کد خبر: 711651
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۱
فرمانده قرارگاه مركزي راهيان نور:
بازتاب راهيان نور در «ال موندو» اسپانيا
هادي عسگري
امسال نيز مناطق جنگي هشت سال دفاع مقدس در استان خوزستان ميزبان برنامه فرهنگـي «راهيـان نور» بود؛ برنامه‌اي عظيم كه به گفته جـانشين راهيـان نور سپاه و بسيج يكي از بزرگ‌ترين عمليات‌هاي فرهنگي كشور است.
سردار علي فضلي، فرمانده قرارگاه مركزي راهيان نور با بيان اينكه در راهيان نور اقدامات فراواني را پيش رو داريم، افزود: راهيان نور يك حج فرهنگي و بصيرتي است. با استفاده از راهيان نور مي‌توان دوران دفاع مقدس و ياد شهدا را زنده نگه داشت. فرمانده قرارگاه مركزي راهيان نور تأكيد كرد: اردوهاي راهيان نور به بلوغ رسيده است و توسعه كمي و كيفي مناسبي در اين زمينه داشته‌ايم. سردار فضلي با اشاره به 43 زيارتگاه ايجاد شده در 1308 كيلومتر مرزهاي درگير جنگ تحميلي با عراق افزود: ما در كشور 51 اردوگاه و زائرسرا براي اسكان زائران شهدا داريم كه به صورت مردمي اداره مي‌شود و همه دستگاه‌ها در ساماندهي اين موضوع و توسعه زيرساخت‌ها نقش دارند.
وي با بيان اينكه امسال آمادگي پذيرش شش‌ميليون زائر را فراهم كرده‌ايم، گفت: اين كار ارزشمند و بي‌بديل مردمي با مشاركت مردم گسترش پيدا كرده است.
جانشين سازمان بسيج مستضعفين با اشاره به بعضي از اظهارنظرها پيرامون اعزام اجباري دانش‌آموزان به اردوهاي راهيان نور گفت: حجم عظيمي از دانش‌آموزان براي اعزام به اردوهاي راهيان نور ثبت‌نام كرده‌اند كه با توجه به زيرساخت‌هاي محدود، امكان اعزام همه آنها ميسر نيست و شهادت مي‌دهم كه نه تنها به اجبار، بلكه با اكراه هم دانش‌آموزي به اردوهاي راهيان نور اعزام نمي‌شود.
   برگزاري نمايش خياباني براي زائران راهيان نور
همزمان با حضور كاروان‌هاي راهيان نور در مناطق عملياتي خوزستان اين مناطق ميزبان بيش از 90 اجراي نمايش‌هاي خياباني با مضمون دفاع مقدس توسط گروهي از هنرمندان تئاتر خياباني كشور بود. اين اجراها با پشتيباني بنياد بركت در راستاي اشاعه فرهنگ دفاع مقدس بود. اين نمايش‌ها از 28 اسفند لغايت 8 فروردين همه روزه در سه نوبت در يادمان‌هاي شهداي شلمچه، موزه دفاع مقدس شهر خرمشهر و اروندكنار و با همكاري مركز فرهنگي دفاع مقدس شهر خرمشهر توسط گروه نمايشي نمايه برگزار شدند كه با استقبال زائران اين مناطق روبه‌رو شد. اجراي 40 نمايش خياباني دفاع مقدس توسط اين گروه در سال گذشته نيز با استقبال زائرين اين مناطق روبه‌رو شد.
   بازتاب راهيان نور در «ال موندو»
روزنامه «ال موندو» يكي از معروف‌ترين روزنامه‌هاي اسپانيا، طي گزارشي به اردوهاي راهيان نور پرداخت. اين روزنامه در گزارشي با عنوان« ايران ياد شهداي خود را در جنگ تحميلي گرامي مي‌دارد» كه توسط خانم «زهيدا ممبرادو» عضو اسپانيايي كاروان بين‌المللي راهيان نور نوشته است، ياد آور شد: «هرچند كه ايران از چند ماه قبل در حال نبرد با داعش در عراق است؛ ولي ۳۵ سال پيش، اين همسايه عرب از زمين، دريا و آسمان به جمهوري اسلامي حمله كرد و منجر به جنگي خونين شد كه هشت سال به طول انجاميد و نزديك به يك ميليون نفر كه اكثر آنها ايراني بودند در آن كشته شدند. ضربه‌اي كه جنگ مذكور به جامعه ايران وارد كرد، ويرانگر بود و در ايران نسبت به كشته‌شدگان كه آنها را «شهيد راه وطن و اسلام» مي‌دانند، احترام گذاشته شده و ياد آنها را گرامي مي‌دارند.
از زمان پايان جنگ، ايران هر ساله در اين ايام چندين مراسم مذهبي‌ در شهرهاي مهم مرزي با عراق كه متحمل بيش‌ترين حملات از سوي بغداد شدند، برگزار مي‌كند. هدف عراق از حملات به ايران به دست‌گيري حاكميت اروندرود و محاصره ايران در خشكي و زمين بود تا نتواند از طريق خليج فارس به صادرات نفت خود بپردازد.
يكي‌ از اين شهرها كه از سوي ايرانيان مقدس قلمداد مي‌شود، شلمچه است كه در مرز با عراق قرار دارد و امروزه نماد از خودگذشتگي ميليون‌ها مرد جوان و نوجوان ايراني است كه داوطلبانه جان خود را فداي وطن كردند.
در ادامه گزارش، اين خانم به نقل از يك فرمانده سپاه پاسداران كه در راهيان نور حضور داشته است، مي‌نويسد: «جنگ بر ما تحميل شد و ما مجبور به دفاع از خود شديم. حضرت امام خميني به همه مردم ايران فرمان داد كه به مردمي كه از كشور دفاع مي‌كنند بپيوندند و مردم به طور گسترده به اين درخواست جواب دادند و ما براي سرزمين خود جنگيديم و عراق را مجبور به عقب‌نشيني كرديم. در حالي‌ كه صدام حسين با سلاح‌هاي شيميايي به ما حمله مي‌كرد، غرب به اين مسئله توجهي نشان نداد و امروزه سازمان ملل هنوز عراق را به دليل اين اعمال محكوم نكرده است.»
در جلوي مسجدي كه نماز براي شهدا برگزار مي‌شود، يك گروه دانشجويان جوان از اتوبوس پياده مي‌شوند و يك توده سياه نامنظم تشكيل مي‌دهند كه در صفوفي منظم به راهپيمايي زيارتي كه هر ساله ايرانيان بسياري از اين مكان انجام مي‌دهند، مي‌پردازند.
تنها در سه ماه، بيش از ۴ ميليون نفر از اين مناطق آسيب‌ديده در جنگ ديدن كرده‌ا‌ند. آمنه، يك دانشجوي حقوق كه يكي‌ از مسافران است، مي‌‌گويد: «ما به اينجا آمديم تا براي آنهايي كه جان خود را براي دفاع از ايران فدا كردند، دعا كنيم و به يادشان باشيم. ما مديون آنها هستيم. آرزوي من اين است كه يك روز همانند آنها به كشورم خدمت كنم. آنها افراد بسيار خوبي‌ بودند كه دليرانه جنگيدند.»
در كنار وي يك بسيجي‌ توضيح مي‌دهد كه از اصفهان به شلمچه آمده تا نسبت به گذشتگان خود كه براي يك ايران امن جنگيدند، اداي احترام كند. در اين باره فرمانده سپاه پاسداران كه قبلاً صحبت كرده بود، مي‌گويد: «در طول جنگ و به ويژه در پايان آن، ايران تكنولوژي جنگي خود را كامل و ارتشي را كه در زمان انقلاب تضعيف شده بود، تسليح كرد. ايران امروز يك كشور كاملاً امن است كه قادر به دفاع از خود است و اگر يك زماني، اسرائيل تصميم بگيرد كه به ما حمله كند، بلافاصله پاسخ خواهيم داد.»
جنگ، ايراني‌ها را متحد كرد و احساس مردمي را كه براي نجات انقلاب مي‌جنگيدند، برانگيخت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار