کد خبر: 766125
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۹
صعود ايران به شرط عبور از ديوار چين
عبور از ديوار چين، ‌آخرين فرصت اميدهاي ايران است براي صعود به مرحله بعد و ادامه راه رسيدن به المپيك ريو. امشب، شب سرنوشت شاگردان خاكپور است. ساعت ۲۰ تيم ملي فوتبال اميد ايران در آخرين ديدار خود در مرحله گروهي مسابقات قهرماني آسيا و انتخابي المپيك ريو در ورزشگاه عبدالله بن‌خليفه به‌مصاف چين مي‌رود...
دنيا حيدري
عبور از ديوار چين، ‌آخرين فرصت اميدهاي ايران است براي صعود به مرحله بعد و ادامه راه رسيدن به المپيك ريو. امشب، شب سرنوشت شاگردان خاكپور است. ساعت ۲۰  تيم ملي فوتبال اميد ايران در آخرين ديدار خود در مرحله گروهي مسابقات قهرماني آسيا و انتخابي المپيك ريو در ورزشگاه عبدالله بن‌خليفه به‌مصاف چين مي‌رود تا وضعيت صعودش به‌مرحله بعدي اين مسابقات را مشخص كند.
امروز بدون شك آخرين فرصت اميدهاي ايران است براي صعود؛ تيمي كه بعد از پايان هر دو بازي گذشته با انتقادات زيادي مواجه شد و در اين شرايط بايد در آخرين فرصت به مصاف چين برود. اما براي بازي با چين، ‌قبل از هر چيز بايد روحيه تيمي بازسازي شود، خصوصاً كه بعد از شكست برابر قطر، ‌وزارت ورزش و تيم اميد درگيري‌هايي داشتند كه اين خود مي‌تواند در نتيجه‌گيري اين تيم تأثير بگذارد. اما خاكپور بايد ذهن شاگردانش را از مسائل منفي خالي كند و آنها را با تمركز بالايي به مصاف چين بفرستد تا اتفاقات بازي با قطر يك بار ديگر تكرار نشود و شانس صعود ايران را از بين نبرد. ملي‌پوشان ايران بايد در اين ديدار به پيروزي برسند تا در طرف مقابل با پيروزي قطر مقابل سوريه دو تيم ايران و قطر راهي مرحله بعدي شوند. اما در صورتي كه ايران مقابل چين پيروز شود و سوريه هم قطر را شكست دهد، سه تيم شش امتيازي خواهند شد كه طبق قانون تعداد گل‌هاي رد و بدل شده مورد محاسبه قرار خواهد گرفت و پس از آن بازي رودررو را محاسبه مي‌كنند.
 
رفع نقايص
رفع نقايص بازي با قطر مي‌تواند رمز موفقيت اميدهاي ايران برابر چين باشد. تيم ايران برابر قطر در خط دفاعي مشكلات زيادي داشت، ضمن اينكه استفاده از بازيكنان در پست‌هاي غيرتخصصي كه بعد بازي با سوريه به آن تأكيد فراواني شده بود نيز مزيد بر علت باخت شد. قطري‌ها هم با يك آناليز خوب‌، توانستند به بهترين نحو از پشت دفاع ايران استفاده كرده و به نتيجه برسند؛ مسئله‌اي كه در بازي با چين هم مي‌تواند دردسرساز شود، اگر خاكپور فكري جدي براي آن نكرده باشد. بدون شك در اين بازي كه سرنوشت اميدهاي ايران را رقم مي‌زند، سرمربي تيم بايد تغييراتي اساسي ايجاد و از بازيكنان خلاق استفاده كند، به طور مثال استفاده از مهره‌هايي مثل مهدي ترابي كمك بيشتري به تيم مي‌كند. مهدي ترابي كه در تيم بزرگسالان هم فيكس است نبايد بيرون بنشيند يا اينكه ميلاد كمنداني اگر فرصت بيشتري داشته باشد مي‌تواند كمك زيادي به تيم كند. علاوه بر رفع ناهماهنگي خط دفاعي، اگر تيم اميد به جاي استفاده از سيستم 1- 4- 1- 4 از سيستم 2- 4- 4 لوزي استفاده كند كه در زمان حمله به 3- 3- 4 و در زمان دفاع به
1- 5- 4 تغيير مي‌يابد، بهتر مي‌تواند نتيجه بگيرد.
 
عبور از ديوار چين
نگاهي سطحي به عملكرد چين، ‌حريف آخر اميدهاي ايران در مرحله گروهي نشان مي‌دهد شاگردان خاكپور كار سختي براي عبور از ديوار چين ندارند، اگر مقهور اشتباهات شخصي و ناهماهنگي‌هاي دفاعي نشوند. چيني‌ها تا كنون هر دو بازي خود برابر قطر و سوريه را واگذار كرده‌اند و اگر چه شانس ضعيفي براي صعود دارند اما مي‌توانند راه صعود شاگردان خاكپور به مرحله بعد را هموار كنند و در اين راستا حريف دست و پاگيري نخواهند بود.
 
معادلات صعود
روي كاغذ قطر و ايران از بيشترين شانس براي صعود برخوردارند. قطر، تيم صدر نشين گروه A با شش امتياز و تفاضل 3+ در قامت يك مدعي ظاهر شده و حذف چين، تيم قعرنشين و بدون امتياز گروه با تفاضل 4- به دليل دو شكست پياپي كار ايران را براي صعود راحت‌تر كرد اما شكست ايران برابر قطر، معادلات را به هم زد. در پي باخت ايران، تيم دوم گروه با يك برد و يك باخت، ‌سه امتياز و تفاضل 1+ در دومين بازي، اكنون تنها پيروزي برابر چين نيست كه تكليف شاگردان خاكپور را مشخص مي‌كند. در واقع صعود اميدهاي ايران علاوه بر نتيجه بازي با چين، به نتيجه ديدار سوريه با قطر نيز بستگي دارد. در صورت پيروزي قطر برابر سوريه، تيم سوم گروه با يك برد و يك باخت و تفاضل گل صفر، ايران حتي با يك مساوي هم به عنوان تيم دوم به مرحله بعد صعود مي‌كند اما اگر سوريه مقابل قطر به برتري برسد و ايران هم از سد چين عبور كند، معادلات صعود پيچيده مي‌شود و گل‌هاي زده و خورده مدنظر قرار مي‌گيرد، البته در اين گروه هيچ تيمي در حاشيه امنيت قرار ندارد. حتي قطري‌ها كه به‌‌رغم برتري در دو بازي قبلي نمي‌توانند از صعود قطعي خود به مرحله بعد مطمئن باشند. اگرچه ميزبان مدعي اصلي سرگروهي به شمار مي‌رود اما ايران و سوريه مي‌توانند در صورت لغزش قطري‌ها در روز آخر، ميزبان را از اين تورنمنت حذف كنند، ضمن اينكه حتي چين بدون امتياز هم در صورت پيروزي مقابل ايران و برتري قطر مقابل سوريه سه امتيازي مي‌شود و در آن صورت تعداد گل‌هاي رد و بدل شده تيم دوم گروه را مشخص مي‌كند.
 
حريفان بعدي
تيم اميد ايران البته نيم‌نگاهي هم بايد به نتايج ديدارهاي گروه دوم داشته باشد تا ببيند حريفش در مرحله بعد چه تيمي است. در شرايط فعلي يكي از تيم‌هاي عربستان، ژاپن يا تايلند مي‌توانند حريف ايران در مرحله بعدي باشند، به همين دليل ‌شنبه شب سرمربي تيم ملي فوتبال اميد ايران و قطر در ورزشگاه العربي حاضر شده و ديدار تيم‌هاي ملي فوتبال اميد عربستان و كره شمالي را آناليز كردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار