کد خبر: 738963
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
عبدالحسن برزيده كارگردان مزار شريف در گفت‌و‌گو با «جوان»:
فيلم سينمايي «مزارشريف» به كارگرداني عبدالحسن برزيده از روز گذشته (چهارشنبه) در سينماهاي تهران و شهرستان‌ها روي پرده رفت. اين فيلم درباره اتفاقي است كه هفدهم مردادماه 1377 در كنسولگري ايران در شهر مزارشريف افغانستان افتاد و طي آن چند ديپلمات و خبرنگار ايراني به دست گروه‌هاي طالبان به شهادت رسيدند.
مصطفي شاه‌كرمي
فيلم سينمايي «مزارشريف» به كارگرداني عبدالحسن برزيده از روز گذشته (چهارشنبه) در سينماهاي تهران و شهرستان‌ها روي پرده رفت. اين فيلم درباره اتفاقي است كه هفدهم مردادماه 1377 در كنسولگري ايران در شهر مزارشريف افغانستان افتاد و طي آن چند ديپلمات و خبرنگار ايراني به دست گروه‌هاي طالبان به شهادت رسيدند. به همين علت گفت‌و‌گويي با عبدالحسن برزيده، كارگردان اين فيلم انجام داده‌ايم.
عبدالحسن برزيده درباره انگيزه اصلي ساخت اين فيلم به خبرنگار «جوان» مي‌گويد: همانطور كه مي‌دانيد موضوع اين فيلم يك موضوع خاص و ويژه است و همين خاص بودن اولين انگيزه‌اي بود كه ما را ترغيب كرد به سمت ساخت اين فيلم برويم. اينچنين موضوعاتي معمولاً از نظر وقوع و پيدايش نيز خاص هستند البته اميدواريم كه هرگز اتفاق نيفتند. حادثه كشته‌شدن ديپلمات‌ها و خبرنگار ايراني در مزار شريف توسط گروه تندروي طالبان بخشي از تاريخ واقعي معاصر ماست كه هم يك موضوع تكان‌دهنده است و هم يك مسئله كاملاً عبرت‌آموز. يكي از وظايف رسانه و به خصوص سينما ضمن اينكه وقايع را ثبت و ضبط مي‌كند، براي اينكه چنين مواردي به نسل‌هاي بعدي انتقال پيدا بكند، اين است كه با پرداختن به حواشي، متن حادثه و بحث و تحليل‌هاي مرتبط، راه‌هاي وقوع و شكل‌گيري مجدد آن گرفته شود.
برزيده در پاسخ به اينكه آيا فيلم مزار شريف به نسبت ايده اوليه‌اش خوب از كار در آمده يا خير اظهار مي‌دارد: تا حدود زيادي گمان مي‌كنم بله، اين اتفاق افتاده است. ايده‌اي كه من براي ساختن اين فيلم داشتم تا حدود خيلي زيادي جواب داده است. مي‌توانم حتي اين را بگويم كه ساخت اين فيلم باعث شد مباحث جديدي در اين رابطه گشوده شود و مسائل تازه‌تر و جديدتري طرح شد كه البته جزو فيلم نيستند اما قطعاً به عنوان تبعات و حواشي ساخت اين فيلم قابل تعريف هستند كه از اين بابت بسيار خوشحالم. به هر حال فيلم و فيلمسازي در داخل كشور ما با يكسري ملاحظاتي هميشه همراه بوده و هست كه اين ملاحظات گاهي خوشايند ما فيلمسازها نيست؛ چراكه ما فيلمسازها مايليم خيلي عريان‌تر و بي‌پرده‌تر حرف‌هايمان را بزنيم. اين را هم بگويم كه اين ملاحظات بيشتر از نوع سياسي هستند تا فرهنگي و هنري!
 
تندروها به اسلام ظلم مي‌كنند
كارگردان «مزار شريف» در پاسخ به اينكه فيلم‌هاي متفاوت و متنوعي در رابطه با مشكلات و معضلاتي كه جامعه و كشور افغانستان با آنها دست به گريبان است، توسط فيلمسازان ايراني ساخته شده‌اند، فكر مي‌كنيد چقدر در مزار شريف موفق شده‌ايد اين ظلمي را كه نسبت به مردم افغانستان از جانب گروه‌هاي تندرويي مثل طالبان روا داشته مي‌شود، انعكاس بدهيد، تصريح مي‌كند: اين فيلم و اين اتفاقي كه ما در مزار شريف به عنوان مخاطب مي‌بينيم، خيلي ربطي به جامعه افغانستان ندارد، بنابراين طبيعي است كه خيلي به افغانستان و از مشكلات رايج در آنجا نپردازد. اما به دليل اينكه لوكيشن و محل وقوع اتفاق در شهر مزار شريف و كشور افغانستان بوده و اينكه برخي از افغاني‌هاي ساكن مزار شريف در قالب كمك به ديپلمات‌هاي كشورمان جهت خلاص شدن از دست طالبان جانشان را به خطر مي‌اندازند و به ياري آنها مي‌آيند و آنها را تا مرز بدرقه مي‌كنند و طي اين مسير بين مزار شريف تا مرزهاي كشورمان در فيلم مي‌بينيم كه گروه‌هاي شبه نظامي تندرو به اسم اسلام و دين با مردم متدين و مسلمان چه رفتارهايي مي‌كنند و در حق آنها چه ظلم و ستمي روا مي‌دارند؛ ما سعي كرده‌ايم كه به اين مسائل بپردازيم و تا حدودي حق آنها را هرچند اندك ادا كنيم.
 
واكنش افغان‌ها به مزار شريف
كارگردان فيلم «دكل» همچنين در رابطه با بازخورد و عكس‌العمل مخاطب افغاني در مواجهه با اين فيلم در زمان برپايي جشنواره فيلم فجر اظهار مي‌دارد: در زمان برپايي جشنواره فيلم فجر گزارشي را ديدم كه يك خبرنگار از واكنش جالب يك مخاطب افغاني در شهر مشهد تهيه كرده بود. در كنار اين گزارش عكس يك افغاني كه در داخل فضاي سينما و در مقابل پوستر فيلم با حالتي از بغض و تأثر و گريه ايستاده بود نيز منتشر شده بود و آن خبرنگار درباره مخاطبي كه عكسش را منتشر كرده، نوشته بود كه اين مخاطب افغاني بعد از ديدن فيلم و به خاطر رنج و ظلمي كه به هموطنانش از جانب طالبان و به خاطر جنگ و خونريزي روا داشته مي‌شود با آن حالت حاضر به ترك سينما نبوده و تا مدت‌ها مقابل پوستر فيلم مبهوت و متأثر اشك ريخته است. موضوع ديگري كه برايم جالب بود اينكه همانطور كه مي‌دانيد چند نفر از بازيگران فيلم مزار شريف اهل كشور افغانستان هستند به خاطر دارم كه يكي از اين افراد به من مي‌گفت به دليل بازي در اين فيلم بارها مورد تهديد و ارعاب قرار گرفته و حتي برخي از اين افراد و گروه‌هاي تندرو او را به قتل تهديد كرده‌اند.
از روز گذشته اكران عمومي فيلم «مزار شريف» در سينماهاي سراسر كشور آغاز شده است و بايد منتظر بمانيم و ببينيم در ايامي كه فيلم مجيد مجيدي با تبليغات زياد توانسته است نگاه‌ها را به سوي خود جلب كند، چقدر در جذب مخاطب موفق خواهد بود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
معصومی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۰
0
0
با سلام
خیلی جالب بود
ممنون بابت سایت خوبتون
...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار