند طرح و اجرای پروژه سبزه میدان خبر می داند، شهردار زنجان اعلام کرد: با شرایط پیش آمده احتمال لغو قرارداد این پروژه وجود دارد.

شهردار زنجان گفت: طبق قرارداد قرار بود، سرمایه گذار تا روز25 شهریور ماه سال جاري با اعتباری بالغ بر85 میلیارد تومان نسبت به تملک اقدام کند تا وارد جزییات اجرایی پروژه شویم. به گفته حبیب ملایی یگانه، در صورتی که سرمایه گذار در مهلت تعیین شده نسبت به تملک اقدام نکند در مفاد قرارداد تجدیدنظر می کنیم.

در اواخر آذرماه رئیس شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به تفاهم موجود برای تعیین تکلیف پروژه سبزه‌میدان زنجان گفت: مدیریت شهری باید در مورد قرارداد منعقده در این باره تصمیم‌گیری کند.

سعید امیدی پروژه سبزه‌میدان را یک پروژه مشارکتی بین شهرداری زنجان و شرکت مربوطه اعلام کرد و افزود: مشکلات عدیده در تامین اعتبارات مورد نظر برای تملک املاک واقع در محدوده پیش‌بینی شده در طرح سبزه‌میدان وجود دارد كه بر اساس قرارداد، شریک شهرداری زنجان قرار بود سرمایه مورد نظر را تامین کند که گویا موفق به این کار نشده است. وي گفت: این قرارداد با در نظر گرفته شدن خسارت‌های شهرداری زنجان باید فسخ شود.

درهمين رابطه چند روز قبل شهردار زنجان گفت: مسائل اجرایی در پروژه متوقف شده و در حال حاضر برنامه ریزی گسترده برای آغاز مجدد فعالیت‌ها در این پروژه در حال انجام است. حبیب یگانه اعلام كرد: این پروژه یک طرح سرمایه‌گذاری است و با تعیین تکلیف آن وضعیت این طرح به زودیمشخص می‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار