مدير عامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر، صنف آبكاران را اولويت اول اين شركت براي انتقال عنوان كرد و گفت: انتقال اوراقكنندگان اتومبيل از ميدان شوش و تفتدهندگان آجيل از ديگر برنامههاي شركت است.
رضا قديمي با اشاره به مصوبه سال 69 هيئت وزيران گفت: براساس اين مصوبه و براساس طرح جامع ساماندهي مصوب سال 90 شوراي اسلامي شهر تهران، همچنين برنامه پنج ساله شهرداري تهران، اقداماتي در ارتباط با انتقال و ساماندهي صنوف انجام ميدهيم.
وي با تأكيد بر اينكه يكي از مأموريتهاي شركت ساماندهي مشاغل شهر، برخورد با صنوف آلاينده و مزاحم است، گفت: بر اساس سند تهيه شده مشاغلي كه بايد از تهران خارج شوند مشخص شده است.
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر، انتقال صنف آبكاران را برنامه امسال و سال آينده عنوان كرد و افزود: انتقال اوراقكنندگان اتومبيل از ميدان شوش و تفتدهندگان آجيل از ديگر برنامههاي شركت است. قديمي ادامه داد: آبكاري يكي از صنوفي است كه آلايندگي شديد دارد و بايد به شهركهاي صنعتي منتقل شوند كه در اين زمينه جلساتي نيز برگزار كرديم.
وي با اشاره اينكه آبكاري يك فعاليت حساس، كليدي و كارا در مجموعه فرآيند توليد است اظهار كرد: هر كالايي كه توليد ميشود آبكاري شده است، به اين شكل كه درصد بسيار پايين از فلزات مرغوب را به نحوي به كار ميبرند كه كيفيت را حفظ ميكند، اما در دنيا فرآيند آبكاري دگرگون شده است.
قديمي ادامه داد: در گذشته واحد آبكاري در كنار هر واحد صنعتي و با تجهيزات كم مستقر بود و در اين شرايط در عمليات مربوط به حساسكاريها، بخاراتي سرطانزا از آن متصاعد ميشد كه باعث بيماري شديد كارگران و همچنين آلودگي محيط ميشد؛ به اين شكل كه اگر بخارات كنترل نشود فضا را دچار مشكل ميكند و آبكاري هم فلزات سنگين را وارد آبهاي سطحي ميكند و پس از آن به دليل جريان شيب از شمال تا جنوب، دشتهاي كشاورزي ورامين توسط آبهاي زيرزميني آلوده ميشود.
وي با بيان اينكه هدف از انتقال صنف آبكاران تهران، ساماندهي آنها در قالب شهركهاي صنعتي است، گفت: اين اقدام را با همكاري سازمان صنعت معدن شركت شهركهاي صنعتي، سازمان حفاظت محيط زيست و شركت ساماندهي انجام خواهيم داد.
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر در ادامه تصريح كرد: در حال حاضر برخي از فعالان اين صنعت در روستاهاي اطراف تهران همچون احمدآباد مستوفي، جاجرود و ساير شهرهاي اطراف با اجاره خانه و استخدام كارگر اقدام به انجام فعاليتهاي آبكاري ميكنند و با دو حلقه واسطه متصل به اتحاديه آبكاران هستند. قديمي با بيان اينكه مجوز استقرار دفاتر صنايع آبكاري را در شهر داديم گفت: از آنها خواستيم تا كارگاههاي آبكاري را به شهركهاي صنعتي منتقل كنند اما مشكلي كه وجود دارد اين است كه رئيس اتحاديه حاضر به اعلام اسامي واحدهاي غيرمجاز نيست در حالي كه همه ما ميدانيم كه واحدهاي آبكاري همه با اتحاديه در ارتباط هستند.
وي ادامه داد: ما براي برخورد با اين كارگاههاي غيرمجاز آبكاري مجبوريم از ليست شناسايي شده واحدهاي متخلف كه اتحاديه ارائه ميكند استفاده كنيم در حالي كه رئيس اتحاديه از انجام اين وظيفه سر باز ميزند.
مديرعامل شركت ساماندهي صنايع و مشاغل شهر با تأكيد بر اينكه شركت شهركهاي صنعتي حاضر است به واحدهاي آبكاري فضاي لازم را بدهد اما خود واحدها تمايل به انتقال ندارند گفت: اين افراد بايد تحت فشار باشند و اقدامات سلبي با كمك پليس، شبكه بهداشت و محيط زيست صورت بگيرد.
قديمي از فعاليت 200 واحد آبكاري مجاز و 700 واحد غيرمجاز در سطح تهران خبر داد و افزود: كارگاهها را به مناطقي خارج از مناطق 22 گانه تهران ميبرند كه ما نتوانيم وارد شويم.
وي خاطر نشان كرد: اتحاديه هم دو سال مهلت براي ادامه حيات گرفته بود تا اين صنعت و فعاليت واحدها را از حالت سنتي خارج كنند و به سمت كارگاههاي توليدي و صنعتي ببرند كه اين فرصت تمام شده است.